متوسط سرانه مصرف انواع آبزیان در سطح کشور حدود 9 کیلوگرم است که میزان مصرف ماهی در این استان به نسبت کشوری پایین است و برنامه ریزی برای تداوم برگزاری برنامه های آموزشی وجود دارد.
با توجه به مزایای مصرف ماهی، امروزه ثابت شده که مصرف انواع آبزیان سردآبی و گرم آبی با داشتن اسیدهای چرب غیر اشباع خاص به نام امگا 3 در پایین آوردن چربی های نامطلوب خون تاثیرمهمی دارد و در حفظ تعادل فشار خون و نگهداری آن در حد مناسب مؤثر است.
امروزه چاقی، یکی از اختلالاتی است که بسیاری از افراد به آن مبتلا هستندکه عوارض ناگوار آن سلامت جامعه را دچار مخاطره می کند.
ماهی به علت داشتن ترکیبات خاص، موجب سوختن و کاهش توده چربی در بدن می شود، بنابراین مصرف مداوم آن در برنامه غذایی هفتگی به کاهش و نگهداری وزن در حد متعادل کمک می کند، همچنین مصرف ماهی موجب افزایش قدرت بینایی می شود؛ این موضوع به خصوص برای بهبود بینایی افراد سالمند که دچار ضعف بینایی هستند اهمیت بسزایی دارد.از دیگر مزایای مصرف ماهی می توان پیشگیری از عفونت عنوان کرد که با افزایش قدرت دفاعی بدن انسان را در مقابل عفونت ها مصون نگاه می دارد.
مصرف ماهی و آبزیان برای خانم های باردار و شیرده نه تنها مفید بلکه ضروری است، زیرا این ماده غذایی در رشد مغز و تکامل عصبی جنین و کودک شیرخوار حائز اهمیت فراوانی است گوشت ماهی دارای پروتئین مرغوب با قابلیت هضم آسان می باشد و در پیشگیری از بروز بیماری های قلبی و عروقی نقش مهمی دارد چرا که درصد زیادی از چربی های ماهی از نوع اشباع نشده بوده و میزان کلسترول گوشت ماهی پایین است.
تحقیقات نشان می دهد، مصرف ماهی موجب رشد بهتر، هوش بیشتر، سلامت و طول عمر می شود و از بیماری گواتر، پوسیدگی دندان و بیماری های قلبی ـ عروقی نیز جلوگیری می کند.
مصرف دو بار انواع ماهیان سردآبی و گرم آبی در هفته به عنوان وعده غذایی اصلی توصیه شده است و کباب کردن ماهی بهترین شکل طبخ آن محسوب می شود.