نگاه تخصصی به اردوهای جهادی نیازمند ایجاد مرکز مطالعاتی در حوزه پژوهش
به گزارش خبرگزاری بسیج از همدان، حسین قدیانی امروز در همایش شکوه هجرت در دانشگاه آزاد اسلامی همدان اظهار داشت: شاید بسیاری از ما ادعای بسیجی بودن داشته باشیم ولی اینکه عدهای از دانشجویان از این فضا عبور و وارد عرصه عملی میشوند و در اردوهای جهاد سازندگی شرکت میکنند جای خوشحالی است و یک گام جلوتر از سایرین هستند.
وی با بیان اینکه اردوهای جهادی دو خاصیت اساسی دارد، اظهار داشت: در ابتدا نسبت به جامعه مخاطب و دیگری نسبت به خود فرد جهادکننده در مناطق محروم است و در مرحله نخست افراد آن منطقه را به نظامی که دلبسته آن هستند دلگرم میکند وپیوست اجتماعی را برای انقلاب رقم میزند.
مسئول بسیج علمی و پژوهشی افزود: آورده دوم که بسیار مهمتر است و نگاه رهبر ناظر بر آن است این است که شما آیندهسازان این کشور هستید و وقتی به آنجا میروید با مناطق محروم آشنا میشوید و متوجه کاستیها و اختلاف طبقاتی میشوید و فرداروزی که بار مسئولیت بر دوش شما قرار گرفت این مردم را فراموش نمیکنید.
وی گفت: در بخش دیگر با سختیها مواجه شده و خودساختگی و توانمندی در افراد ایجاد جهادگر ایجاد میشود که در آینده بتوانید آن را مدیریت کنید و اردوها موجب توانمندی افرادی که در این اردوها هستند میشود و سومین آورده این است که با هم فکرانی آشنا میشوید که سرمایههای این جامعه هستند.
قدیانی با بیان اینکه در این اردوها خرده فرهنگهایی تولید میشود که پاشنه آشیل فرهنگ در آینده دانشجویی ما میشود، اظهار داشت: خرده فرهنگها به نماد اساسی تبدیل میشود.
وی «چفیه» را خرده فرهنگی عنوان کرد که امروز به عنوان نماد بسیجی و رزم مطرح است، گفت: چفیه در ابتدا در دوران دفاع مقدس به عنوان ابزار دست، سفره، حوله، باند، محل تمییز خودی و دشمن بود و غیره بود، ضمن اینکه بعد از مرحله اول کربلای 5 وقتی به ستاد معراج شهدای تهران رفتم چفیه را کفن پیکرهای شهدا نیز دیدم.
مسئول بسیج علمی و پژوهشی کشور عنوان کرد: اکنون بسیاری از کشورها خواستار این هستند تا فرهنگ اردوهای جهادی را جمهوری اسلامی در کشورهای آنها جاری و ساری کند.
وی افزود: امروز در حوزه اردوهای جهادی اتفاقاتی رقم میخورد که برای جامعه آوردههای بزرگی را به دنبال دارد و نباید متوقف شود، فرهنگی را شروع کردیم که در زمانهای مختلف اشکال متفاوتی داشت و اکنون در حوزه سازندگی است ولی این فرهنگ باید با علم و تخصص آمیخته شود.
قدیانی اظهار داشت: باید اردوهای جهادی را با فعالیتهای علمی و رشتههای تحصیلی دانشجویان گره بزنیم. هنر بسیجی این است که بتواند با حداقل امکانات حداکثر خدمات را ارائه دهد و ضمن رضایت مخاطب، دانشجویان از فعالیت خود نیز رضایت داشته باشند.
وی گفت: مرکز مطالعاتی در حوزه پژوهش ایجاد شود که تخصصی تر و حرفهای تر به اردوهای جهادی دانشجویی بنگرد و اینگونه نباشد که در اردوها فقط تا مقطع کارشناسی حضور یابند بلکه باید کارشناسی ارشد را نیز در این اردوها برای علمی تر و تخصصی تر شدن امور وارد کرد.
انتهای پیام/