یک روانشناس در یزد مطرح کرد

آسیب‌های جبران ناپذیر «تک فرزندی» بر تربیت کودکان

کد خبر: ۸۶۲۳۴۲۰
|
۲۹ دی ۱۳۹۴ - ۱۱:۱۳

وقتی شعار «فرزند کم‌تر، زندگی بهتر» مورد قبول کسی قرار گیرد، تصوّر می‌کند هر چه فرزندان او کم‌تر باشند، زندگی خود و فرزندانش بهتر خواهد شد، لذا به کم ‌فرزندی و تک ‌فرزندی رو می‌آورد؛ حال این امر پیامدهای منفی زیادی را ممکن می‌سازد.

به گزارش خبرگزاری بسیج از یزد: یکی از عوامل رواج «تک فرزندی» در کشور بالا رفتن سن ازدواج بوده و آمارها نیز حاکی از افزایش خانواده‌های دارای یک فرزند است.

بیشتر افراد بعد از اتمام تحصیلات تکمیلی و در واپسین سال‌های جوانی ازدواج می‌کنند و پس از سپری کردن دوران عقد و بعد از تولد اولین فرزند بنا به دلایلی از جمله وجود مشکلات اقتصادی، نداشتن وقت برای تربیت فرزند و به داشتن یک فرزند قناعت می کنند.

ثریا دشتی، کارشناس ارشد روانشناسی ، با اشاره به مشکلات تک فرزندی در خانواده‌ها اذعان کرد: تک‌فرزندی موجب می‌شود تا پدر و مادر تمام سرمایه‌گذاری عاطفی خود را بر یک کودک قرار دهند و کودک نیز متقابلاً فقط پدر و مادرش را ببیند و از داشتن تجربه‌ی خواهر و برادر محروم بماند.

وی افزود: کودکی که تک ‌فرزند باشد اعتماد به نفس پایین‌تری داشته ودر بیشتر امور خود حتی کارهای شخصی، وابستگی شدید به اطرافیان پیدا می کند و این مسئله باعث عدم پرورش خلاقیت کودک می‌شود.

دشتی از پیامد‌های تک فرزندی را در مرکز توجه قرار گرفتن والدین برشمرد و خاطرنشان کرد: این گونه فرزند پروری، خودشیفتگی را درکودک به وجود می‌آورد.

وی کودکان تک فرزند را آسیب‌پذیرتر از سایر کودکان عنوان کرد وهشدار داد: حمایت افراطی از کودکان مانع از رشد و بلوغ احساسات آنان می‌شود.

دشتی با بیان اینکه بروز ناهنجاری‌های رفتاری در تک فرزندان بیشتر است، اذعان کرد: انزوا، افسردگی، ضعف در برقراری ارتباط با همسالان و... از جمله پیامدهایی است که والدین برای تک فرزندان به ارمغان می‌آورند.

این روانشناس با اشاره به حساسیتهای والدین به رفتار و گفتار تک فرزندانشان تأکید کرد: خانواده‌های دارای یک فرزند نباید اجازه فرزندسالاری در خانواده خود دهند.

وی گفت: تک فرزندی از گستردگی خانواده‌ها می کاهد و روابط فامیلی خواه ناخواه از بین می‌رود.

یزدبانو/

ارسال نظرات
پر بیننده ها
آخرین اخبار