چاره امریکا در مدیریت دوباره بر منطقه

مهار دولت ساده اندیش برای برای عقب نشینی از مواضع

امریکا با لحاظ شرایط راهبردی منطقه ای چاره ای جز مهار ما ندارد و لذا مهار ایران هم با حربه تحریم کلید خورد، و تا حدودی این حربه نگرش مردم را تغییر داد بطوریکه اقبال با دولت یازدهم یار شد، مذاکرات هسته ای نشان دادامریکا می تواند از ساده اندیشی دولت یازدهم و از تعامل گرایی آقای روحانی استفاده کرده و ایران را در سراشیبی مهار قرار دهد.
کد خبر: ۸۶۳۲۲۱۷
|
۱۷ بهمن ۱۳۹۴ - ۰۹:۳۹


خبرگزاری بسیج مازندران،در انتخابات مجلس دهم وجه سیاسی در آخرین مرتبه قرار دارد و اساسی ترین ماهیت این مجلس، راهبردی بوده و ماهیت های اقتصادی، گفتمانی و سیاسی پس از آن دارای اهمیت است.

 دکتر سراج کارشناس مسائل سیاسی در گفتگو با سید حسینعلی تقوی خبر نگار بسیج سپاه کربلا پیرامون ویژگی متمایز انتخابات 7 اسفند مجلس شورای اسلامی در مقایسه با انتخابات گذشته گفت: تفاوت و اثار تبعات ادوار قبل 4 ساله بود اما این دوره 10 سال یا بیشتر است تقاوت دوم در ادوار قبل مجلس عمدتا ماهیت سیاسی بود اما در این انتخابات وجه سیاسی ش اخرین وجه است و ابتدا ماهیت آن راهبردی بعد اقتصادی بعد هویتی گفتمانی و در مراحل چهارم ماهیت سیاسی دارد.

کارشناس مسائل سیاسی تاکید کرد: این انتخابات از لحاظ کمی و نیزجهت گیری مردم در انتخابات ، بسیار مهم و تعیین کننده خواهد بود ، در انتخابی وارد می شویم که در سر نوشت آحاد مردم و منطقه بسیار تاثیر دارد.

دکتر سراج اظهار داشت: انتخابات 7 اسفند تفاوت های زیادی دارد ان هم این است که مجلس اول و دوم زیر سایه دو قطبی سیاسی خط امام و لیبرال برگزار شد مجلس سوم و چهارم تحت تاثیر جریان دو قطبی روحانیون و روحانیت مبارز یا اصطلاح چپ و راست برگزار شد و انتخابات پنجم تحت الشعاع و متاثر از حضور جریان جدیدی با عنوان کارگزاران با محوریت آقای هاشمی برگزار شد.

عضو رسانه های کشور افزود: مجالس ششم هفتم وهشتم دوقطبی اصلاح طلب و اصولگرا بود و این مجلس شرایط متفاوت دارد اساسا ماهیت سیاسی نیست و بیشتر راهبردی، اقتصادی و گفتمانی است لکن نه تنها ما بلکه همه مردم باید اولا به ماهیت انتخابات پی ببرند دوما درست تشخیص دهند .

وی خاطر نشان کرد: قبل از پرداختن به اینکه به چه کسی رای دهیم باید به اهمیت آن توجه و شناخت داشت، برهمین مبنا، مشخص کردن اهمیت راهبردی انتخابات و کمک به مردم در جهت گیری درست متناسب با منافع و امنیت ملی وظیفه ماست ، دلیل اهمیت راهبردی انتخابات هم به لحاظ قرار داشتن کشور در شرایط مهم و تاثیر گذار در منطقه است.

دکتر سراج گفت: فرصتهای منطقه ای ما در 200 سال قبل تا کنون بی نظیر است ، تحقیقات موسسه هاتسون که مرکز تحقیقاتی راهبردی جمهوری خواهان امریکاست اعلام کرد رقابت ایران و عربستان جدی و پایان نا پذیر است و پیروز این رقابت به قدرت نیرومند جهانی تبدیل خواهد شد.

کارشناس مسائل سیاسی تاکید کرد: قرائن وشواهد تحقیاتی هم نشان می دهد اولا دلایل زیادی وجود دارد مبنی بر اینکه عربستان کمتر از 5 سال دیگر فرو می پاشد دوما ظواهر وضعیت و واقعیت صحنه میدانی و راهبردی نشان داده می شود که برتری در رقابت از آن جمهوری اسلامی ایران است.

خبره رسانه ای یادآور شد: لذا ایران با عبور از عربستان به قدرت برتر تبدیل شده و از نظر امریکا تبدیل به قدرت نو ظهور در جهان می شود و از نظر راهبردی با تثبیت محور مقاومت در منطقه ، شرایط تغییر نظم منطقه ای را رقم زده است، که نشریه وال استریت ژورنال نوشت دست برتر در سوریه از آن ایران واعتلاف 4گانه است، لکن ایران با در دست داشتن این کلید (سوریه) در منطقه، شرایط نظم منطقه ای را ایجاد می کند.

سراج اشاره کرد: امریکا متوجه شد در تحولات منطقه نمی تواند نقش مدیریتی ایفا کند دلیل آنهم در عدم توانایی در شکل دهی اعتلاف نظامی در سوریه، عدم توانایی در حمله به سوریه یا ناتوانی در وادار کردن بشار اسد نسبت به کنارگیری است که نشان می دهد، امریکا دیگر آن قدرت گذشته خود را در مدیریت منطقه ندارد.

وی افزود: اتفاق مهم و جدیدی که در منطقه اتقاق افتاد، شکل گیری اعتلاف ایران روسیه و در پشت صحنه آن چین در منطقه است که به اعتلاف «ضدهژمان» مصطلح بوده وبه اعتلاف ضد رهبری جهانی و منطقه ای امریکا مطرح می باشد، این اتقاق در طول 60 هفتاد سال گذشته وجود نداشت.

دکتر سراج بیان کرد: دو بازیگر منطقه ای امریکا (ترکیه و عربستان) در سراشیبی اند که ترکها با ورود اشتباه در جنگ با سوریه بیشترین لطمه به اقتصاد و امنیت ملی خود زد، اسرائیل هم بعنوان پاسگاه منطقه ای امریکا در شرایط بسیار بدی با درگیری در انتفاضه سوم قرار گرفت که به اندازه جنگ 33 روزه تلفات داد بدون اینکه بتواند از مزیت های نظامی خود که سیزدهمین ارتش برتر دنیاست استفاده کند.

کارشناس مسائل سیاسی گفت: امریکا با لحاظ شرایط راهبردی منطقه ای چاره ای جز مهار ما ندارد و لذا مهار ایران هم با حربه تحریم کلید خورد، و تا حدودی این حربه نگرش مردم را تغییر داد بطوریکه اقبال با دولت یازدهم یار شد، مذاکرات هسته ای نشان دادامریکا می تواند از ساده اندیشی دولت یازدهم و از تعامل گرایی آقای روحانی استفاده کرده و ایران را در سراشیبی مهار قرار دهد.

صاحب نظر رسانه ای کشور اظهار داشت: امریکا پول بلوکه شده ما را نگه داشت تا بعد از انتخابات شیب آزادسازی پول ها رامنوط به عقب نشینی جمهوری اسلامی از منطقه کند در چنین شرایطی که دولت هم بدش نمی اید از منطقه عقب نشینی کند، مجلسی هم وارد شود که هماهنگ با تفکر و مختصات دولت باشد ، انوقت مجلس و دولت تبدیل به یک دوگانگی درحاکمیت شده و سعی می کنند به رهبری و نظام فشار بیاورند تا بخاطر مثلا چند دلاری که امریکا می خواهد بدهد از فرصت تاریخی و راهبردی نظام عقب نشینی کنیم.

ماهیت مجلس پیش رو، هیچ وقت تا این اندازه راهبردی برای نظام نبوده است،

ارسال نظرات
پر بیننده ها
آخرین اخبار