مهم ترین نیاز استان یزد در مجلس نهم مسئله آب بود/اخذ مجوز بیش از 500 تخت بیمارستانی برای یزد و اشکذر
محمد صالح جوکار نماینده مردم یزد و اشکذر در مجلس شورای اسلامی؛ مهم ترین نیاز استان یزد در مجلس نهم را مسئله آب دانست و اظهار کرد: اقدامات بسیار خوبی در این راستا انجام شد و طرح خط دوم انتقال لوله آب به استان عملیاتی شد.
جوکار افزود: با توجه به فضایی که در سطح مجلس وجود دارد وبا توجه به فضای بیرونی که وجود داشت این گونه نشان می داد که درست نیست خط دوم انتقال آب به یزد باز از اصفهان گرفته شود چراکه هنوز خط اول انتقال آب از اصفهان را هم به طور کامل انتقال داده نشد وهمیشه میزان انتقال آب به استان کمتر از میزان تعیین شده بود لذا در ابتدا سعی شد تا مسیر خط انتقال را تغییر یابد.
نماینده مردم یزد و اشکذر با بیان اینکه تحول جدی در مسئله آب استان اتفاق افتاد وبن بستی که در تأمین منابع آب استان وجود داشت شکسته شد تصریح کرد: مسیری برای خط دوم انتقال آب به یزد تهیه شد و وزیر نیرو با ارائه شروطی قبول کرد تا دستور آن را به وزرات خانه بدهد وبعد از قضیه ی شکسته شدن لوله خط انتقال آب یزد مسئله را جدی تر دنبال شد.
رییس مجمع نمایندگان استان یزد ادامه داد: در جلسه ای با حضور مسئولین استان چهار محال بختیاری واصفهان مسئله بحران آب یزد مطرح شد و علیرغم مخالفت مسئولان چهار محال و بختیاری پس از جمع بندی چند جلسه مقرر شد که استان های کرمان، یزد و اصفهان از مبدأ خط لوله آب بهره ببرند و در سال جدید اتفاق خوبی رخ داد و25 لوله از خط انتقال آب اجرا شده است.
جوکار در خصوص انتقال آب از خلیج فارس به استان یزد گفت: مجوز 520 میلیون متر مکعب انتقال آب خلیج فارس به استان یزد از وزیر نیرو گرفته شد که آب شیرین می شود وانتقال می یابد وامید آن هستیم که تحول در مسئله آب تحول در صنعت استان را ایجاد کند.
نماینده مردم یزد و اشکذر با اشاره به تابستان های گرم استان یزد اظهار کرد: با توجه به خشکسالی ها و اینکه در فصل تابستان برخی شهرهای استان دمای بالای 40 درجه تجربه می کند با همانگی و دستور وزارت نیرو توافق شد که این شهرها در تیر ومرداد ماه از تعرفه برق گرمسیری بهره مند شود.
جوکار با اشاره به اقدامات صورت گرفته در خصوص گازرسانی اذعان کرد: امروز می توان ادعا کرد که نه تنها در شهرستان یزد واشکذر مراحل گازرسانی انجام شده است بلکه در مناطق مختلفی دیگر این مهم صورت گرفته است.
نماینده یزد واشکذر در خصوص فعالیت های انجام شده برای فضاهای آموزشی استان گفت: با توجه به به چهره علمی یزد و اینکه باید سطح آموزش در دانشگاه بالا رود، بعضی از دانشگاه ها یزد رشته های مطلوبی برای جذب دانشجو نداشتند که همین موضوع باعث کاهش میزان ثبت نام در آن ها شده بود و خوشبختانه با پیگیری رشته های جدیدی برای ارائه در این دانشگاه ها ایجاد شد.
عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس با اشاره به ظرفیت بالای یزد در عرصه سلامت یزد تصریح کرد: با توجه به اینکه یزد قطب سلامت در کشور تلقی می شود علیرغم اینکه در این مدت بالای 507 تخت بیمارستانی در یزد فعال بوده است برای استان یک مرکز بیمارستانی ودرمانی سرطان با150 تخت مجوز گرفته شد که بخش هایی از آن تصویب شده است.
وی افزود: همچنین 256 تخت برای بیمارستان محمد رسول الله و100 تخت برای بیمارستان حضرت زینب اشکذر تخصیص داده شده که در حال حاضر در حال ساخت است و همچنین مراکز تحقیقاتی در حوزه سلامت ودرمان مجوز گرفته است که مراکزی چون پرستاری و گوش وحلق وبینی به سرانجام رسیده است.
جوکار ادامه داد: در خصوص خدمات فوریت های پزشکی نیز 4 اورژانس در سطح استان ایجاد شد تا در کوتاه ترین زمان بالاترین خدمات را به مردم ارائه دهند.
وی با اشاره به اخذ مجوز مراکز تحقیقاتی بیولوژی سلول های بنیادین در یزد گفت: در دانشگاه های یزد به ویژه در مقطع دکترا هم از استادان برجسته ای بهره گرفته شد ومطمئناٌ اگر در آینده مراکز آموزشی زا در استان توسعه یابد در عرصه فرهنگ گام خوبی برداشته می شود.
یزدرسا