مشارکت 58 درصدی مردم همدان در انتخابات مجلس و خبرگان رهبری
به گزارش خبرگزاری بسیج از همدان، محمدابراهیم الهیتبار امروز در جمع خبرنگاران با ارائه گزارشی از نتایج شمارش آرا در انتخابات مجلس شورای اسلامی و مجلس خبرگان رهبری اظهار داشت: هفتم اسفند روز تعیین سرنوشت بود و مردم با حضور گسترده در پای صندوقهای رأی به صورت آزادانه دیدگاه و نظر خود را به صندوقها ریختند.
وی افزود: انتخابات دهمین دوره مجلس شورای اسلامی برای انتخاب 9 نماینده و انتخابات پنجمین دوره مجلس خبرگان رهبری برای انتخاب 2 نماینده از استان همدان برگزار شد که نمایندگان مردم در مجلس در 5 حوزه انتخابیه استان قطعی شد اما در حوزههای انتخابیه ملایر و رزن به دور دوم کشیده شد.
رئیس ستاد انتخابات استان همدان با اشاره به زمان برگزاری انتخابات مرحله دوم این حوزههای انتخابیه تصریح کرد: بعد از بررسی صحت انتخابات در کل کشور توسط شورای نگهبان، وزارت کشور یک ماه فرصت دارد که این مرحله از انتخابات را برگزار کند که پیشبینی میشود اواخر فروردین یا اوایل اردیبهشت سال آینده برگزار شود.
وی با اشاره به اینکه یک میلیون و 441 هزار و 976 نفر در استان همدان واجد شرایط رأی دادن بودند، عنوان کرد: در عرصه رقابت انتخاباتی نمایندگی مجلس 151 نفر در استان همدان باقی مانده بودند و 68 نفر نیز تا قبل از شروع رأیگیری انصراف خود را از رقابتها اعلام داشتند.
وی افزود: کل آرای مأخوذه استان همدان در انتخابات مجلس شورای اسلامی 837 هزار و 821 رأی بوده است که در این راستا نرخ مشارکت مردم در این انتخابات 58.1 درصد برآورد شد.
الهیتبار با بیان اینکه بیشترین نرخ مشارکت در ترکیب سنی 26 تا 45
سال بود، افزود: 4 هزار و 319 نفر در گروه سنی 86 تا 95 سال در پای صندوقهای رأی
حاضر شدند و همچنین 129 هزار و 681 نف نیز در گروه سنی 18 تا 25 بودند که در
انتخابات مجلس شورای اسلامی مشارکت داشتند.
وی با اشاره به نتایج آرای مردمی در 7 حوزه انتخابیه استان همدان گفت:
در حوزه انتخابیه همدان و فامنین 577 هزار و 484 نفر واجد شرایط رأی دادن بودند
که291 هزار و 685 رأی مأخوذه کسب شد و در این راستا میزان مشارکت مردم در این حوزه
انتخابیه 50.5 درصد گزارش شده است.
رئیس ستاد انتخابات استان همدان افزود: «حمیدرضا حاجیبابایی» با 133 هزار و 343 رأی و «امیر خجسته» با 80 هزار و 306 رأی بر کرسی نمایندگی مجلس از حوزه انتخابیه همدان و فامنین نشستند.
وی با بیان اینکه در حوزه انتخابیه ملایر 226 هزار و 55 نفر واجد شرایط رأی دادن برای انتخاب 2 نماینده وجود داشت، بیان کرد: 129 هزار و 956 رأی مأخوذه این حوزه داشت و میزان مشارکت مردم در انتخابات مجلس شورای اسلامی 55 درصد برآورد شد.
*انتخابات مجلس در ملایر و رزن به دور دوم کشیده شد
الهیتبار افزود: در این راستا محمد کاظمی با کسب 45 هزار و 282 رأی به مجلس راه پیدا کرد اما «احد آزادیخواه» با 29 هزار و 872 رأی و «علیرضا امامی» با 21 هزار و 32 رأی به دور دوم انتخابات راه پیدا کردند.
وی با اشاره به مشارکت 63.13 درصدی مردم نهاوند در انتخابات نمایندگی مجلس عنوان کرد: این حوزه انتخابیه 148 هزار و 401 نفر واجد شرایط رأی داشت و 93 هزار و 691 رأی مأخوذه را کسب کرد و در این راستا «حسن بهرامنیا» با کسب 31 هزار و 132 رأی به عنوان منتخب مردم در مجلس انتخاب شد.
رئیس ستاد انتخابات استان همدان با بیان اینکه شهرستان تویسرکان 87 هزار و 581 نفر واجد شرایط رأی داشت، گفت: در این حوزه انتخابیه 44 هزار و 436 رأی مأخوذه حاصل شد که «محمدمهدی مفتح» با 39 هزار و 623 رأی به عنوان منتخب مردم معرفی شد و میزان مشارکت مردم نیز 62.12 درصد اعلام شد.
وی با اشاره به مشارکت 62 درصدی مردم شهرستان اسدآباد در انتخابات مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: از 85 هزار و 562 نفر واجد شرایط رأی در این حوزه انتخابیه 54 هزار و 609 رأی مأخوذه حاصل شد که در این راستا «اکبر رنجبرزاده» با 19 هزار و 430 رأی به عنوان منتخب مردم اسدآباد به مجلس راه یافت.
الهیتبار با اشاره به مشارکت 69.2 درصدی مردم حوزه انتخابیه بهار و کبودراهنگ در انتخابات مجلس شورای اسلامی بیان کرد: از 214 هزار و 113 نفر واجد شرایط رأی حوزه انتخابیه بهار و کبودراهنگ 148 هزار و 133 رأی مأخوذه حاصل شد که در این راستا «محمدعلی پورمختار» با 39 هزار و 725 رأی به عنوان منتخب مردم این حوزه انتخابیه راهی بهارستان شد.
وی با بیان اینکه با مشارکت 71.2 درصدی مردم شهرستان رزن در انتخابات اما هیچ یک از کاندیداها موفق به کسب 25 درصد آرای مردمی نشد، گفت: تعداد افراد واجد شرایط رأی در این حوزه 92 هزار و 785 نفر بود که 65 هزار و 851 رأی مأخوذه حاصل شد اما انتخابات به مرحله دوم کشیده شد.
رئیس ستاد انتخابات استان همدان افزود: «حسن لطفی» با 15 هزار و 13 رأی و «عطاءالله سلطانیصبور» با 14 هزار و 899 رأی به دور دوم انتخابات راه پیدا کردند.
وی با اشاره نتایج شمارش آرای انتخابات مجلس خبرگان رهبری در استان همدان اظهار داشت: جمع کل آرای مأخوذه در انی انتخابات 845 هزار و 253 رأی بود و نرخ مشارکت مردم استان همدان در انتخابات مجلس خبرگان رهبری 58.6 درصد بوده است.
*680 مورد تخلف انتخاباتی در زمان تبلیغات
الهیتبار با بیان اینکه 4 کاندیدا در انتخابات مجلس خبرگان رهبری در استان همدان با هم رقابت کردند، افزود: آیتالله سید مصطفی موسویفراز 441 هزار و 321 رأی، آیتالله غیاثالدین طه محمدی 319 هزار و 656 رأی، علی رازینی 239 هزار و 628 رأی و حبیبالله شعبانی موثقی 181 هزار و 741 رأی از مجموع آرای مأخوذه مردم استان همدان را به خود اختصاص دادند.
وی بیان کرد: در این راستا « آیتالله سید مصطفی موسویفراز» و « آیتالله غیاثالدین طه محمدی» از حوزه انتخابیه استان همدان به مجلس خبرگان رهبری راه یافتند.
رئیس ستاد انتخابات استان همدان با اشاره به دلیل تأخیر در اعلام نتایج آرای مردمی در دو انتخابات گفت: شمارش آرا در ساعت 11 دیروز در حوزه انتخابیه همدان و فامنین به اتمام رسید اما اختلافی بین هیئت نظارت بر انتخابات و هیئت اجرایی در زمینه مجموع آرا از نظر آمار وجود داشت که باید مورد بررسی قرار میگرفت و به نتیجه مشترک میرسیدند.
وی با بیان اینکه پدیده مبارک در این دوره از انتخابات حضور تمام جریانهای سیاسی در پای صندوقهای رأی بود، ابراز کرد: جریانهایی که کاندیدای مطلوب خود را در عرصه رقابت نداشتند نیز بدون اینکه انتخابات را تحریم کنند، نسبت به تشویق مردم به حضور و مشارکت حداکثری تلاش کردند.
بنابر اعتقاد الهیتبار، حرکت انتخابات باید به سمت تشکلهای سیاسی مجوزدار برود تا براساس برنامهریزی و نظرات خود افراد مورد وثوق خود را معرفی کنند و در آینده در صورت پیروزی نیز پاسخگوی عملکرد نماینده مورد حمایت خود باشند.
وی از ثبت 680 مورد تخلف انتخاباتی در زمان تبلیغات خبر داد و گفت: قانون انتخابات در زمینه تبلیغات کاندیداها باید تجدیدنظر شود چرا که در زمان تصویب این قانون اقلام تبلیغاتی مانند بنر و فضای مجازی وجود نداشت و باید بازنگری در این قانون توسط قانونگذاران مدنظر قرار گیرد.
رئیس ستاد انتخابات استان همدان عنوان کرد: بازار شایعات در زمینه خرید و فروش رأی در زمان برگزاری انتخابات توسط کاندیداهای رقیب وجود داشت در این راستا در برخی از شهرستانها در روز اخذ رأی افرادی دستگیر و تحویل دستگاه قضایی داده شدند.
وی درباره مقایسه نرخ مشارکت مردم در انتخابات دوره قبل با این دوره اظهار داشت: در انتخابات مجلس نهم میزان مشارکت مردم استان در انتخابات 64.5 درصد بود و در دوره قبل انتخابات خبرگان رهبری نرخ مشارکت 57 درصد بود.
الهیتبار با ابراز خرسندی از اینکه مجریان انتخابات را در کمال حفظ امنت و صداقت برگزار کردند، بیان کرد: برای ما مشارکت مردم مهم بود چرا که نتیجه را آرای مردمی رقم میزنند و نتایج برای ما قابل احترام هستند.
وی عنوان کرد: تعارفی با کسی را نداریم و تا پایان نهایی شدن انتخابات، بررسی شکایتها، تأیید صورت جلسهها و صدور اعتبارنامهها برای نمایندگان به کسی اجازه خدشه وارد کردن به امور را نمیدهیم.
انتهای پیام/