۱۳ / خرداد / ۱۴۰۴ - 03 June 2025
09:32
کد خبر : 8647318
۱۰:۴۴

۱۳۹۴/۱۲/۱۷
در یک مقاله بیان شد؛

نیازمند مراقبت سندرمیک پس از بلایا هستیم

تجربیات موفق جهانی در مراقبت سندرمیک پس از بلایا نشان می‌دهد که طراحی و اجرای نظام مراقبت سندرمیک پس از بلایا در ایران ضروری است.
به گزارش خبرگزاری بسیج، دکتر فرشید رضایی، مقاله‌ای درباره نقش مراقبت سندرمیک در مراقبت از بیماری‌های عفونی واگیر بدنبال بلایا منتشر کرده است.

وی در مقدمه این مقاله می‌نویسد: بیماری‌های عفونی واگیردار یکی از علل مهم مرگ و میر و خسارات جسمانی پس از بحران‌ها هستند و در برخی شرایط این بیماری‌ها با وسعت و شدت بیشتری بروز یافته و ممکن است به سایر بخش‌های کشور گسترش یابند یا حتی آغازگر انتشار جهانی یک بیماری واگیردار باشند.

رضایی، ادامه می‌دهد: از جمله پیش شرط‌هایی که می‌تواند به تشدید خسارات این نوع بیماری‌ها منجر شود، نداشتن برنامه‌های کنترلی بیماری‌ها، از بین رفتن ساختار بهداشتی و مراقبتی بیماری‌ها و دسترسی نامناسب آسیب دیدگان به امکانات درمانی است؛ داشتن روش‌هایی برای مراقبت بیماری‌ها که بتواند سریع‌تر از روش‌های فعلی، در ارزیابی نیازهای سلامتی آسیب دیدگان کمک، و به هنگام آغاز یک همه گیری را شناسایی کند ضروری است.

وی می‌افزاید: باید برنامه‌های کنترلی را سریع‌تر به اجرا درآورده و امکانات لازم را برای گروه مبتلایان تدارک دید.

نویسنده این مقاله درباره روش انجام کار این موضوع گفت: مروری بر مطالعات منتشر شده سالیان اخیر نشان می‌دهد که مراقبت سندرمیک نه تنها در شناسایی تهدیدات بیوتروریستی توانایی قابل توجهی دارد بلکه در دهه اخیر تجربیات فراوانی از مراقبت سندرمیک در بسیاری کشورهای جهان وجود دارد، نه تنها در شرایط غیر بحرانی و معمول از آن استفاده شده است بلکه در حوادث طبیعی اخیر از جمله زلزله‌های بزرگ پاکستان(۲۰۰۶) نپال (۲۰۱۵) طوفان نرجیس در برمه (۲۰۰۸) سونامی ژاپن(۲۰۱۱) و غیره نیز مزایای این روش مراقبت را مشخص کرده است.

وی درباره نتایج این مقاله تصریح کرد: در ایران زلزله و سیل شایع‌ترین حوادث طبیعی هستند که ممکن است رخ دهند و احتمال دارد طغیان‌های بیماری‌های واگیری که به دنبال این حوادث اتفاق بیفتد، به شهر‌ها یا استان‌های دیگر کشور نیز گسترش یابد که ردیابی و کنترل این بیماری‌ها نیاز به مراقبتی سریع دارد تا بتوان پیامدهای اجتماعی و اقتصادی این آن را کاهش داد.

وی ادامه می‌دهد: تجربیات موفق جهانی در مراقبت سندرمیک پس از بلایا (مراقبت سندرمیک اورژانس پیش بیمارستانی، مراقبت سندرمیک بیمارستانی و غیره) نشان می‌دهد که بسیار ضروری و حیاتی است که نظام مراقبت سندرمیک بعد از بلایا در ایران طراحی و اجرایی شود.

لازم به ذکر است این مقاله در هفتمین کنگره بین المللی سلامت در حوادث و بلایا که دی ماه امسال به همت بسیج جامعه پزشکی در تهران برگزار شد، به مدعوین این کنگره ارائه شد.

گزارش خطا
ارسال نظرات شما
x

عضو کانال روبیکا ما شوید