وی با اشاره به پایین بودن ارزش افزوده کشور در حوزه پتروشیمی خاطرنشان کرد: آلمان یک دهم ما صادرات پتروشیمی انجام میدهد اما ارزش افزودهاش ده برابر ماست.
ثروتی گفت: بسیاری از مواد اولیه صادراتی ایران از جمله متان و اتان توسط کشورهای دیگر خریداری شده و با فرآوری بر روی آن با قیمتهای بالاتر به خود ما فروخته میشود چرا که ما به علم و فعالیتهای دانش بنیان توجه نداریم.
وی از کشاورزی و باغداری به عنوان پتانسیلهای بالقوهای یاد کرد که ایران میتواند در این حوزه ها مزایای نسبی خود را به ظهور برساند و اظهار داشت: با این حال در این حوزه نیز ما شاهدیم که میوه، گندم و برنج از خارج خریداری میشود.
نماینده مردم بجنورد در مجلس شورای اسلامی گفت: جناح بازی و گروه گرایی ما را به شکوفایی تولید ملی نمیرساند و این گونه موضوعات باید در مجلس آینده به کنار گذاشته شود.
وی با یادآوری اینکه رشد و پیشرفت علمی ما در برخی حوزههای علمی خوب بوده است تصریح کرد: البته در همین حوزهها نیز ما نتوانستیم این پیشرفت و دستاوردها را تجاریسازی کنیم.
عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس شورای اسلامی گفت: نگاه به استفاده از منابع بیرونی برای کشور در بلندمدت راهگشا نخواهد بود؛ ما باید از علم و فناوری دنیا بهره ببریم اما باید آن را درونزا نیز بکنیم.
وی تحقق 30درصدی برنامههای پنج ساله سوم، چهارم و پنجم توسعه را نشاندهنده ضعف کشور در حوزه قانون گذاری و اجرا خواند و ادامه داد: بسیاری از قوانین خوبی که مجلس مصوب میکند از جمله رفع موانع تولید و بهبود فضای کسب و کار و الزامات اجرایی اصل 44 و هدفمندسازی یارانهها به خوبی اجرا نشده است.
نماینده مردم بجنورد در مجلس شورای اسلامی گفت: هدفمندسازی یارانهها که در ابتدا به عنوان نسخه نجات بخش اقتصاد کشور مطرح بود، اکنون به تهدید کننده جدی جامعه از نظر اقتصادی تبدیل شده است و منابع ما را میبلعد که ناشی از آن است که ما اعتقاد به قانون نداشتیم و قانون را خوب عمل نکردیم.