روستای کندوان آماده استقبال از میهمانان نوروزی
خبرگزار ی بسیج: مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری وصنایع دستی آذربایجان شرقی از آماده سازی روستای تاریخی کندوان برای استقبال از میهمانان نوروزی خبر داد و گفت: این روستا با قدمت شش هزارساله در دل صخره های هرمی شکل قرار گرفته که با وجود مناظر بدیع و زیبای خود، از منحصر به فردترین ونادرترین روستاهای دنیاست.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری بسیج در آذربایجان شرقی، فرزین حق پرست با اشاره به آب و هوای خوش روستای کندوان، افزود: روستای کندوان در دامنه سهند قرار دارد و به خاطر معماری صخره ای و شکل خانه های کندوی عسلی خود دردل کوه معروف است.
یکی از اساتید دانشگاه هنر اسلامی تبریز نیز با اشاره به ویژگی های روستای کندوان، اظهار کرد: این روستا با قدمت چندین هزارساله در دل صخره ها و کران ها بنا شده و نوع معماری آن و جاری بودن زندگی و حیات در آن یکی از شگفتی های این منطقه است.
استاد سیروس خیری ادامه داد: روستای کندوان یکی از سه روستای صخره ای و بی نظیر جهان است و تفاوت اصلی آن با 2 روستای دیگر صخره ای جهان(کاپادوکیه ترکیه و داکوتای امریکا)، در این است که در کندوان حیات وجود دارد درحالی که 2 روستای صخره ای دیگر خالی از سکنه است.
وی خاطرنشان کرد: بر اثر فعل و انفعالات آتشفشان کوه های همیشه پوشیده از برف سهند، روستایی دیدنی و تاریخی در یکی از مناطق خوش آب و هوای کشور ما شکل گرفته و دهها کران چندتایی، جفتی، تکی، مخروطی شکل و دوک مانند، این روستا را به یکی از دیدنی ترین نقاط جهان تبدیل کرده است.
خیری بیان داشت: معماری این روستای تاریخی و چند هزار ساله، به قدری جذاب است که کارشناسان هنر و معماری و طبیعت گردی با دیدن آن شگفت زده می شوند و این نوع معمار ، ثبت جهانی این روستا را ضروری کرده است.
پروفسور دیوید رول باستان شناس مشهور انگلیسی در سفر به ایران و کشف نخستین مسیر پستی دنیا، قدمت روستای کندوان در این مسیر را یکی از استنادات خود برای نظریه یکجانشینی بشر غارنشین و زندگی اجتماعی انسانها قرار داده است.
روستای تاریخی کندوان در 22 کیلومتری شهر اسکو و در 62 کیلومتری شهر تبریز در میان کوههای سر به فلک کشیده، در دامنه شمالی (ارشد داغی) وقسمت غربی توده آتشفشانی سهند، در بخش دره آبرفتی دهکده توریستی کندوان قرار دارد که مراتع سرسبز آن، عشایر زیادی را به سمت خود کشانیده است.
در روستای کندوان بیش از۱۱۷ منزل مسکونی درون تودههای مخروطی و هرمی شکل گرفته که درسال 1376 به عنوان یکی از آثارملی ایران به ثبت جهانی رسیده است.