عضو هیئت مدیره موسسه حضرت قاسم بن حسن(ع):

نذورات مردمی یازدهمین دوره طرح «سلامت فرزندان ما» را عملیاتی کرد

یازدهمین دوره اجرای طرح «سلامت فرزندان ما» به منظور ارائه خدمات بهداشت دهان و دندان به کودکان بدسرپرست در موسسه خیریه حضرت قاسم بن حسن(ع) برگزار شد. نذورات مردمی یازدهمین دوره طرح «سلامت فرزندان ما» را عملیاتی کرد
کد خبر: ۸۶۸۰۴۸۷
|
۰۱ خرداد ۱۳۹۵ - ۱۲:۰۰

به گزارش سرویس بسیج جامعه پزشکی خبرگزاری بسیج، یازدهمین دوره اجرای طرح «سلامت فرزندان ما» این ماه نیز دیروز در درمانگاه خیریه حضرت قاسم بن حسن(ع) برگزار شد.

 در این برنامه به ۷۰ کودک خردسال بدسرپرست استان تهران که توسط کمیته امداد امام خمینی(ره) معرفی شدند، خدمات دندانپزشکی ارائه شد.

 

این کودکان در ابتدا به همراه والدین خود آموزش‌هایی در حوزه سلامت بهداشت و دندان شامل شیوه صحیح مسواک زدن و نخ دندان کشیدن دریافت کردند و پس از معاینه خدماتی مانند فلوراید تراپی و درمان، در شش کابین به آنان ارائه شد.

 

دهان دروازه سلامت جسم بشر محسوب می‌شود

دکتر عباس هنردوست، عضو شورای مرکزی بسیج جامعه پزشکی به عنوان مسئول اصلی اجرای طرح «سلامت فرزندان ما» به ارائه توضیحاتی درباره برپایی یازدهمین دوره اجرای این طرح پرداخت و گفت: یکی از اولین مشکلات بشر بهداشت و دهان دندان است به این دلیل که دهان دروازه سلامت جسم بشر محسوب می‌شود و درواقع کاری که ما در این موسسه انجام دادیم بنیادی‌ترین کار برای پیشگیری بهداشت دهان و دندان برای کودکان است که می‌توان انجام داد.

 

وی در ادامه افزود: از گذشته به دنبال این بودیم تا موضوع پیشگیری بهداشت دهان و دندان، آموزش فلورایدتراپی، فیشورسیلنت و PRR را نهادینه کنیم و اگر این کار را انجام دهیم، مانند کشورهای اسکاندیناوی می‌توانیم بگوییم که دندان روت کانال شده نداریم.

 

نذورات مردمی یازدهمین دوره اجرای طرح «سلامت فرزندان ما» را عملیاتی کرد

هنردوست، به عنوان عضو هیئت مدیره موسسه حضرت قاسم بن حسن(ع) به همکاری مشترک با بسیج جامعه پزشکی اشاره کرد و گفت: دوره یازدهم برپایی طرح «سلامت فرزندان ما» یک کار خودجوش مردمی است که با نذورات مردم انجام می‌شود یعنی از خرید مواد تا خرید هدایایی که به هنگام خروج به کودکان داده می‌شود، با نذورات مردم اداره می‌شود وگرنه این مرکز بودجه‌ای برای انجام کار ندارد.

 

مسئول بسیج دندانپزشکان کشور با بیان اینکه به دنبال این هستیم تا با تکرار طرح «سلامت فرزندان ما» در خانواده‌ها فرهنگسازی کنیم، تاکید کرد: این کودکان که خدمات دریافت می‌کنند رها شده نیستند و پس از شش ماه مجددا مورد بررسی قرار خواهند گرفت تا مشخص شود  آیا خدمات ارائه شده به این کودکان موفقیت آمیز بوده است.

 

وی در ادامه افزود: هر کودک در ابتدا آموزش عمومی سپس آموزش خصوصی را دریافت می‌کند و پس از معاینه اطفال درمان می‌شوند.

 

کمیته امداد امام خمینی(ره) کودکان بدسرپرست را غربالگری کرده است

هنردوست، درباره ویژگی‌های انتخاب این کودکان برای دریافت خدمات دندانپزشکی بیان کرد: بودجه ما متعلق به ارائه خدمات به کودکان یتیم بوده است که پس از اتمام این کار کودکان بدسرپرست کل تهران که عمدتا مربوط به کهریزک و اسلام شهر هستند را مدنظر قرار دادیم البته  کمیته امداد امام خمینی(ره) این کودکان را غربالگری و به ما معرفی کرده است.

 

در ادامه با یکی از دندانپزشکانی که در یازدهمین طرح «سلامت فرزندان ما» به ارائه خدمت پرداخته است به گفت‌وگو نشستیم.

 

دکتر علی اصغر علی محمدی، جراح دندانپزشک درباره روند شکل‌گیری این طرح گفت: اعضای اجرای این برنامه از بسیج جامعه پزشکی هستند و با توجه به اهداف بسیج که کمک به محرومان در هر نقطه از کشور است، پس این هدف برای پزشکان و دندانپزشکان تبیین شد تا همکاران برای کمک به مناطق محروم حضور داشته باشند و به کودکان محروم، بی‌سرپرست یا بدسرپرست خدمات دندانپزشکی ارائه دهند تا سطح بهداشت دهان و دندان این کودکان ارتقاء یابد.

 

وی با بیان اینکه پس از اینکه طرح «هزار دندان فیشورسیلنت» در سه سال گذشته در دانشگاه شهید چمران برگزار شد،  تصریح کرد: ادامه این طرح را از دو سال پیش برای کودکان بی‌سرپرست کمیته امداد امام خمینی(ره) انجام دادیم و در این برنامه ماهی یک بار آموزش بهداشت را برای والدین کودکان همچنین این کودکان انجام می‌دهیم.

 

علی محمدی، تاکید کرد: معمولاً اقداماتی مانند فیشورسیلنت، شیاربند، خرابی و آسیب جدی به دندان به  تعویق انداخته می‌شود اما با اجرای این طرح در دهان افراد نیازمند امیدواریم که دندان شماره شش  تا ۶۰ سالگی برای کودک باقی بماند.

 

وی با اشاره به اینکه خدمات دندانپزشکی در طرح «سلامت فرزندان ما» کمک شایانی به کودکان می‌کند، گفت: تا با این روش به جای اینکه دندان‌های شیری در ۵ یا ۶ سالگی از دست برود تا زمانی که باید این دندان‌ها در دهان باقی می‌ماند و کمک بزرگی به کودک است تا از درمان‌های ارتودنسی و درمان جایگزین بی‌نیاز شود.

 

سید علی اکبر مهدوی زاده، جراح دندانپزشکی به عنوان یکی از پزشکان بسیجی که در این طرح حضور دارد در ادامه خاطرنشان کرد: در آخرین روز هفته بسیج در سال ۹۳ در کلینیک چمران طرح «هزار دندان فیشورسیلنت» همزمان با طرح جامع پیشگیری در یک روز انجام شد که وزیر بهداشت نیز حضور داشت و ارگان‌هایی مانند وزارت بهداشت، آموزش و پرورش، وزارت دفاع، شهرسالم، شهرداری، مرکز شورای اسلامی، انجمن‌های تخصصی کودکان، انجمن دنداپزشکی ایران و غیره فعالیت داشتند که این طرح با نام «لبخند را به کودکانمان هدیه دهیم» انجام شد.

 

وی در ادامه افزود: به دلیل موفق بودن طرح مذکور شورای بسیج جامعه دندانپزشکان تصمیم گرفت که این برنامه را ادامه دهند و از سال ۹۳ به شکل ماهیانه برای ایتام اجرایی شد که در کلینیک قاسم بن حسن(ع) کلید خورد.

 

افرادی که در طرح «سلامت فرزندان ما» کمک قابل توجهی را به کودکان بدسرپرست کمیته امداد ارادئه دادند، بهداشت کاران بودند و در این باره آمنه واشقانی فراهانی، به عنوان یکی از بهداشت کاران دهان و دندان به خبرنگار سینا گفت: طرح پیشگیری و انجام فلوراید تراپی در این موسسه از سنین ۳ تا ۱۲ سال برای کودکان انجام می‌شود.

 

وی در ادامه افزود: در ابتدا معاینه کودک انجام می‌شود و پس از طرح برنامه کاری اگر لازم باشد برای کودک فیشورسیلنت یا فلوراید تراپی انجام می‌شود.

 

فراهانی، تاکیدکرد: فلوراید تراپی معمولا در دندان‌های شش و هفت انجام می‌شود اما بستگی به دندان‌های کودک میزان بیشتری از این خدمات ارائه می‌شود؛ آنچه مسلم است این متخصصان و بهداشت کاران بسیجی که گرد یکدیگر جمع شده‌اند و به شکل ماهیانه به کودکان نیازمند خدمات دندانپزشکی ارائه می‌دهند، به دنبال فرهنگسازی بیشتر و کامل‌تر در حوزه سلامت دهان و دندان هستند و تا رسیدن به هدف از پای نمی‌نشینند.

ارسال نظرات
آخرین اخبار