خبرهای داغ:
رئیس سابق سازمان انرژی اتمی:

برجام مجازات مجرم است/ مباحث هسته‌ای قله اختلافات غرب با جمهوری اسلامی است

رئیس سابق سازمان انرژی اتمی کشور با بیان اینکه پرونده اتهام ما توسط دولت در آژانس بسته شده است، گفت: اکنون این ادعا که می‌گویند ایران مجرم است را به همراه برجامو قطعنامه آن پذیرفته‌ایم به همین دلیل از نگاه من‌، برجام مجازات مجرم است.
کد خبر: ۸۷۱۸۲۷۵
|
۰۵ مرداد ۱۳۹۵ - ۱۸:۰۰

به گزارش خبرگزاری بسیج از همدان، فریدون عباسی امروز در جمع دانشجویان شرکت‌کننده در طرح ولایت بسیج دانشجویی همدان با اشاره به سابقه دشمنی غرب با جمهوری اسلامی اظهار داشت: مسئله هسته‌ای و سایر موضوعات همزمان با پیروزی انقلاب اسلامی آغاز شده به گونه‌ای که دشمن تلاش کرد با کودتاهای رسانه‌ای به مقابله با نظام اسلامی برخیزد.

وی با بیان اینکه توطئه‌های دشمن با تدابیر امام خمینی (ره) و رهبر معظم انقلاب ناکام مانده وحضور مردم نیز در صحنه، امید دشمنان را به یأس تبدیل کرده است، افزود: در جنگ تحمیلی نیز با وجود محدودیت‌ها مدیران و متخصصان بسیاری تربیت شده که ما هم‌اکنون در حال استفاده از این ظرفیت‌ها هستیم و توانسته‌ایم به عنوان قدرتی در جنوب غربی آسیا ظاهر شویم.

وی قدرت نمایی جمهوری اسلامی در منطقه را از جمله دلایل دشمنی غرب با ایران دانست و ابراز کرد: کار جوانان فعلی از کار جوانان زمان ما سخت‌تراست چراکه با پیشرفت تکنولوژی و تغییرات موجود در جهان باید بیش از گذشته برای پیشرفت کشور تلاش کنند.

عباسی با بیان اینکه علم و فناوری را باید از جمله پایه‌های قدرت جمهوری اسلامی بدانیم تصریح کرد: دشمن از همان ابتدای تحصیل‌ در رشته‌های انرژی که جمهوری اسلامی می‌توانست با آن پیشرفت کند را برای دانشجویان ایرانی ممنوع کرد و در سایر رشته‌ها نیز با عدم پذیرش دانشجویان این محدودیت را افزایش داد.

وی با اشاره به تلاش اساتید متعهد کشور برای پیشرفت علمی جمهوری اسلامی و تربیت دانشجویان متبحر گفت: همت بلند اساتید مجرب که پس از انقلاب به خارج از کشور مهاجرت نکردند سبب شد رشته‌ها تخصصی‌تر شوند.

این استاد دانشگاه انگیزه انقلابی دانشجویان برای تحصیل را از دیگر مولفه‌های پیشرفت علمی کشور برشمرد و ابراز کرد: این عوامل سبب شد جمهوری اسلامی در 25 سال به مرزهای دانش دست یافته و در برخی رشته‌ها دوشادوش سایر کشورهای پیشرفته حرکت کند.

وی با بیان برخی دیدگاه‌های کوته‌بینانه درباره انرژی هسته‌ای یادآور شد: در ابتدای انقلاب همان‌هایی که تحت تاثیر القائات غرب می‌گفتند تانک و ادوات نظامی به درد ما نمی‌خورد، انرژی هسته‌ای را نیز رشته‌ای استعماری دانسته و معتقد بودند کشور به آن نیازی ندارد.

عباسی در ادامه در پاسخ به این سئوال که آیا نیاز یک کشور به انرژی با تغییر رژیم برطرف‌ می‌شود، گفت: جمعیت بیشتر و رفاه بیشتر نیاز به انرژی بیشتری داشته و یک کشور نمی‌تواند نیاز خود به انرژی را با یک نوع همانند انرژی فسیلی برطرف کند بنابراین می‌توان با تبعیت از قوانین بین‌المللی از سایر انرژی‌ها از جمله انرژی هستهای استفاده ‌کند.

وی درباره اقدامات دولت برای استفاده از انرژی هسته‌ای افزود: وزارت نیرو اعلام کرد کشور تا سال 1400 به 10 هزار مگاوات برق نیاز دارد که این مقدار را مجلس شورای اسلامی 8 سال پیش در مصوبه‌ای به 20 هزار مگاوات افزایش داد و تاکنون این مصوبه را تغییر نداده است.

رئیس سابق سازمان انرژی کشور با بیان اینکه یک راکتور هسته‌ای برای تولید یک هزار مگاوات انرژی به یک هزار سو سوخت نیاز دارد، عنوان کرد: متاسفانه برنامه‌ریزی صحیحی برای این موضوع صورت نگرفته چرا که وقتی مجلس چنین قوانینی را تصویب می‌کند به آن در حد خرید چند واحد آپارتمان در تهران نگاه می‌کنند.

وی با اشاره به اشکال‌تراشی غرب در مباحث هستهای ایران افزود: دشمن ما را متهم می‌کند که در حوزه انرژی هسته‌ای دچار انحراف شده و به جای اینکه از آن برای تولید انرژی استفاده کنیم به سمت ساخت سلاح هسته‌ای رفته‌ایم.

دانشمند هسته‌ای کشور با تشریح اقدامات سازمان بین المللی انرژی هسته‌ای درباره پرونده جمهوری اسلامی اظهار داشت: در سال 82 سازمان بین‌المللی انرژی اتمی می‌گوید شواهدی به دست ما رسیده که نشان می‌دهد برنامه هسته‌ای ایران از مسیر خود خارج شده و به سمت ساخته سلاح‌های انفجاری رفته است.

وی افزود : آمانو در سال 2011 با ارائه گزارش ریز و دقیقی به شورای حکام می‌گوید «آژانس ابعاد نظامی ایران را بررسی کرده و دریافته ایران برنامه هسته‌ای، از نوع ساختار یافته دارد.»

عباسی با بیان اینکه آمانو در در سال 2014 مباحث مطرح شده در گزارش سال 2011 را تکرار کرده و در ادامه این گزارش می‌گوید‌ گزارشات ما تائید می‌کند که ایران از برنامه هسته‌ای خود انحراف داشته است، گفت: گزارشی که متاسفانه برخی در ایران برای هدایت افکار عمومی بخش‌هایی از آن را ترجمه نکرده و یا حذف می‌کنند‌.

وی درباره ترور شهدای هسته‌ای نیز ابراز کرد: با بررسی این گزارش‌های سازمان بین‌المللی انرژی اتمی معلوم می‌شود که تا چه اندازه عملکرد ما از سوی آنها مورد بررسی قرار گفته و به چه دلیل شهید شهریاری و احمدی روشن ترور شده‌اند‌.

این استاد دانشگاه با تشریح پیشرفت‌های جمهوری اسلامی در بخش قطعه‌سازی ماشین، ابزار و متالوژی عنوان کرد: وقتی ما اعلام می‌کنیم که می‌توانیم راکتور اراک و تهران را بسازیم یعنی علاوه بر ساخت می‌توانیم کنترل و ایمنی را هم ایجاد کنیم بنابراین چنین کشوری می‌تواند با برداشتن سیستم ایمنی، حالت انفجاری ایجاد کند.

وی با بیان اینکه چون ما ساخت سلاح هسته‌ای را حرام می‌دانیم این پروژه را نیز دنبال نکردیم، افزود: مشکل اصلی آژانس بین‌المللی انرژی هسته‌ای به اتهام ایران برای ساختن سلاح هسته‌ای باز می‌گردد که آژانس بعد از اجرای قطعنامه اعلام می‌کند ما این انحراف را در مباحث هسته‌ای داشته‌ایم.

رئیس سابق سازمان انرژی اتمی ‌با اشاره به اقدامات دولت در موضوع برجام گفت: تیم مذاکره‌کننده ‌پس از دو سال مذاکره، برجام را پذیرفته و اگر دولت فعلی ادعا می‌کند که پرونده ایران را بسته باید بگوید کدام پرونده بسته شده است.

وی افزود: پرونده اتهام ما توسط دولت در آژانس بسته شده و الان این ادعا که می‌گویند ایران مجرم است را به همراه برجامو قطعنامه آن پذیرفته‌ایم به همین دلیل از نگاه من‌، برجام مجازات مجرم است.

عباسی درباره اظهارنظر برخی دولتمردان درباره اینکه کشور را از ته چاه بیرون آوردهاند، اظهار داشت: با پذیرفتن برجام ما محدودیت‌ها و تحریم‌هایی را پذیرفته‌ایم که 90 درصد آن غیر هسته‌ای بوده و مربوط به مواد در حوزه تکنولوژی است بحثی که گلوگاه کشور محسوب شده و بدون آن نمی‌توانیم پیشرفت کنیم.

وی افزود: با قبول برجام در کمیسیون مشترک از این پس باید به طرف غربی بگوییم می‌خواهیم برای چه کار و به چی میزان کالا نیاز داریم به همین دلیل بعد از این نمی‌توانیم از طرق غیر مرسوم کالای مورد نیازخود را تامین کنیم.

این استاد دانشگاه درباره شرایط بازگشت صنعت هسته‌ای به قبل از برجام نیز یادآور شد: باید دید بازگشت به قبل از برجام برای اقتدار است یا برای اقتصاد، چرا که اگر برای اقتدار باشد ما آن را از دست داده و به جایی رسیده‌ایم که بحرین و جیبوتی برای ما رجز می‌خوانند.

وی افزود: در صورت روی کار آمدن دولتی با نگاه مقتدرانه جای نگرانی وجود نداشته چرا که ما با ظرفیت به وجود آمده می‌توانیم با مدیریتی جهادی به وضعیت قبلی بازگشته ومواد ذخیره شده را طی یک سال فعال کنیم.

عباسی با تاکید بر پاک بودن انرژی هسته‌ای نسبت به سایر انرژی‌ها یاد آور شد: انرژی هسته‌ای خطرش از سایر انرژی‌ها کمتر بوده و ایمنی موجود در تاسیسات هسته‌ای نیز از هر صنعتی بالاتر است چرا که اگر کشوری به دنبال ساخت راکتور برود از نظر ریسک جز کشورهایی محسوب می‌شود که ریسک صنایع به دلیل رشد بالای علمی و فنی در آن کم است.

وی از دیگر دلایل پرداختن به مباحث هسته‌ای را ارضای علمی نیروهای تحصیل‌کرده داخلی دانست و خاطرنشان کرد: اگر این کار صورت نگیرد بسیاری از دانشمندان و علم پژوهان ما برای سیراب کردن عطش خود به یادگیری و کسب علوم جدید به خارج از کشور مهاجرت کرده به همین دلیل کشور در حوزه صنعتی پیشرفتی نمی‌کند.

دانشمند هسته‌ای کشور با بیان اینکه مباحث هسته‌ای قله اختلافات غرب با جمهوری اسلامی است، ابراز کرد: این اختلاف به دلیل پافشاری دشمن بر مسائل هسته‌ای ایران مشخص شد والا ما به طور عادی و قانونی کارهای خود را در این زمینه دنبال می‌کردیم.

وی با تشریح رفتار دوگانه چین و روسیه در مذاکرات هسته‌ای ایران گفت: آنها به دلیل تعارضاتی که با غرب دارند به جای حل کردن مشکل ما به دنبال تعدیل کردن آن بودند اما چون تفکر کنونی حاکم بر کشور معتقد است اگر با غرب بسازیم مشکل ما حل می‌شود پیشنهادات چین و روسیه پذیرفته نشد.

رئیس سابق سازمان انرژی اتمی کشور با بیان اینکه اگر به فرمایشات و رهنمودهای رهبری توجه کنیم می‌بینیم که در حوزه فکری کشور چه تقابلی وجود دارد تصریح کرد: برخی جریان‌های فکری موجود در جامعه به دنبال دو قطبی کردن آن بوده تا بتوانند با کودتاهای رسانه‌ای پایه‌های حکومت خود را در جامعه محکم کنند.

وی افزود: تفکری که آمریکا را به عنوان کدخدا پذیرفته فقط در دستگاه دولتی رسوخ نکرده، بلکه حتی در بدنه اصولگرایی نیز افرادی با چنین دیدگاه‌هایی وجود دارند که معتقدند چون مسئله هسته‌ای این گونه حل شد باقی مشکلات را هم می‌شود از این راه، حل کرد.

انتهای پیام/

ارسال نظرات
پر بیننده ها
آخرین اخبار