خبرهای داغ:
کارشناس ثبت و کنترل گواهی بذر و نهال همدان خبر داد

تولید 3 هزار و 500 تن بذر گندم در کبودراهنگ

کارشناس ثبت و کنترل گواهی بذر و نهال همدان گفت: با توجه به آب و هوای مناسب کبودراهنگ به ظرفیت 3 هزار و 500 تن بذر گندم تولید شده است.
کد خبر: ۸۷۳۰۵۳۱
|
۳۱ مرداد ۱۳۹۵ - ۱۰:۵۶

محمدحسین تات در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری بسیج در کبودراهنگ با اشاره به نظارت بر تولید و تکثیر بذر و نهال استان همدان اظهار داشت: بذر گندم، جو، کلزا، سیب زمینی، یونجه، نهال‌های دانه دار(سیب و گلابی) نهال‌های دانه‌دار(هلو، آلبالو، زردآلو) از جمله محصولاتی هستند که در این مناطق تولید و توزیع می‌شوند.

وی افزود: هشت شرکت بذر گندم، سه نهالستان (نهال پیوندی درخت گردو)، سه نهالستان تولید نهال هسته‌دار و نهال دانه‌دار در استان همدان فعالیت می‌کنند.

کارشناس ثبت و کنترل گواهی بذر و نهال همدان با بیان اینکه تعداد تولیدکنندگان سیب زمینی به صورت حقیقی ثابت نیست، بیان داشت: در هر یک سال چهار شرکت تولیدکننده بذر سیب زمینی با منشأ وارداتی فعال هستند.

وی در ادامه با اشاره به اینکه 40 پیمانکار بذر سیب زمینی از منشا وارداتی، داخلی و بذر مینی تیوبر استفاده می‌کند، گفت: دو شرکت و آزمایشگاه تولید مینی تیوبر نیز تولیدات خود را به استان و سایر استان‌های کشور ارسال می‌کنند.

کارشناس ثبت و کنترل گواهی بذر و نهال همدان با بیان اینکه بذر و نهال کلیه شرکت‌های ذکر شده باید بر اساس دستورالعمل صورت گیرد، بیان داشت: شرکت‌ها باید تحت نظر کارشناسان مربوط به این موسسه اقدام به تولید و تکثیر بذر و نهال تولید کنند.

وی درخصوص اتحادیه تعاونی‌های تولید محصولات کشاورزی استان همدان که در امیرآباد کبودرآهنگ قرار دارد، خاطرنشان کرد: این شرکت مجهز به نیروی کارشناسی، کارگری، سایت بوجاری، انبارهای بزرگ، دفترکار، آزمایشگاه ، 3 هزار هکتار قرارداد تولید بذر و پیمانکار است که به جهت عقد قرارداد بذر تولید می کند.

تات در خصوص برنامه خرید سال زراعی 95-96 به 2 هزار و 700 تن گندم در کلاس‌های مادری و گواهی شده با ارقام مختلف(سرداری و هما) اشاره کرد و گفت: خوشبختانه با توجه به آب و هوای مناسب به ظرفیت 3 هزار و 500 تن بذر گندم تولید شده است.

وی با تاکید بر اینکه استفاده از بذر اصلاح شده در تولید محصولات کشاورزی نقش بسزایی را ایفا می کند، گفت: در صورت استفاده تمام کشاورزان از بذور اصلاح شده افزایش تولید در هکتار و کاهش مصرف بذر، کاهش مصرف کود و سم و در نهایت افزایش تولید و درآمد کشاورزان را خواهیم داشت که باعث خودکفایی کشور می شود.

انتهای پیام/

ارسال نظرات
پر بیننده ها
آخرین اخبار