۲۱ / تير / ۱۴۰۵ - 12 July 2026
17:05
کد خبر : 8771541
۱۱:۴۱

۱۳۹۵/۰۸/۱۲
نماینده مردم شاهرود و میامی در مجلس شورای اسلامی:

دیر بجنبیم، دیگران باقی مانده مفاخر ما را از آن خود می کنند

نماینده مردم شاهرود و میامی در مجلس شورای اسلامی گفت: اگر دیر بجنبیم، دیگران باقی مانده مفاخر ما مانند شیخ ابوالحسن خرقانی و بایزید بسطامی را هم از آن خود می کنند.

به گزارش خبرگزاری بسیج از شاهرود، دکتر حسینی شاهرودی در همایش شهرداران 14 شهر نمونه گردشگری کشور در بسطام، افزود: بایزید یکی از عارفان بنام جهان اسلام است و هم اکنون علاقه مندان زیادی در کشور های آفریقا و غرب آسیا دارد که می خواهند دست کم سالی یک بار به زیارت مرقد او نایل شوند.

وی با تاکید بر معرفی مفاخر کشور در سطح بین الملل، ادامه داد: هنوز بسیاری از مردم جهان نمی دانند، مقبره بایزید و شیخ ابوالحسن خرقانی در کجا واقع شده است.

حسینی به شهرداران شهرهای نمونه گردشگری کشور توصیه کرد: تا زمانی که تصدی این منصب را برعهده دارید، باید این شهرها را همچنان نمونه نگه داشته و الگویی برای سایر شهرهای کشور باشید.

وی با اشاره به سیاست های افتصاد مقاومتی ، افزود: اقتصاد مقاومتی مختص حوزه خاصی نیست ، بلکه شامل همه شئون اقتصادی است، حتی در نهاد خانواده، محیط کار و اجتماع نیز باید این موضوع مد نظر باشد.

وی حوزۀ گردشگری را یک صنعت خواند و ادامه داد: این صنعت درون زا و برون نگر است، زایش و خلق آن درونی است اما نگاه بیرونی دارد.

حسینی با طرح این سوال که مسوولان چفدر به حوزه گردشگری با این دید نگاه می کنند؟ افزود: گردشگری صنعتی است که زمینه آن از پیش و توسط نیاکان ما طراحی شده و اکنون به دست ما رسیده است، اما در سایر صنایع چنین نیست و در آمدهای آن حاصل زحمات کنونی است.

نماینده مردم شاهرود و میامی گفت: توجه به موضوع گردشگری محدود به مسوولان یک شهر یا منطقه نیست بلکه باید همه اقشار یک شهر به فکر شناساندن شهر خود باشند.

وی گفت: اکنون 14 شهر کشور به عنوان شهر نمونه گردشگری معرفی شده، در حالی که همه شهرهای ایران جذابیت گردشگری دارند ، بنابر این ، این 14 شهر باید الگویی برای آنها باشند.

وی با طرح این سوال که تا کنون چه کارهایی برای مصوب شدن طرح جامع شهرهای گردشگری انجام شده و یا اصلا طرح جامعی وجود دارد یاخیر ؟ ادامه داد: آیا این طرح جامع کفایت این موضوع را می کند؟

حسینی با بیان اینکه شنیده شده پیشنهادی مبنی بر اینکه شهرهای نمونه گردشگری هم مانند مناطق آزاد دیده شود، افزود: البته پیش از آن باید نگاه شود که تا کنون چقدر از قوانین مربوط به مناطق آزاد در آن ها رعایت شده است؟

وی با بیان اینکه، در بخش دستاوردهای فرهنگی سهم چندانی از مناطق آزاد نداشته ایم، افزود: در تهیه طرح جامع گردشگری باید درک عمیق نسبت به اقتصاد مقاومتی داشته و در تهیه این طرج بگنجانیم.

نماینده مردم شاهرود و میامی گفت: وقتی صحبت از افتصاد مقاومتی می شود، دیگر نمی توان مانند شرایط قبل رفتار کنیم بلکه باید آرایش جنگی گرفته و فوانین خاص آن نیز حاکم شود و از ابزار و لوازم آن استفاده گردد.

وی گفت: اگر قرار باشد با همین قوانین دست و پا گیر کنونی برای اقتصاد مقاومتی کار کنیم تغییر مطلوبی ایجاد نمی شود.

حسینی گفت: شهرهای نمونه گردشگری کشور قوانین خاص خود را می خواهند ، طرح جامع این شهرها نباید در حد یک نقشه شهری خلاصه شود، بلکه باید به همه امور فرهنگی، اجتماعی واقتصادی آن ها توجه شده و فضا برای سرمایه گذاری فراهم شود.

وی با بیان این مطلب که در طرح جامع شهرهای نمونه گردشگری باید قوانین و مقررات روشن و کافی وجود داشته باشد، افزود: مسوولان این 14 شهر کشور باید از طریق نمایندگان خود ، پیگیر باشند تا مشکلات مربوط به آن را حل کنند.

حسینی با اشاره به تشکیل کارگروه رفع موانع تولید در مراکز استان ها ، گفت: از آن جا که گردشگری نیز یک صنعت محسوب می شود، مشکلات آن هم باید در این کارگروه بررسی شود.

وی پیشنهاد کرد، اگر حل مشکلات این حوزه در سطح استان ها ممکن نبود، آن را یا طریق دولت و یا به صورت طرح به مجلس شورای اسلامی ارسال کنند تا رفع گردد.

حسینی بر استفاده از تجربه کشورهای موفق در امر گردشگری هم تاکید کرد و در مورد برخی مشکلات این حوزه گفت: وقتی صحبت از گردشگری می شود، اذهان برخی به این سمت می رود که با آمدن یک گردشگر خارجی ممکن است فضای فرهنگی کشور آسیب ببیند.

وی گفت: این درحالی است که بیشتر گردشگران وقتی در مناطق گردشگری کشور حضور می یابند، دوست دارند حتی در پوشش خود هم از لباس های سنتی ما استفاده کنند.

حسینی گفت: این در حالی است که برخی اوقات مشاهده شده حجاب برخی دست اندرکاران تور های گردشگری، بسیار بدتر از خارجی ها است.

وی به برنامه پنجم توسعه هم اشاره کرد و گفت: در این برنامه به گردشگری به عنوان یک محور اقتصادی توجه شده است ولی بندهای داخلی آن نیاز به اضافه کردن مواردی دارد که نمایندگان هم اکنون در حال درست کردن آن هستند.

شهرداران و روسای شورای شهر14 شهر گردشگری کشور ، روز پنجشنبه همایشی را در شهر نمونه گردشگری بسطام شاهرود برگزار کرده اند تا مشکلات این حوزه را بررسی کنند.


گزارش خطا
ارسال نظرات شما
x

عضو کانال روبیکا ما شوید