کارشناس رسانه و فضای مجازی در چهارمحال و بختیاری با اشاره به اینکه نظارت والدین در فضای مجازی از جنس همراهی است، گفت: سواد رسانهای مجازی در جامعه باید افزایش یابد.
به گزارش خبرگزاری بسیج از استان چهارمحال و بختیاری؛ گردهمایی آموزشی فضای مجازی، آسیبها و فرصتها، با حضور 110 نفر از مربیان و کارکنان کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان استان برگزار شد.
سید طالب هاشمی خواه، حراست کانون استان به عنوان دبیر این گردهمایی آموزشی با اشاره به دغدغه امروز مربیان و والدین مبتنی بر عدم آشنایی با کار کردهای مختلف و متفاوت ابزارهایی مانند تلفن همراه، رایانه، تبلت، و شبکه های مجازی، ذوق و شوق بدون پشتوانه ی فکری و منطقی کودکان و نوجوانان برای دسترسی آسان به این موارد را از ضرورتهای برگزاری چنین کارگاهی برای آگاهی بخشی دانست.
وی افزود: مربیان و مسوولان کانون به واسطه ی ارتباط مستقیم با کودکان و نوجوانان، نیازمند آشنایی با کارکردهای مثبت و منفی فضای مجازی می باشند.این موضوع یکی از محور های خرد جمعی کانون در استان است که در سطح کلان نیز به این مهم توجه شده و در حال برنامه ریزی و تولید محتوای سازنده و مناسب برای رده های سنی مخاطب کانون در این فضا می باشد .
در ادامه این کارگاه آموزشی، مهندس مهدی حقوردی، کارشناس رسانه و فضای مجازی و مدرس این دوره اظهار کرد: نظارت والدین بر آموزشها و بازیهای کودکان و نوجوانان در فضای مجازی از جنس همراهی بوده که این امر افزایش سواد رسانهای در جامعه به ویژه در بحث نظارت والدین را به یکی از ضروریات تبدیل کرده است.
مسول سازمان بسیج علمی پژوهشی و فناوری استان با بیان اینکه بازیهای رایانهای در اتاق خصوصی کودکان صورت میگیرد و والدین نیز نظارتی بر آن ندارند، بیان کرد: این بازیها باید با همراهی و نظارت والدین و در بخش عمومی منازل انجام شود.
این کارشناس بازی های رایانه ای، تصریح کرد: بازیهای رایانهای در حال حاضر به سوی بازیهای بسیار اکشن و با گرافیک بسیار بالا پیش میرود که لازم است این بازیها به سمت بازیهای راهبردی و آموزشی هدایت شود.
حقوردی افزود: آموزش موارد مختلف مانند مبانی اعتقادی و ارزشی از جمله حجاب، احکام، فرهنگ عمومی جامعه و... را میتوان از طریق بازیهای رایانهای به کودکان و نوجوانان آموزش داد.
وی با اشاره به اعتیاد سایبری خاطرنشان کرد: یکی از مشکلات عمده در زمینه فضای مجازی اعتیاد به فضای مجازی است که باید با ایجاد جایگزینها این اعتیاد را کاهش دهیم.
این کارشناس فضای مجازی و بازی های رایانه ای، با بیان اینکه نمیتوان بازی را حذف کرد، افزود: نباید در بسته رایانهای فرزندان بازی، تنها سرگرمی آنها قرار گیرد و از موارد آموزشی نیز باید بیش از پیش استفاده شود.
وی با تاکید بر وجود بازیهای مختلف تشریح کرد: رواج بازیهای حرکتی، ورزش و سرگرمیهای پر تحرک در بین خانوادهها ضروری است و اگر خانوادهها در ارتباط بیشتری با فرزندان خود قرار گیرند از تاثیرات سوء فضای مجازی بیشتر در امن خواهند بود.