دونالد ترامپ در حالی قرار است اول بهمن با انجام مراسم تحلیف رئیسجمهور شود که یک موضوع این روزها در آمریکا جنجال به پا کرده است: ادعای حملات سایبری روسیه برای تاثیرگذاری بر انتخابات 2016 آمریکا.
در جریان مبارزات مقدماتی، بارها ادعاهایی علیه روسیه درباره حملات سایبری به انتخابات آمریکا به ویژه حملات علیه دموکراتها مطرح شد؛ ادعاهایی که روسیه همواره آنها را رد کرده است.
اخیرا سازمان اطلاعات مرکزی آمریکا در یک ارزیابی محرمانه، روسیه را به دخالت در فرایند انتخابات و تلاش برای فراهم کردن زمینههای پیروزی ترامپ متهم کرد.
دونالد ترامپ و تیم انتقالی او ادعاها درخصوص حملات سایبری روسیه علیه انتخابات آمریکا را به شدت رد کرده و آن را «مسخره» خواندهاند.
حالا در تازه ترین واکنشها، یک چهره جنجالی و گزینه محتمل پست وزارت خارجه آمریکا در دولت بعد، ادعای حملات سایبری روسیه را رد کرده است.
«جان بولتون» که طبق آخرین خبرهای رسانههای آمریکایی، احتمالا معاون وزیر خارجه دولت بعد میشود، ادعاها درباره روسیه را «دروغین» و «آدرس غلط دادن» خوانده است.
او در مصاحبه با فاکس نیوز تاکید کرد که محتمل است که حملات سایبری که به گردن روسیه انداخته شده، توسط دولت باراک اوباما انجام شده باشد.
بولتون به تحقیق اف بی آی از ایمیلهای شخصی هیلاری کلینتون اشاره کرد و این منطق را زیر سوال برد که در این ماجرا هیچ مدرکی از نفوذ سازمان اطلاعاتی کشوری خارجی پیدا نشد اما در ارتباط با انتخابات آمریکا «اثرهای انگشت سایبری» پیدا شد
وی گفت: «برای من ماجرای هک کردن کمیته ملی حزب دموکرات و کمیته ملی جمهوریخواه، موضوع آدرس غلط دادن نیست اما باید این سوال را پرسید که چرا روسها در ماجرای سرور هیلاری سازمان اطلاعاتی باهوش عمل کردند اما سرویس اطلاعاتیشان در ماجرای انتخابات، احمقانه عمل کرد» .
خبرنگار فاکس نیوز به دنبال این اظهارنظر بولتون، از او سوال کرد آیا شما در ماجرای حملات سایبری کسی را در دولت باراک اوباما متهم میکنید؟
بولتون گفت: « نمیدانم اما معتقدم جامعه اطلاعاتی در دولت اوباما در یک حد قابل ملاحظهای سیاسی شده است. همه این ماجرا زیر سوال قرار گرفته است و به همین دلیل، یک تحقیق مستقل بسیار مهم است. به نظرم جواب دادن به این سوال اهمیت دارد. آیا شما فکر میکنید روسها این کار را کردند خوب چرا آنها اثرهای انگشت از خودشان برجای گذاشتند».
وی افزود: «ما میخواهیم بدانیم چه کس دیگری شاید خواهان اثرگذاری بر انتخابات بوده باشد و اینکه چرا آنها میخواهند از خودشان ردی به جا بگذارند که روسها را هدف گرفته است و به همین دلیل است که من میگویم تا زمانی که ما ندانیم چطور جامعه اطلاعاتی به چنین نتیجه گیری(درباره دخالت روسیه در انتخابات) رسیده، ما نمیتوانیم بدانیم آیا این حملات از روسیه الهام گرفتند یا این تنها آدرس غلط دادن بوده است».