یک نویسنده دفاع مقدس:

پنهان ماندن مصادیق ایثارگری نگران کننده است

معاون اجرایی انجمن روزنامه‌نگاران دفاع مقدس و نویسنده دفاع مقدس گفت: در فرهنگ و تاریخ کشورمان افراد بسیاری را داریم که می‌توانند الگوی مناسبی برای ترویج فرهنگ دگرخواهی در جامعه باشند. این در حالی است که جوانان کشورمان آشنایی لازم را با ایثارگران واقعی کشورمان ندارند و ما به همین دلیل با تلاش بسیاری در جهت گفتمان جدیدی از ایثارگری در جامعه داشته باشیم.
کد خبر: ۸۷۹۲۰۵۴
|
۲۴ آذر ۱۳۹۵ - ۰۸:۳۵
به گزارش سرویس راهیان نورخبرگزاری بسیج، حسین زکریایی عزیزی، فرهنگ‌سازی را مهمترین راه برای رسیدن به جامعه‌ای پویا معرفی کرد و ادامه داد: درست است که ایثار در جامعه ما امری خودجوش بوده، اما در حال حاضر ما باید فداکاری و ازخودگذشتگی را فرهنگ‌سازی کنیم. به همین منظور بخش مهم فرهنگ‌سازی در هر حوزه‌ای به عهده رسانه‌هاست و بخش کوچکتری هم به خانواده‌ها تعلق دارد.

وی با انتقاد از الگوگیری جوانان در جامعه، اظهار کرد: متاسفانه جوانان ما الگوی زندگی خود را از میان ورزشکاران و هنرپیشه‌های خارجی انتخاب می‌کنند در حالی که هیچ شناختی از فداکاران و مهروزان جامعه خود ندارد. ما نیاز داریم که الگوها را به درستی و به دور از غلو در جامعه معرفی کنیم که این بار روی دوش رسانه‌ها قرار دارد و آن‌ها باید برای این کار برنامه‌ای جامع داشته باشند.

عزیزی دگرخواهی را واژه‌ای ارزنده برای فرهنگ ایثارگری خواند و گفت:وقتی از کلمه ایثار استفاده می‌کنیم اذهان به سمت جنگ و شهادت متبادر می‌شود، اما وقتی از کلماتی چون دگرخواهی و نوع دوستی بهره‌ می‌گیریم، مردم را با ابعاد دیگر این فرهنگ آشنا می‌کنیم که مسلما این گفتار جدید روی مردم تاثیر شگرفی خواهد داشت.

عضو شورای مرکزی انجمن روزنامه نگاران دفاع مقدس تشویق را اقدامی مهم در راستای حمایت از روزنامه‌نگاران برشمرد و ادامه داد: اینکه متولیان برگزاری این مراسم در جهت تجلیل از روزنامه‌نگارانی بر آمده‌اند که در حوزه فداکاری و ازخودگذشتگی کار کرده‌اند، خود اقدامی در جهت فرهنگ‌سازی است که روزنامه‌نگاران بیشتری را برای فعالیت در این حوزه ترغیب می‌کند.

این روزنامه‌نگار، پنهان ماندن مصادیق ایثارگری را نگران کننده توصیف کرد و با انتقاد از این رویه تاکید کرد: از این مراسم می‌توان در دو جهت بهره کافی و وافی برد. از یک سو الگوهای ایثارگری به جامعه معرفی می‌شوند و از جهتی دیگر با فرهنگسازی و تشویق می‌توان به روزنامه‌نگاران انگیزه بخشید. ولی جامعه از این موضوع بسیار ناراحت است که مسئولان، فرهنگ شکل گرفته را به حال خود رها کرده‌ و دستاوردهای گذشته رو به نابودی حرکت می‌کند. به طور مثال همین دهقان فداکار که در نسل‌های مختلف الگوی ایثارگری و ازخودگذشتگی بود اکنون داستانش از کتاب‌های درسی حذف شده است. مسئولان به جای اینکه از الگوهای دیگر در کتاب‌های درسی استفاده کنند،نام فداکاران جامعه را حذف می‌کنند و خم به ابروی خود نمی‌آورند.

زکریای عزیزی در خاتمه تشریح فرهنگ ایثار را مهم ارزیابی کرد و گفت: اگر ما می‌خواهیم در هر حوزه‌ای فرهنگ‌سازی کنیم باید با آموزش‌های لازم،مردم را با آن موضوع آشنا کنیم. چرا که مردم ایثارگری را در دوران‌های مختلف دیده‌اند و از خودگذشتگی‌های بسیاری نشان داده‌اند،اما هنوز که هنوز است با مفاهیم فداکاری در ابعاد مختلف ناآشنا هستند.
منبع:ایسنا
ارسال نظرات
آخرین اخبار