۱۶ / شهريور / ۱۴۰۵ - 07 September 2026
18:37
کد خبر : 8801227
۱۰:۲۴

۱۳۹۵/۱۰/۱۲
معاون امور معادن سازمان صنعت، معدن و تجارت استان زنجان:

۱۰ کار خانه فرآوری سنگ در استان زنجان فعال است

در حال حاضر ۳۱ واحد تولید سنگهای معدنی و ۱۰ کار خانه فرآوری سنگ در استان زنجان فعال است.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری بسیج زنجان، معاون امور معادن سازمان صنعت، معدن و تجارت استان زنجان به صادرات سنگ آهن و سنگ کروم در استان زنجان اشاره کرد و گفت: طی سال گذشته یک میلیون تن سنگ آهن و کروم به ارزش ۹۴ میلیون دلار از استان زنجان صادر شده است.

رباب داداشی با بیان اینکه زنجان دومین استان تولید کننده سنگهای معدنی در کشور است، افزود: این سنگها به کشور چین صادر می شود و در این میان صادرات این سنگها طی شش ماهه سالجاری ۸۵۲ تن انواع سنگ های معدنی به ارزش ۲۵ میلیون دلار از استان صادر شده است.

وی اظهار کرد: صادرات سنگ گرانیت و مرمریت طی سال گذشته یک میلیون و ۸۰۰ هزار دلار به میزان ۵.۵ تن به کشورهای ترکمنستان و ترکیه بوده و در شش ماهه سالجاری صادرات این سنگها ۳۰۰ تن به ارزش یک میلیون دلار است.

معاون امور معادن سازمان صنعت، معدن و تجارت استان زنجان تاکید کرد: صادرات سنگ تراوتن در سال گذشته ۲۶۷ هزار دلار به میزان ۱۳۷۴ تن به کشورهای ایتالیا، یونان، و ترکیه بوده که در شش ماهه سالجاری نیز ۱۱۶ هزار دلار به میزان ۴۵۹۰ تن ارزیابی شد.

داداشی عنوان کرد: در حال حاضر ۳۱ واحد تولید سنگهای معدنی و ۱۰ کار خانه فرآوری سنگ در استان زنجان فعال است.

نبود بازار مناسب، فرسودگی ماشین آلات و تجیهزات، کافی نبودن تعداد واحدهای فرآوری و بالا بودن قیمت تمام شده از مشکلات واحدهای استخراج معدن استوی افزود: سرمایه گذاری صورت گرفته برای این تعداد واحد بالغ بر ۴۶۲ میلیارد و ۶۶۲ میلیون ریال بوده است که زمین اشتغال برای ۲۷۳ نفر را فراهم کرده است.

معاون امور معادن سازمان صنعت، معدن و تجارت استان زنجان چالش ها و مشکلات فراوری تولید سنگهای معدنی را نبود بازار مناسب، فرسودگی ماشین آلات و تجهیزات، کافی نبودن تعداد واحدهای فرآوری و بالا بودن قیمت تمام شده از مشکلات واحدهای استخراج معدن است.

داداشی افزود: مهمترین سنگ های ساختمانی استان زنجان را سنگ گرانیت شامل گرانیت های منطقه حاجی سیران و زنجان و منطقه ابهر و خرمدره می باشد و همچنین سنگ تراورتن بیشتر در منطقه دندی متمرکز است.

وی تأکید کرد: بیش از ۴۰ معدن گرانیت در استان زنجان وجود دارد که ضایعات این معادن برای کف‌پوش پیاده‌روها و جداول خیابان‌ها استفاده می شود.

داداشی به مشکلات موجود در بخش معدن اشاره کرد و افزود: مشکلات در این بخش استانی و ملی است و سیستم مدیریت سنتی، نبود زیرساخت‌های معدنی برای جذب بازارهای داخلی و خارجی هم از دیگر مشکلات است.

معاون امور معادن سازمان صنعت، معدن و تجارت استان زنجان تصریح کرد: اولویت اکتشافی برای سال ۹۵ در زمینه ماده معدنی طلا، سرب و روی، سنگ‌آهن و مس است و در این میان ایجاد مراکز فرآوری برای جلوگیری از خام‌فروشی نیز امسال در اولویت برنامه‌های کاری این سازمان خواهد بود.

گفتنی است، استان زنجان با دارا بودن حدود ۴۰نوع ماده معدنی فلزی و غیرفلزی یکی از استان‌های غنی و ثروتمند در ایران به‌ شمار می‌ رود و سنگ های معدنی در این میان سهم بالایی را به خود اختصاص داده است.

گرانیت، کروم و سنگ های تزئینی و نما از مهم ترین سنگ های معدنی استان زنجان است. اما آنچه این استان را مطرح می‌کند، وجود معادن خاص و ویژه‌ مثل فلدستاپ، سرب و روی، پتاس و فسفات است. در این میان توجه به فرآوری سنگهای معدنی توسعه اقتصادی و اشتغال را به دنبال دارد زیرا معادن تامین کننده مواد اولیه مورد نیاز بسیاری از صنایع میباشند و مجموع این عوامل در ایجاد اشتغال و افزایش تولید ناخالص ملی بسیار تاثیر گذار هستند.

اساسی ‏ترین محور در بخش معدن، سرمایه گذاری و تامین زیرساخت‏های مورد نیاز تولید است و یکی از مهمترین فرصت‏های موجود برای توسعه اقتصاد کشور، برنامه ریزی مدیریت در بخش معدن است.


گزارش خطا
ارسال نظرات شما
x

عضو کانال روبیکا ما شوید