به گزارش خبرنگار خبرگزاری بسیج، حجت الاسلام پورمحمدی وزیر دادگستری ضمن تبریک ایام الله دهه فجر در مراسم گرامیداشت پیروزی شکوهمند انقلاب اسلامی که در کانون وکلای دادگستری با حضور نمایندگانی از قوای سه گانه و حقودانان در حال برگزاری است،گفت: بی شک انقلاب اسلامی نه در تاریخ ایران و تاریخ معاصر ما، بلکه در تاریخ جهان و تحولات منطقه ای و جهان اسلام، تاثیر به سزایی گذاشته است و هنوز هم شعاع های آن در عرصه های دیگر نقش آفرین است و به روح امام و شهدا بزرگان انقلاب اسلامی درود می فرستیم و آرزوی عزت و سربلندی برای ملت پر افتخار ایران داریم.
وی با بیان اینکه دشمنان بعد از گذشت 38 سال از پیروزی انقلاب،همچنان دشمنی خود را ابراز می کنند،ادامه داد: هر چه زمانی می گذرد، از پیروزی انقلاب اسلامی هم به طبع عبور خواهیم کرد ولی نباید به دلیل گذشت زمان، انقلاب اسلامی را به زمان سپرد و فراموش کرد چرا که انقلاب اسلامی به حیات خود به صورت مادام العمر ادامه می دهد و نقش آفرینی می کند و دشمنی ها و دوستی ها و رد و قبول، این نکته را می توانند به ما بفهمانند.
حجت الاسلام پور محمدی اظهار داشت: اهداف انقلاب اسلامی به وضوح خودش را در اوایل انقلاب و اکنون نشان می دهد، وقتی ما امروز به تماشای تلویزیون می نشینیم، شعارهای یکسان و هم ترازی با اکنون جامعه در آن یافت می کنیم و این نشان از آن است که انقلاب زنده است و انقلاب با پیام آغازین خود، مسیر خود را ادامه می دهد و دوستان انقلاب دل در گروه انقلاب داده و همگام با انقلاب این مسیر را طی می کنند و دشمنان هم کینه و دشمنی خود را نسبت به انقلاب اسلامی از ابتدا تا کنون به هر نحوی که می توانستند، نشان داده اند.
وزیر دادگستری تصریح کرد: حرف های رئیس جمهور آمریکا و مقاماتی که جدیدا مناسبات حکومتی را در دست گرفته اند، نشان می دهد که انقلاب در مسیر خود در حرکت است و حرف انقلاب اسلامی مبارزه با استکبار، مبارزه با ظلم در عرصه جهانی و ملی بوده است و همان هایی که در گذشته به حقوق ما دست درازی می کردند، همان رفتار را ابراز می کنند با این تفاوت که در گذشته، مقابله با یک مجموعه شعار بود ولی امروز تقابل آنها در میدان عمل و کشمکش ها کاملا جدی است و این نشان از آن دارد که انقلاب مسیر خود را در همه مواقع درست طی کرده است.
وی در ادامه اضافه کرد: بنده فکر می کنم که جامعه حقوق دانان، بیشتر از مجموعه های دیگر، شایسته کنکاش، اظهار نظر و نیاز به نظرات آنها و دفاعیان آنها در امور هستیم و باید گفت که انقلاب ما حق گرا و حق مدار بود و اساس کار ما این بوده که جایگاه مردم در جامعه تثبیت شود.
حجت الاسلام پور محمدی افزود: امام(ره) می گفت که نظام را باید مردم مشخص کنند و ایشان در اوایل انقلاب، حرف ها و اظهارات بسیار دقیق و عجیبی داشتند؛ در سال اول انقلاب، امام راحل 5 انتخابات عظیم برگزار کردند و رکورد انتخابات ها در سطح جهان را زدند و آن جمله معروف را عنوان کردند که "میزان، رای ملت است."این جمله به قدری پر معنا و پر مفهوم است که ما هنوز با گذشت چندین دهه از انقلاب، تصویر درست و کاملی نسبت به این کلام گوهر بار پیدا نکرده ایم.
وزیر دادگستری افزود: توسعه فرهنگ وکالت در جامعه، یکی از حفره هایی است که جامعه حقوق دانان و وکیلان باید آن را پر کنند چرا که مردم در این امر، ضرر می کنند و از همه وکلا و حقوق دانان انتظار داریم که در عرصه توسعه فرهنگ وکالت در تمامی دستگاه ها به دولت کمک کنند تا یک نظم و یک لایحه منظم ارائه شود که جامعه به آن نیاز دارد ونتیجه مطلوبی از این فرآیند بدست بیاید.
وی تصریح کرد: دولت از حقوق دانان انتظار بیشتری دارد که در تعیین برنامه های حقوقی که وظیفه دولت هم هست، کمک کنند اما دستگاه قضا و جامعه حقوقی در این خصوص اقدامی نکرده اند و انتظار می رود که در کشور، مباحث حقوقی و گفتگوی مشابه به موضوع صورت بگیرد و در تعیین برنامه های بودجه سالانه و برنامه ریزی طرح اقتصادی 5 ساله حضور پیدا کند و بحث و مجادله انجام پذیرد.
حجت الاسلام پورمحمدی در ادامه تاکید کرد: گرایش به معنویت، دین مداری
از شاخصه های بارز انقلاب اسلامی است و در فلسفه و فقه،مباحث حقوقی جزو سنگین ترین
مباحث بودند و بین فلاسفه و فقها این موضوع این مطرح بوده است که آیا حقوق، اموری
نسبی اند یا خیر؟همه دعاوی مکاتب هم در حوزه حقوق این است که اصل حق چیست و معنای
حق چیست؟ امام راحل و بزرگوار، این مفاهیم
و امور اساسی را بارها این موضوع را مطرح کرده اند و انقلاب اسلامی را بر این
اساس، بنا کرده اند.
وی ادامه داد: انقلاب اسلامی، پیام سیاسی و فرهنگی خود را در ابعاد
خیلی وسیع نشان داده است ولی هنوز پیام حقوقی انقلاب اسلامی به گستردگی پیام سیاسی
برای جهانیان به نمایش گذاشته نشده است؛ شاید بیان این مباحث و منازعات بایستی در
مناظرات مطرح می شده اما اشکالی ندارد، من این مباحث را اینجا بیان می کنم و ماییم
که باید در این عرصه، شفاف تر و دقیق تر
موضوعات را بررسی کنیم و تلاش وکلا و دست اندرکاران در عرصه حقوق، حکایت از
این دارد که ما با یک جامعه بزرگ در این عرصه ورود پیدا کرده ایم و از این جامعه
انتظارات بیشتری می رود، نه اینکه تا کنون کاری انجام نشده بلکه انتظارات ما و
مردم از این افراد بیشتر از دیگران است.
وزیر دادگستری
در ادامه صحبت های خود بیان داشت: جایگاه کشور به برکت ظرفیت های موجود، جایگاه
بسیار برجسته ای است، طبق آخرین آمارها، ایران دومین کشور دارای فارغ التحصیلان
مهندسی است و طبق عدد مطلق، پنجمین کشور است و طبق آخرین آمارها ایران دومین کشور
در فارغ التحصیلان مهندسی در جهان است و طبق عدد مطلق، پنجمین کشور هستیم.
وی گفت:
ایران سومین کشور در تولید و رشد علمی با 5/17 درصد رشد نسبت به سال قبل است و
ششمین کشور در عرصه فناوری نانو و یازدهمین کشور درعرصه فناوری هوافضا و چهاردهمین
کشور در عرصه هسته ای و در حوزه اقتصاد که اکنون با چالش های بسیاری روبرو است،
جزو پنج کشور تولید اشتغال محسوب می شود.
حجت
الاسلام پور محمدی خاطر نشان کرد: علی رغم انتقاد، 700 هزار شغل در سیستم بیمه ثبت
شده است، ورود به بازار کار ما، یک میلیون و 200هزار شغل است و باید گفت که ما جزو
بالاترین نرخ تولید اشتغال هستیم.
وی با اشاره به توان اقتصادی ایران،گفت:بر اساس اعلام نهادهای بین المللی این میزان ۱۴۵۹میلیارد دلار است که این موضوع پس از بر جام رخ داد.۱۴۰۰میلیارد تومات میزان درآمد ناخالص است و ما امروز می گوییم در عرصه های مختلف حرف داریم.
حجت الاسلام پور محمدی افزود: به همین منظور طرح شکایت های متعددی که در دیوان لاهه کردیم به پشتوانه حقوقی شما نیازمندیم.
وی در ادامه گفت: در خصوص حرفه وکالت باید عرض کنم که استقلال وکلا مثل استقلال قضات یک امر روشن است و باید تلاش کنیم دستگاه قضایی مستقل باشد و در کنار آن باید استقلال وکالت هم لحاظ شود.در قانون برنامه پنجم قرار بود لایحه جامع وکالت تدوین شود، پس از سیر روند طولانی، ملاحظات دولت، قوه قضائیه و صاحب نظران لحاظ شود.
وی افزود: مردم از اینکه وکلای حقوقی در امور اداری ندارند، خسارت زیادی می بینند و بسیاری از فسادهای اداری هم ریشه در این مسئله است لذا باید در ادامه توسعه فرهنگ وکالت را یکی از پیام های اصلی لایحه جامع وکالت است اجرایی کنیم.
پورمحمدی با اشاره به وکالت اداری و اهمیت آن، افزود: با طرح موضوع وکالت و مشاوره حقوقی اداری مطرح شود، بخش عظیمی از حقوقدان و فارغ التحصیلان حقوق و وکلا شاغل می شوند.
پورمحمدی با عنوان اینکه از وکلا توقعات زیادی داریم، گفت: دولت ملکف به تدوین برنامه است و معتقدیم مجلس نباید در این موضوع دخالت کند، متاسفانه وکلا و حقوقی ها در این زمینه به دولت کمکی نکرده و نظرات خود را مطرح نکردند.
وزیر دادگستری با تاکید بر اینکه وکلا باید مباحث صنفی را حداقل بدانند، گفت: وکلا باید در موضوعات کلان هم ورود کنند.
وی افزود: دولت از لایحه خود عقب نشینی نمی کند و مجدا با یک یا دو فوریت لایحه را به مجلس ارسال می کند. اگر هم نقدی بر لایحه وارد است نباید آن را رها کرد بلکه باید پیرامون آن صحبت کرد چرا که می شود آن را کوچک کرد و نباید کل آن را حذف کرد.
وزیر دادگستری افزود: دولت در ماجرای اختلافاتی پیرامون چند بند از لایحه وکالت، نظر خاصی ندارد چرا که ذینفع است و ما از جانب خودمان ذینفع را حقوق عامه دانستیم.