انقلاب اسلامی مسیر حرکت تاریخ را تغییر داد/ دانشجویان جلوی ترویج روحیه تجملگرایی و اشرافیگری در مسئولین را بگیرند
وی با اشاره به اینکه تشکیل حکومت وسیلهای برای کمک به تحقق فرد و جامعه دینیتر است، ادامه داد: بخشی انقلاب را با جهاد سیاسی نظامی می شناسند ولی از این جهاد مهمتر جهادی است که به آن جهاد تمدن ساز گفته می شود.
عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی با اشاره به دستاوردهای علمی و جهادی انقلاب اسلامی اضافه کرد: تمدن عظیم اسلامی ایرانی قرنها سرسلسله قدرت نظامی و تمدن خلاق بود و عمده دانشمندان این تمدن، ایرانی بودند اما باید دید چه شد که در دو قرن اخیر به یک تمدن وابسته تبدیل شد و با افول مواجه بود.
وی با اشاره به اینکه انقلاب اسلامی ماشه انفجار تمدنی را چکاند و توانست مسیر حرکت تاریخ راتغییر دهد افزود: امروز ایران اسلامی نتنها مرکز تحولات اسلام است بلکه مرکز تحولات جهان نیز است و همه جای دنیا در رأس اخبار ابتدا در مورد ایران صحبت میکنند و تمام نامزدهای انتخابات کشور ها ابتدا مواضع خود را در مورد ایران اعلام میکنند.
رحیم پور تصریح کرد: ایران که زمانی مستعمره مستکبرین بوده امروز به قدرت تعیین کننده در جهان تبدیل شده است و بسیاری از رویداد های جهانی به ایران وابسته است.
وی در ادامه به مقایسه وضعیت کشور های اسلامی و اروپایی و غربی در قرون وسطا پرداخت و اظهار داشت: در روزگاری که اروپا در قعر توحش زندگی می کرد علوم و تخصص های مختلف نظیر علوم پزشکی، معماری و شهرسازی و ریاضیات و فلسفه در جهان اسلام از جمله ایران در اوج شکوفایی بودند.
رحیم پور با اشاره به اینکه در همان زمان جنوب اروپا که جز حکومت اسلامی بود و در اختیار مسلمانان قرار داشت با اروپای شمالی تفاوت آشکار داشت تصریح کرد: در جنوب اروپا کتابخانه ، بیمارستان، معماری و شهرسازی پیچیده و دانشگاه های معتبر و کارخانه های نساجی و صنعتی وجود داشت اما اروپای شمالی در بردگی و بربریت به سر میبرد و از تمدن درخشان محروم بود.
وی با اشاره به چند کتاب تاریخی و آثار مستشرقان و نویسندگان غربی درباره وضعیت ان دوران افزود: به گفته آنها اگر اسلام و مسلمین نبودند حیات علمی در اروپا چند قرن عقب می افتاد و پیشرفت علوم و فنون مدیون مسلمانان است.
عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی عنوان کرد: در پاریس و فرانسه علم مردم فراتر از چند کلمه نمیرفت و پاریس زبالهدانی بود و جز مشتی مردم نادان کسی تحت امر حاکمان نبود و مردم حتی دین کلیسایی هم نداشتند و فساد اخلاقی به کلیساها راه یافته بود و حتی قطعههایی از بهشت را میفروختند و یا اجاره میدادند.
وی افزود: دنیای اسلام در هزار سال پیش، از مدرنترین امکانات حتی در بیمارستانها برخوردار بود و شهرهای تمدن اسلامی دارای جمعیت 2 میلیون نفری بود و حتی در کشور ایران، شهرهای پرجمعیت بسیاری وجود داشت.
رحیم پور اضافه کرد: با وجود اینکه در ان دوره کار علمی به این شکل و وسعت فقط در جهان اسلام بود ولی مسلمانان به جای اینکه از این علم برای غارت و اشغال و سلطه بر دیگر کشور ها استفاده کنند علم خود رادر اختیار کشور ها و مردم اروپایی قرار دادند و موجب بیداری علمی و تمدنی شدند در حالیکه امروز دشمنان اسلام از همین علم و دانش علیه مسلمانان استفاده میکنند.
رحیمپور ازغدی با طرح این سؤوال که چرا این دستاوردها از بین رفت، افزود: بررسی این موضوع به مدتها آسیبشناسی نیاز دارد.
وی با اشاره به انقلاب اسلامی ایران گفت: این انقلاب اهداف اخلاقی و تربیتی بسیار والایی همچون برادری و برابری و تحقق عدالت اجتماعی را داشت که به بخشهایی از آن دست یافت و بخشهایی از آن نیمه تمام مانده است و باید به دست شما دانشجویان کامل شود.
عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی با تأکید بر اینکه از دوران معاویه به بعد، حکومت دینی قلابی تشکیل شد که نقاط مثبت علم، پیشرفت و ثروت را از آن گرفتند و توحید و تقوا و دینداری را کنار گذاشتند، اظهار داشت: در بسیاری موارد خدمت به بشر را قربانی تسلط بر بشر کردند و خط امامت به سلطنت تبدیل شد و در واقع انحرافی در حکومت اسلامی ایجاد شد.
رحیم پور گسترش فرهنگ های غلط، تبدیل عبادت متفکرانه به عادت های کورکورانه ، حاکم کردن روحیه تقلید بر تحقیق، دور شدن از آموزه های اساسی و اخلاقی قران و اهل بیت را از دیگر دلایلی دانست باعث تخریب تمدن اسلامی شد.
عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی اشرافی گری، تجملگرایی و فاصله مسئولین از قشر محروم و مستضعفین در حکومت اسلامی را از دیگر دلایل اصلی افول تمدن اسلامی دانست و گفت: اکنون نیز متأسفانه برخی از مسئولین به این آفت مبتلا شدند که وظیفه قشر دانشجو است که با مطالبه گری انقلابی اجازه ترویج و حاکم شدن چنین روحیهای را در نظام ندهد.
وی انحراف فرهنگی و فساد مالی و اخلاقی را از دیگر آسیبهای تخریب تمدن اسلامی برشمرد و گفت: شهدای ما برای احیای جامعه دینی و تمدن دینی جان خود را فدا کردند بنابراین باید برای احیای جامعه و تمدن دینی تلاش کنیم.
رحیمپور ازغدی با بیان اینکه وظیفه دانشجویان تمدنسازی و حفظ دستاوردهای دنیای اسلام است، اظهار داشت: برخی از دستاوردهای تمدن اسلامی از بین رفت اما نتوانستند همه آن را نابود کنند بنابراین شما دانشجویان باید برای حفظ دستاوردهای موجود و احیای اصل تمدن اسلامی در جامعه تلاش کنید.