یک اقتصاددان در گفتگو با «بسیج»:

یارانه ثروتمندان باید توسط دولت حذف شود

ابراهیم رزاقی گفت: با وجود اینکه قانون حذف یارانه ثروتمندان در مجلس هم آمده است ولی عزم جدی در دولت دیده نمی‌شود. یارانه ثروتمندان باید توسط دولت حذف شود.
کد خبر: ۸۸۲۷۰۶۰
|
۰۹ اسفند ۱۳۹۵ - ۱۰:۳۰

ابراهیم رزاقی در گفتگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری بسیج، اظهار داشت: متاسفانه حمایت از ثروتمندان در بانک‌ها هم دیده می‌شود. بانک‌ها همچون دولت درصدد نیستند تا ثروتمندان مورد شناسایی قرار بگیرند. دولت و بانک در زمینه عدم شناسایی ثروتمندان اهدافی را دنبال می‌کند از اینرو سود حاصله فراوانی را کسب می‌کنند.

 وی با بیان اینکه قانون از کجا  آورده ای برای ثروتمندان ضروری است افزود: بارها این سوال از طبقه اشراف و مدیران پرسیده شده است ولی پاسخ قانع کننده ای دریافت نشده است. متاسفانه افراد دوتابعیتی در مباحث کلان مدیریتی مشاهده می‌شوند. افراد دو تابعیتی‌ 70 درصد امکانات ملی و عمومی کشورمان را به خارج منتقل کرده‌اند. این در حالی است که بسیاری از مدیران دو تابعیتی در مناصب بالای دولتی قرار دارند و در شرایط کنونی 72 نفر از  مدیران  ارشد، دو تابعیتی محسوب می‌شوند. هر چه از سطوح بالای مدیریتی به طبقات پایینی پیش برویمتعداد مدیران دو تابعیتی به چندین هزار نفر می‌رسد. نمونه بارز هم خاوری که توانسته اموال زیادی ار بیت المال را به کانادا منتقل کند.

وی اضافه کرد: متاسفانه مسوولین در دولت یازدهم نگرانی در مورد معیشت مردم ندارند. دولتمردان دغدغه هایی همچون بیکاری، گرسنگی و بی‌خانمانی را ندارند. بارها به دولتمردان مطرح شده است که کشورمان را همتراز با کشور آمریکا قرار ندهند. انتظار نمی‌رود که در یک کشور اسلامی، عده‌ای از فقر و نداری بمیرند و عده‌ای دیگر به لحاظ پولداری منفجر شوند.

رزاقی خاطر نشان کرد: با وجود اینکه قانون حذف یارانه ثروتمندان در مجلس هم آمده است ولی عزم جدی در دولت دیده نمی‌شود. یارانه ثروتمندان باید توسط دولت حذف شود صرفنظر از اینکه حداقل 30 درصد افراد جامعه که یارانه دریافت می‌کنند در دهک ششم وهفتم دسته بندی می‌شوند. اگر طبقه متوسط دارای حداقل  3 میلیون در ماه باشند و از مالکیت چندین واحد مسکونی و تجاری برخوردار هستند ولی یارانه را دریافت می‌کنند.

رزاقی در ادامه بیان داشت: دولت قصد ندارد که ثروتمندان را مورد شناسایی قرار دهد، این در حالی است که ثروتمندان شناخته شده هستند و با مدیران ارتباط داشته و به نوعی در هم تنیده محسوب می‌شوند. چرا باید یارانه به ثروتمندان پرداخت شود؟! دولت بارها ادعا می‌کند توان پرداخت حقوق کارمندان دولتی را هم ندارد و از سویی دیگر هم تلاش برای شناسایی ثروتمندان در ماه‌های پایانی فعالیت را ندارد.

وی اضافه کرد: بسیاری از ثروتمندان صاحبان بنگاه های اقتصادی متعددی هستند و از امکانات فراوان بانک‌ها هم برخوردار بوده و نقش زیادی در واسطه گری مالی و تجهیز و تخصیص منابع خود را دارند. لذا باید شناسایی ثروتمندان مورد بررسی قرار بگیرد و تلاش شود که بااستفاده از فناوری اطلاعات و ارتباطات حساب های مالی وام گیرندگان به گونه ای خودکار در اختیار بانک ها قرار بگیرد و بانک هم این اطلاعات را در اختیار منابع آماری قرار دهد. از اینرو ایجاد سیستم های یکپارچه در جامعه الکترونیک ، تمامی عوامل تاثیرگذار در بانکداری به مثابه حلقه های یک زنجیر به هم پیوند داده شوند.

رزاقی در خاتمه افزود: آمار و اطلاعات صحیح می‌تواند بخش حقیقی اقتصاد را بوجود آورد. از اینرو شفاف سازی دولت‌ها و بانک ها باید میسر شود. لذا نباید ثروتمندان  از طریق واسطه‌گری‌های مالی خود، سرمایه فراوانی را از بیت المال کشور را کسب کنند و این قشر ثروتمند ته تنها مالیات نمیپردازند بلکه یارانه هم دریافت می‌کنند و هیچ تراکنش مالی هم از سوی بانک‌ها در برابر معاملات این افراد هم دیده نمی‌شود.

ارسال نظرات
آخرین اخبار