راهیان نور بهترین شیوه معرفی بعد معنوی جنگ/ افزایش بصیرت و بینش سیاسی زائران مهمترین دستاورد راهیاننور
محمود حسام در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری بسیج در همدان با اشاره به برگزاری اردوهای راهیان نور اظهار داشت: در این اردوها برنامههایی که رزمندگان در طول 8 سال دفاع مقدس داشتند معرفی میشود.
وی با بیان اینکه اردوهای راهیان نور یکی از بهترین شیوه های معرفی بعد معنوی جنگ است، افزود: در مناطق عملیاتی جنگی؛ ایده و آرمان ها، توسلات و ارتباطاتی که رزمندگان داشتند برای زائران بازخوانی می شود.
راوی اردوهای راهیان نور راویتگری عرصه ایثار و شهادت را به عنوان یک تکلیف دانست و عنوان کرد: در جنگ تفکری بین رزمندگان حاکم بود به این صورت که آنها خود را جا مانده از واقعه عاشورا میدانستند ، اینکه 1400 سال پیش کاروانی راه افتاده و آنها جا مانده آن هستند.
وی تصریح کرد: ما به عنوان راوی به تأسی از شهدا می خواهیم این تفکرات را به دیگران معرفی کنیم.
حسام با بیان اینکه بیشتر رسانه های اجتماعی کشور آنچنان که باید و شاید در خدمت ترویج دفاع مقدس نیست، ابراز داشت : با این وجود تنها سنگر و تنها جایی که می شود فرهنگ دفاع مقدس را اشاعه داد همین برنامه راهیان نور است.
راوی اردوهای راهیان نور با بیان اینکه امروز عرصه جنگ دشمن در زمینه های مختلفی از جنگ نرم گسترده شده است، گفت: متاسفانه اکثر سنگرهای فرهنگی به دست عوامل داخلی و خارجی گرفته شده است.
وی با اشاره به گستردگی فضای مجازی، شبکههای اجتماعی و ماهوارهای تاکید کرد: این ابزارها آنچنان تاثیری بر روی مردم دارند که بعضاً گریبانگیر هستند اما در بحث منطقه عملیاتی و اشاعه فرهنگ دفاع مقدس تنها جایی که می شود این ارزشها را خوب انتقال داد راهیان نور است.
* راهیان نور بستری برای شناخت جنگ امروز
حسام افزایش بصیرت و بینش سیاسی زائران را به عنوان یکی از مهمترین دستاورد راهیان نور دانست و اظهار داشت: ما در این اردوها برای زائران، تاریخ اسلام و وقایع مهم روز را تبیین میکنیم، و آنها با اهداف رزمندگان آشنایی پیدا میکنند.
وی ادامه داد: زائران در این سفر معنوی با یک ارتباطی واقعه عاشورا و اتفاقات جنگ را به هم متصل و تلفیق می کنند و معنای «کل یوم عاشوار و کل عرض کربلا» را می فهمند و این دو مورد را در مسائل روز میبینند و متوجه این میشوند که بازهم کربلا است و یزیدیان زنده هستند.
این راوی دفاع مقدس اردوی راهیان نور را بستری برای شناخت جنگ امروز دانست و اضافه کرد: زائران برداشتهای مفیدی از واقعه عاشوار، دفاع مقدس و مسائل روز به دست می آوردند؛ آنها برای کسب بصیرتی که عاشورایی است به این سفر میآیند.
وی برگزاری اردوها را برای نسل سوم و چهارم انقلاب تاثیرگذار دانست و ابراز داشت: این نسل با فضای مجازی آشنا هستند و این فضا افکار آنان را پراکنده کرده است بنابراین وقتی در مناطق جنگی حضور مییابند و یک نفر که از نزدیک جنگ را دیده اتفاقات، عملیات، ارتباطات و راز و نیازها با خدا را برای آنها تشریح میکند، عملا مصداق های جنگ را می بییند و اتفاقاتی را که در آنجا افتاده برایشان ملموس است که این مورد تاثیر بالایی بر افکار، اندیشه و معرفت آنها خواهد داشت.
حسام با بیان اینکه اردوهای راهیان نور برای افرادی که نسبت به دفاع مقدس بی تفاوت هستند، تاثیرگذار است، یادآور شد: ما خود این را به عین مشاهده کردیم و در آنجا آنچنان تغییر و دگرگون میشوند که خواهان ارتباط و تماس های بعدی با راویان می شوند واین نشانگر این است که این قضایا را کسی برایشان به خوبی بازگو نکرده است.
گفتنی است؛ محمود حسام از راویان نمونه استان است که سال 59 در منطقه کردستان و همچنین در عملیات مسلم بن عقیل سومار و عملیات کربلای 5 شلمچه حضور داشت و بازنشسته فرهنگی است که سابقه طولانی در دفاع مقدس دارد.
انتهای پیام/