خسارت 59 میلیارد ریالی بارش باران و برف به شبکه توزیع برق در همدان
وی افزود: آمادگی واحدهای عملیاتی، انجام بازدید و تعمیرات لازم بر روی شبکه برق، شاخهزنی درختان در حریم شبکه برق با هماهنگی شهرداری و تهیه تجهیزات و لوازم مورد نیاز برای آمادگی فصل سرما از جمله این اقدامات است.
مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق استان همدان با اشاره به مراحل چهارگانه مدیریت بحران از قبیل پیشگیری، آمادگی، مقابله و بازسازی گفت: در مرحله پیشگیری حدود 18 هزار کیلومتر بازدید و تعمیر شبکه برق و احداث بیش از 300 کیلومتر شبکههای جدید با رعایت استاندارد صورت گرفته است.
وی ادامه داد: پیگیری جمعآوری 4 هزار و 325 مورد برق غیر مجاز و تبديل شبكههاي هوایي فشار ضعيف داراي هادي مسي به شبكههاي هوایي با استفاده از كابل خودنگهدار به طول 210 کیلومتر طی سال جاری از دیگر اقدامات این حوزه بوده است.
تیموری با بیان اینکه تاکنون یک هزار و 156 کیلومتر از شبکههای مسی استان به کابل خودنگهدار تبدیل شده است، عنوان کرد: پیگیری رفع تجاوزات به حریم شبکه از جمله احداث بنا، تاسیسات، راهها و ... نیز انجام شده و 64 هزار و 296 مورد نقاط خطرساز شناسایی شده است.
وی با اشاره به نقاط خطرساز ادامه داد: این نقاط شامل 16 هزار و 875 مورد ساختمانهای در حریم شهری و 17 هزار و 721 مورد روستایی و 12 کیلومتر شبکه 20 کیلوولت احداث شده توسط جهاد که در حریم رودخانهها و یا دارای اشکالات فنی دیگر شبکه بوده است.
مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق استان همدان تصریح کرد: در مرحله آمادگی نیز بحث آموزش و حضوردر همایشهای مختلف در راستای افزایش سطح آگاهی در زمینه مدیریت بحران و برگزاری مانورهای متعدد تخلیه ساختمان در ستاد و شهرستانها از برنامههای اجرایی بوده است.
وی با اشاره به برگزاری مانورهای متعدد عملیاتی در شهرستانهای استان افزود: طی سه سال اخیر 23 مورد مانور عملیاتی برق در شهرستانهای استان برگزار شده که سه مورد آن با حضور استانهای همجوار و به صورت منطقهای برگزار شده است.
تیموری یادآور شد: افزایش توان وآمادگی واحدهای اجرایی شرکت برای شرایط اضطراری ناشی از اقدامات تخریبی یا حوادث طبیعی، آشنایی واحدهای معین با خطوط و تأسیسات برق مدیریت برق شهرستان، آشنایی وافزایش آمادگی پیمانکاران برای اقدام وهمکاری در شرایط اضطراری از اهداف برگزاری این مانورها است.
وی حضور نیروهایی از ادارات مختلف شهرستان با مدیریت مسئولین شهرستان از جمله فرمانداری و اقدامات عملیاتی همزمان در راستای مانور برقراری شریان های حیاتی و تبادل تجربیات و اطلاعات جهت افزایش سطح هماهنگی ها برای اقدام لازم در شرایط اضطرار، تعمیر و اصلاح بخشی از شبکه برق شهرستان، سنجش و پیگیری افزایش سرعت و سطح آمادگی مدیران و کارکنان در پاسخ به فراخوان ها در شریط اضطراری و بحرانها و نمایشی از قدرت مدیریت بحران بخش توزیع برق و ایجاد آرامش و اطمینان در ذینفعان را از دیگر اهداف برگزاری مانورهای عملیاتی برق برشمرد.
مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق استان همدان اضافه کرد: همچنین 260 مورد سناریو مقابله با حوادث در شبکه توزیع برق شهرستانها به تعداد خطوط 20 کیلوولت و کتابچه مدیریت بحران با لحاظ تمام توانمندیها به تعداد 10 واحد اجرایی تهیه شده است.
به گفته وی انجام مانورهای پایش 6 ماه یک بار عملکرد ژنراتورهای اضطراری مراکز مهم و حساس به تعداد 45 مورد، تهیه سناریوهای مانور خطوط 20 کیلو ولت در زمان خروج پست های 63 کیلو ولت از مداربه تعداد34 مورد، تهیه و بهروزرسانی نقشههاي عملياتي و نقشههاي حفاظت و مانور و همچنين به هنگام نمودن بانك اطلاعاتي از منابع موجود و مورد نياز در مواقع بحران از دیگر اقدامات انجام شده است.
تیموری اظهار داشت: یک دستگاه ديزل ژنراتور سيار به قدرت 110 كيلوولت آمپر برای مرکز استان و دو دستگاه 72 كيلوولت آمپر در شمال و جنوب استان برای استفاده در شرايط بحران و خريد 11 دستگاه ديزل ژنراتور 15 كيلوواتي سه فاز و 11 دستگاه ديزل ژنراتور پنج كيلوواتي تك فاز براي افزایش آمادگی ستاد و كليه واحدهای اجرایی شهرستانها تهیه شده است.
وی با اشاره به وجود یک دستگاه ترانسفورماتور سيار به قدرت 800 كيلوولت آمپر برای استفاده در شرايط بحران گفت: هماهنگی با شركتهاي توزيع نيروي برق استاهاي پشتيبان و جايگزين و امضاء تفاهم نامه بین شرکتهای توزیع برق استان اصفهان، قم، مرکزی و لرستان و مجهز کردن تمام خودروهاي اتفاقات و عمليات سطح استان به دستگاه GPS از دیگر اقدامات بوده است.
مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق استان همدان با اشاره به فعالیتهای صورت گرفته در بحث مقابله عنوان کرد: مقابله با حوادث با اقدام بر اساس سناریوهای موجود و مقابله صحیح با حوادث و اتفاقات و مدیریت شرایط اضطراری برای برگرداندن به شرایط عادی از فعالیتهای پیشبینی شده در این مرحله است.
وی افزود: توسعه شبکهها و فعالیتها با رعایت استانداردها، اصلاح معایب باقی مانده در شبکه که در اثر حوادث صورت گرفته و توجه به پیشگیری تهدیدات در هرگونه توسعه و اصلاح شبکهها از اقدامات پیشبینی شده مرحله بازسازی است.
تیموری با اشاره به خسارات وارده به شبکه توزیع استان تصریح کرد: در فروردین ماه سال جاری در اثر تغییرات جوی و بارش شدید باران و... مبلغ 5 میلیارد و 500 میلیون ریال در شهرستانهای استان به شبکه برق خسارت وارد شد.
وی ادامه داد: در 8 بهمن ماه سال جاری نیز مبلغ 2 میلیارد و 377 میلیون ريال و در 25 بهمن ماه مبلغ 51 میلیارد و 190 میلیون ريال در اثر تغییرات جوی و بارش شدید برف در شهرستانهای استان به شبکه برق خسارت وارد شد.
مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق استان همدان اضافه کرد: تخصیص اعتبارات استانی برای مقاومسازی شبکههای برق در راستای پیشگیری، همکاری شهرداریها در شاخهزنی درختان؛ عدم تجاوز به حریم تاسیسات، همکاری سازمانها و ادارات استان در شرایط اضطراری در زمینه تامین ماشین آلات و تجهیزات، تجهیز مکانهای مهم و حساس به برق اضطراری بر اساس مصوبات مربوطه میتواند در پیشبرد امور و پیشگیری از بحران مؤثر باشد.
وی خاطرنشان کرد: از دیگر عوامل مؤثر برای عملکرد بهتر در شرایط اضطراری ایجاد امکان تردد و حضور در محلهای حادثه، اولویت دادن به بازگشایی راههای روستاهای بیبرق در اثر حوادث، همکاری پلیس شهری و راه برای تردد وسائط نقلیه سنگین برای انتقال تجهیزات لازم از جمله پایههای برق، کنترل هویت نیروهای عمل کننده با توجه به ارزش بالای تجهیزات برق و امکان شناسایی نیروهای عمل کننده در بحران با کارت های هولوگرام دار با امنیت بالا است.
تیموری ابراز داشت: آمادگی و عملکرد مجموعه شرکت توزیع نیروی برق استان همدان در شرایط اضطراری موجب شد این شرکت در ارزیابی حوزه مدیریت بحران و پدافند غیرعامل وزارت نیرو موفق به کسب رتبه برتر شود.
انتهای پیام/