برای اطلاع از نحوه پرورش زالو با یکی از فعالین این عرصه در شهرستان بهار گفتگویی داشتیم که در ادامه میخوانید.
یونس عسگری در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری بسیج گفت: سال گذشته با دریافت 30 میلیون تومان تسهیلات از بسیج سازندگی شهرستان بهار اقدام به راه اندازی کارگاه پرورش زالو در زیرزمین منزل خود کردم.
وی در مورد نحوه ورودش به این کار خاطرنشان کرد: دو تن از دوستانم در زمینه طب سنتی فعالیت دارند و برای درمان برخی از بیماری ها از زالو طبی استفاده می کنند، آنها برای تهیه این زالو مجبور بودند که به شمال رفته و نسبت به تهیه زالو اقدام کنند.
این کارآفرین بهاری در ادامه افزود: به نظرم آمد چرا من نتوانم این کار را انجام دهم؟ بنابراین اقدام به تحقیق و پرسوجو در مورد این کار کردم، و با شرکت در کلاس های آموزشی اطلاعات خوبی به دست آوردم.
عسگری اظهار داشت: پرورش زالو یک کار نو و جدیدی در ایران است که از ارزآوری بالایی نیز برخوردار است و اشتغالزایی خوبی هم دارد.
این طلبه کارآفرین با اشاره به اینکه قیمت هر زالوی مولد 5هزار تومان است، بیان داشت: شرکت های اصلی پرورش زالو در تهران قرار دارند بنابراین برای شروع کار 300 قطعه زالوی مولد را از تهران خریداری کرده و برای شروع کار به کارگاهم انتقال دادم.
عسگری گفت: یک زالوی مولد در سال بین 30 تا 80 قطعه فرزندآوری دارد، البته این میزان در ایران است، اما در کشورهای اروپایی با توجه به صنعتی بودن کارگاهها این میزان بین 100 تا 300 قطعه در سال است.
وی افزود: تغذیه زالوها از خون، جلبک و ریشه گیاهان آبی است، زالوهای کارگاه من ضمن استفاده از ریشه گیاهان آبی از خونی که از کشتارگاه تهیه میکنم استفاده می کنند.
این پرورش دهنده زالو گفت: محیط پرورش زالو باید نیمه تاریک و آرام باشد تا زالوها بتوانند به راحتی رشد و نمو پیدا کنند.
عسگری اظهار داشت: با توجه به حضور شرکت های پشتیبان زالو و البته دلالها برای فروش زالوها مشکلی نخواهم داشت، هرچند بنده به دنبال این هستم که با دریافت مجوزهای لازم اقدام به صادرات زالو به خارج از ایران کنم.
این طلبه کارآفرین خاطرنشان کرد: قیمت هر زالوی مولد 5 هزار تومان و هر زالوی طبی که برای درمان بیماری ها استفاده می شود 3 هزار و 700 تومان است، البته این قیمت در داخل ایران است، ولی قیمت صادراتی زالو تقریبا دو یا سه برابر این قیمتها است.
انتهای پیام/