حجت‌الاسلام حسینی:

50 درصد مخاطبان مسابقات قرآن،بار اولی بودند

رئیس مرکز امور قرآنی سازمان اوقاف گفت: بر اساس نظرسنجی صدا و سیما در سال‌هایی که این مسابقات در مصلی برگزار شد حدود ۵۰ درصد از افراد برای نخستین‌بار بود که در سالن این رقابت‌ها حضور می‌یافتند.
کد خبر: ۸۸۶۰۷۳۵
|
۲۶ ارديبهشت ۱۳۹۶ - ۱۶:۴۳
به گزارش خبرگزاری بسیج، نشست نقد  بررسی سی‌و چهارمین دوره مسابقات بین‌المللی قرآن کریم جمهوری اسلامی ایران و دلایل عدم حضور موسسات قرآنی در مسابقات صبح امروز 26 اردیبهشت‌ماه با حضور حجت‌الاسلام سید مصطفی حسینی رئیس مرکز امور قرآنی سازمان اوقاف و امور خیریه و دبیر این دوره از مسابقات در ساختمان اتحادیه تشکل‌های قرآن و عترت کل کشور و البته بدون حضور حسن محمدی مدیر عامل اتحادیه تشکل‌ها و با حضور جمعی از اصحاب رسانه برگزار شد.

حجت‌الاسلام حسینی طی سخنانی با بیان اینکه مسابقات،  رویدادی ترویجی و تبلیغی است اظهار کرد: مجموع رویدادهایی که شورای توسعه فرهنگ قرآنی تقسیم‌بندی کرده است و نهادها و سازمان‌های قرآنی آن را اجرا می‌کنند به طور مجموع فعالیت‌های قرآنی در کشور را رقم می‌زند و سبب می شود تا بسته کامل قرآنی در جامعه عرضه شود.

وی با اشاره به میزان کیفیت این دوره از مسابقات به نسبت ادوار گذشته اظهار کرد: در دهه 60 مسابقاتی در حسینیه ارشاد با حضور یازده کشور برگزار می شد و گاهاً، نماینده ایرانی در بخش‌های مختلف حضور نداشتند و یا اینکه تمی توانستند نمایندگان ایران رتبه اول را به خود اختصاص دهند امّا امروز از حضور 11 کشور به 83 کشور رسیده است و از یک بخش به 5 بخش بانوان، بزرگسالان، نابینایان، طلاب، دانش‌آموزان و همچنین بخش پژوهش‌های قرآنی رسیده است.

رئیس مرکز امور قرآنی سازمان اوقاف و امور خیریه با بیان اینکه سعی شده تا این رویداد بزرگ قرآنی به نحو احسن اطلاع‌رسانی شود عنوان کرد: در بخش تبلیغات تمام تلاشمان را بر این داشتیم تا تبلیغات مسابقات چه در بخش فضای مجازی و چه در بخش تبلیغات محیطی به حد استاندارد نزدیک شود. آنچه پیش‌بینی می شد تبلیغات محیطی معمولی برای مسابقات بود امّا آنچه واقع شد کمپین تبلیغاتی با نصب بیش از 800 سازه در سراسر شهر با شعار یک کتاب، یک امت آن هم نه به صورت مستقیم بلکه به صورت غیر مستقیم و مفهومی بود که در جای خود نیز قابل ملاحظه بود.

حجت‌الاسلام حسینی به تغییر نیازهای جامعه اشاره کرد و افزود: آیا جلساتی که در گذشته برگزار می‌شد در سال‌های اخیر نیز با همان شور و نشاط برگزار می‌شود. در دهه 60 اعضای جلسه چندین ماه در صف تلاوت می‌ماندند اما وضعیت جلسات هفتگی قرآن در این دوره به چه شکل است؟ در گذشته وقتی قاری یا حافظ برتر حضور می‌یافت شور خاصی در آن محفل رخ می‌داد اما اکنون چنین شوری را شاهد نیستیم.

    ما نمی‌توانیم مسابقات را با سبک دهه 60 برگزار کنیم

وی با بیان اینکه ما نمی‌توانیم مسابقات را با سبک دهه 60 برگزار کنیم تصریح کرد: اگر ما با همان روش اقدام به برگزاری مسابقات بین‌المللی قرآن کریم کنیم نمی‌توانیم توقع داشته باشیم با وجود جذابیت برنامه‌های هنری، ورزشی مردم از مسابقات بین‌المللی قرآن کریم استقبال کنند.

رئیس امور قرآنی سازمان اوقاف و امور خیریه با اشاره به اینکه در هیچ سالی همچون امسال شاهد حضور مسئولان، علما و شخصیت‌های فرهنگی و قرآنی در سالن مسابقات بین‌المللی قرآن کریم نبوده‌ایم گفت: امسال حداقل 5 وزیر به سالن مسابقات آمدند چندین نماینده، فرمانده و شخصیت‌های لشکری و کشوری حضور داشتند.

دبیر ستاد عالی سی و چهارمین دوره از مسابقات بیان کرد: در دهه شصت دبیرخانه دائمی در جهت بهتر برپا شدن مسابقات وجود نداشت. عدم حضور رئیس جمهور در این مسابقات بر پائین بودن کیفیت این دوره نمی‌تواند دلالت داشته باشد.

    حضور در مسابقات بین‌المللی باید به نیاز جامعه تبدیل شود


وی ادامه داد: زمانی که شاهد موفقیت مسابقه در ابعاد محتوایی، رشته‌های قرآنی، جلوه‌های بصری هستیم نشان از پیشرفت دارد و البته در این زمینه توقعات بالایی وجود دارد که با این نوع مسائل نمی‌توان به شور و شکوه دهه 60 رسید. زمانی می‌توان مسابقات را به شور و شعف تبدیل کرد که آحاد مردم آن را جزء نیاز خود بدانند.

حسینی با بیان اینکه مسابقات بین‌المللی قرآن نمی‌تواند تمام عقب‌ماندگی درباره اقبال مردم به قرآن را رفع کند، افزود: ما هنوز به افقی که باید از نظر کمی و کیفی دست یابیم، نرسیده‌ایم. زمانی موفق خواهیم شد که افرادی با دنبال کردن مسابقات در زندگی خود قرآن را به خوبی درک کرده و به آن عمل کنند.
حسینی افزود: مردم از رویدادهای ورزشی و هنری استقبال خوبی دارند که این نشان از آن نیاز است و در برخی از برنامه‌های شبانه اجتماعی نیز این موضوع را شاهد هستیم که این جذابیت، پاسخ به نیاز مردم است.

    50 درصد مخاطبان برای نخستین‌بار در مسابقات قرآن حضور داشتند

وی با اشاره به حضور پرشور مردم در سالن مسابقات بین‌المللی قرآن کریم خاطرنشان کرد: براساس نظرسنجی مرکز افکارسنجی صدا و سیما در سی و دومین دوره مسابقات قرآن کریم تنها 5 درصد از افرادی که در سالن حضور داشتند برای نخستین‌بار بود که به این رقابت‌ها می‌آمدند اما در سال‌هایی که این مسابقات در مصلی برگزار شد حدود 50 درصد از افراد برای نخستین‌بار بود که در سالن این رقابت‌ها حضور می‌یافتند.

حجت‌الاسلام حسینی درباره پخش موسیقی در سالن مسابقات بین‌المللی قرآن کریم خاطرنشان کرد: ما تصمیمی برای پخش موسیقی در مسابقات نداشته و نداریم اما نمی‌توانیم مسابقات را سکولار برگزار کنیم. در دوره‌ای که بسیاری از کشورهای اسلامی توسط دنیای استکبار با مشکل مواجه هستند ما موظف هستیم که با روش‌های مختلف جهانیان را با مظلومیت مسلمانان آشنا کنیم. بر همین اساس در حمایت از اثرهای دینی به گروه‌های همسرایی فراخوان دادیم که با موضوعاتی از این دست آثاری را ارسال کنند.

به گزارش تسنیم،حسینی در پایان خاط‌رنشان کرد: برای اینکه بتوانیم مؤسسات را کمک‌رسانی کنیم باید نهادهایی مانند سازمان تبلیغات اسلامی، دبیر‌خانه هیئت امور رسیدگی به مؤسسات قرآنی، وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی به عنوان ریاست هیئت رسیدگی به امور مؤسسات قرآنی کمک کنند تا مؤسسات در این رویداد بزرگ قرآنی حضور داشته باشند و از این برنامه‌ها استفاده کنند و در این میان اوقاف علاوه بر نقش خود، تمام نهادها را یاری کرده است که با بضاعت محدودی این کار انجام شد.
ارسال نظرات
آخرین اخبار