مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق استان همدان تأکید کرد

لزوم رعایت مدیریت مصرف برق در اماکن مذهبی به عنوان الگوهای دینی

مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق استان همدان گفت: رعایت مدیریت مصرف برق در مساجد و اماکن مذهبی به عنوان الگوهای دینی تاثیر چشمگیری در فرهنگ‌سازی و آگاه‌سازی عموم مردم دارد.
کد خبر: ۸۸۶۴۰۳۰
|
۰۳ خرداد ۱۳۹۶ - ۱۸:۰۳
به گزارش خبرگزاری بسیج از همدان، حاجی‌رضا تیموری در گردهمایی ائمه جمعه استان همدان که با حضور مدیران عامل و ائمه جماعات صنعت آب و برق برگزار شد، با اشاره به اهمیت انرژی برق اظهار داشت: برق امروزه کالایی است که زندگی روزمره مردم به شدت وابسته به آن است و با تغییر تدریجی سبک زندگی در کلان شهرها، شهرهای کوچک و روستاها این وابستگی افزون‌تر می شود.

وی رشد مستمر و فزاینده تعداد مشترکان برق و مصرف سرانه هر مشترک را گویای وابستگی زندگی امروز به انرژی برق دانست و افزود: مدیریت مصرف برق شامل مجموعه‌ای از فعالیت‌های به هم پیوسته بین صنعت برق و مشترکین به منظور منطقی کردن مصرف برق است.

مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق استان همدان ابراز داشت: با مدیریت مصرف می‌توان با کارآیی بیشتر و هزینه کمتر به مطلوبیت یکسانی در زمینه تأمین برق دست یافت، در نتیجه هم عرضه کننده برق و هم مصرف کننده آن به سود بیشتری دست خواهند یافت.

وی تأکید کرد: هدف از مدیریت مصرف برق کاهش میزان تولید و کاستن از رفاه جامعه نیست بلکه کاربرد منطقی و خردمندانه انرژی الکتریکی و استفاده صحیح از آن است که نتیجه آن حفظ و حتی افزایش تولید و رفاه جامعه خواهد بود.

تیموری با بیان اینکه صرفه جویی در مصرف انرژی و مبارزه با مصرف گرایی و پرهیز از اسراف از آموزه های دین مبین اسلام است، گفت: آموزه‌های دین مبین اسلام و آیات متعددی در قرآن کریم بر مذموم بودن و ناپسند بودن اسراف اشاره کرده‌اند.

وی با اشاره به آیاتی از قرآن کریم ابراز داشت: اسرافكار، علاوه بر زيان‌هاى اقتصادى كه بر جامعه و ملت تحميل مى‏كند، براى خود نيز زيان‌هاى جبران ‏ناپذيرى به بار مى‏آورد.

مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق استان همدان با اشاره به بیانات مقام معظم رهبری مبنی بر اینکه «یک مسئله هم در اقتصاد مقاومتى، مدیریت مصرف است. مصرف هم باید مدیریت شود. باید خودمان را اصلاح کنیم، باید الگوی مصرف جامعه و کشور اصلاح گردد»، افزود: در این راستا سیاست‌های کلی اصلاح الگوی مصرف از سوی رهبر معظم انقلاب به روسای قوای سه گانه و رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام ابلاغ شد.

تیموری یادآور شد: اهمیت و نقش انرژی برق در زندگی روزمره و در سطوح بالاتر در توسعه و سازندگی کشور بر کسی پوشیده نیست.

وی با اشاره به تأکیدات مقام معظم رهبری بر تحقق اقتصاد مقاومتی عنوان کرد: مدیریت مصرف در وضعیت کنونی کشور با توجه به تحریم‌های تحمیل شده از سوی دشمنان و نقش صرفه‌جویی در مقابله با این تحریم به عنوان یکی از اهرم‌های اقتصاد مقاومتی است.

*ضرورت نهادینه کردن فرهنگ صرفه‌جویی در جامعه

مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق استان همدان با اشاره به نقش موثر کودکان و نوجوانان به عنوان نسل آینده کشور گفت: با توجه به این امر نهادینه کردن فرهنگ صرفه‌جویی در جامعه و در نتیجه لزوم آموزش و آشنا کردن کودکان با مصرف بهینه از منابع انرژی جزو ضروریات است.

وی در بخش دیگری از سخنانش با اشاره به هزینه‌های مصرف برق تصریح کرد: مصارف ساعات اوج بار مشمول اضافه پرداختی و مصارف ساعات کم باری مشمول تخفیف می‌شود بنابراین انتقال مصارف به ساعات کم باری موجب کاهش بهای برق مصرفی می‌شود.

تیموری با بیان اینکه در سال 76 دولت موظف به اعمال صرفه‌جویی، منطقی کردن مصرف انرژی، حفاظت از محیط زیست و تعیین مشخصات فنی و معیارهای مصرف انرژی در مورد سیستم ها و تجهیزات انرژی بر شد، گفت: با مدیریت سمت تقاضا، مدیریت مصرف، بهینه‌سازی و اصلاح الگوی مصرف، استفاده به‌جا و مناسب و بدون اسراف می‌توان نیروگاه مجازی ساخت.

وی ادامه داد: اگر همه مشترکان کشور فقط یک لامپ 100 واتی را خاموش کنند بدون هزینه تقریباً 4 نیروگاه یک هزار مگاواتی مجازی مانند نیروگاه شهید مفتح ساخته می‌شود.

مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق استان همدان یکی از مشکلاتی که سهم زیادی در افزایش مصرف انرژی در کشور دارد، را گرایش مردم به تجملات دانست و افزود: رعایت مدیریت مصرف برق در مساجد و اماکن مذهبی به عنوان الگوهای دینی تاثیر چشمگیری در فرهنگ‌سازی و آگاه‌سازی عموم مردم دارد.

وی ابراز داشت: نوسازی ساختمان‌ها مطابق با استانداردهای مصرف انرژی و مبحث 19 مقررات ملی ساختمان و هوشمند کردن ساختمان‌ها و اجرای سیستم مدیریت هوشمند ساختمان از راهکارهای عملی بهینه‌سازی مصرف انرژی در ساختمان است.

تیموری با اشاره به اینکه با اجرای راهکارهای بی‌هزینه و کم هزینه در ساختمان‌های عمومی، تجاری و مسکونی صرفه‌جویی 30 درصدی امکان پذیر خواهد بود، اظهار داشت: استفاده از حسگرهای حضور افراد، در سیستم روشنایی ساختمان در بهینه سازی مصارف روشنایی موثر است.

به گفته وی به‌کارگیری روش‌های مدیریت مصرف رفاه اجتماعی را حفظ و بهبود می بخشد و علاوه بر صرفه‌جویی در سرمایه‌های ملی؛ آلودگی محیط زیست و خاموشی ‌ای ناخواسته کاهش می‌یابد و از خسارات وارده جلوگیری می‌شودو نیاز به احداث نیروگاههای جدید نمی باشد.

* نقش مؤثر کشاورزان در بهینه‌سازی و کاهش مصرف برق در استان

مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق استان همدان با بیان اینکه استان همدان قطب کشاورزی است، گفت: همکاری کشاورزان در بهینه‌سازی و کاهش مصرف برق در استان می‌تواند بسیار مثمر ثمر باشد.

وی ادامه داد: کشاورزان و صاحبان چاه‌های آب در صورت همکاری با شرکت توزیع برق و خاموش کردن موتور چاه خود طی 31 روز متوالی و حداقل 4ساعت اوج بار (8 تا 12 شب) و یا 11 صبح الی 15 عصر می‌توانند از پرداخت بهای صورتحساب برق مصرفی خود معاف شده و حتی از پاداش‌های درنظر گرفته شده استفاده کنند.

تیموری با اشاره به اینکه یک میلیارد و 200 میلیون نفر در جهان برق ندارند، افزود: تمام مردم کشور ما در شهرها و 99 درصد جمعیت روستایی ما از نعمت برق بهره‌مند هستند.

وی عنوان کرد: کشور ایران با وجود داشتن یک درصد جمعیت جهان حدود 2 درصد انرژی جهان را مصرف می‌کند و جزو20 کشور پرمصرف جهان است.

مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق استان همدان با اشاره به اینکه شدت انرژی در ایران 14.7 برابر ژاپن، 6.8 برابر آمریکای شمالی، 4 برابر عربستان و 3.5 برابر ترکیه است، گفت: یک مصرف کننده خانگی ایرانی 3 برابر یک مصرف کننده اروپایی انرژی برق استفاده می‌کند.

وی مصرف برق در بخش های غیر مولد(مصرف خانگی) و تجاری را 2.5 تا 4 برابر استاندارد جهانی خواند و ابراز داشت: این نشان دهنده الگوی نامناسب انرژی در کشور است.

تیموری با تأکید بر استفاده از انرژی خورشیدی و بادی(انرژی‌های تجدیدپذیر) یادآور شد: استفاده از این انرژی‌های پاک محیط زیست را آلوده نکرده و گازهای گلخانه‌ای ایجاد نمی‌کند و به تعبیری دوست‌دار محیط زیست هستند و به آب و سوخت‌های فسیلی و گازی نیز نیاز ندارند.

گفتنی است؛ متن سیاست‌های کلی اصلاح الگوی مصرف که به روسای قوای سه گانه و رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام ابلاغ شده است بدین شرح است:

بسم الله الرحمن الرحیم

سیاست‌های کلی اصلاح الگوی مصرف

۱ـ اصلاح فرهنگ مصرف فردی، اجتماعی و سازمانی، ترویج فرهنگ صرفه‌جویی و قناعت و مقابله با اسراف، تبذیر، تجمل‌گرایی و مصرف کالای خارجی با استفاده از ظرفیت‌های فرهنگی، آموزشی و هنری و رسانه‌ها به ویژه رسانه ملی.

۲ـ آموزش همگانی الگوی مصرف مطلوب.

۳ـ توسعه و ترویج فرهنگ بهره‌وری با ارائه و تشویق الگوهای موفق در این زمینه و با تأکید بر شاخص‌های کارآمدی، مسوولیت پذیری، انضباط و رضایت‌مندی.

۴ـ آموزش اصول و روش‌های بهینه‌سازی مصرف در کلیه پایه‌های آموزش عمومی و آموزش‌های تخصصی دانشگاهی.

۵- پیشگامی دولت، شرکت‌های دولتی و نهادهای عمومی در رعایت الگوی مصرف.

۶- مقابله با ترویج فرهنگ مصرف گرایی و ابراز حساسیت عملی نسبت به محصولات و مظاهر فرهنگی مروج اسراف و تجمل‌گرایی.

۷- صرفه‌جویی در مصرف انرژی با اعمال مجموعه‌ای متعادل از اقدامات قیمتی و غیرقیمتی به منظور کاهش مستمر «شاخص شدت انرژی» کشور به حداقل دو سوم میزان کنونی تا پایان برنامه پنجم توسعه و به حداقل یک دوم میزان کنونی تا پایان برنامه ششم توسعه با تأکید بر سیاست‌های زیر:

- اولویت دادن به افزایش بهره‌وری در تولید، انتقال و مصرف انرژی در ایجاد ظرفیت های جدید تولید انرژی.

- انجام مطالعات جامع و یکپارچه سامانه انرژی کشور به منظور بهینه سازی عرضه و مصرف انرژی.

- تدوین برنامه ملی بهره‌وری انرژی و اعمال سیاست‌های تشویقی نظیر حمایت مالی و فراهم کردن تسهیلات بانکی برای اجرای طرح‌های بهینه‌سازی مصرف و عرضه انرژی و شکل گیری نهادهای مردمی و خصوصی برای ارتقاء کارایی انرژی.

- پایش شاخص‌های کلان انرژی با ساز و کار مناسب.

- بازنگری و تصویب قوانین و مقررات مربوط به عرضه و مصرف انرژی، تدوین و اعمال استانداردهای اجباری ملی برای تولید و واردات کلیه وسایل و تجهیزات انرژی بر و تقویت نظام نظارت بر حسن اجرای آنها و الزام تولیدکنندگان به اصلاح فرآیندهای تولیدی انرژی بر.

- اصلاح و تقویت ساختار حمل و نقل عمومی با تأکید بر راه آهن درون شهری و برون شهری به منظور فراهم کردن امکان استفاده سهل و ارزان از وسایل حمل و نقل عمومی.

- افزایش بازدهی نیروگاه‌ها، متنوع‌سازی منابع تولید برق و افزایش سهم انرژی‌های تجدیدپذیر و نوین.

- گسترش تولید برق از نیروگاه‌های تولید پراکنده، کوچک مقیاس و پر بازده برق و تولید همزمان برق و حرارت.

انتهای پیام/

ارسال نظرات
پر بیننده ها
آخرین اخبار