۲۲ / تير / ۱۴۰۵ - 13 July 2026
19:42
کد خبر : 8867052
۱۶:۴۳

۱۳۹۶/۰۳/۱۰
مسئول دفتر نمایندگی ولی‌فقیه در ناحیه مقاومت بسیج خرم‌آباد در گفت و گو با خبرگزاری بسیج:

یکی از محورهای دعاهای ماه مبارک رمضان آمرزش‌خواهی است

مسئول دفتر نمایندگی ولی‌فقیه در ناحیه مقاومت بسیج خرم‌آباد گفت: یکی از محورهای دعاهای ماه مبارک رمضان آمرزش‌خواهی است و به‌تناسب همین معنا بخش عمده‌ای از خواسته‌های ما در دعاها، طلب آمرزش از درگاه خداوند است.

به گزارش خبرگزاری بسیج از لرستان، رمضان ماه آمرزش توبه و بازگشت به‌سوی خداوند است و آن‌هایی كه در زندگي خويش آلودگی‌هایی داشته‌اند می‌توانند با روزه جان خود را شستشو دهند و به پاكي درون خود بپردازند و از خداي خويش طلب آمرزش كنند.

پيشوايان معصوم (ع) فرموده‌اند: گناهان در اين ماه بخشوده می‌شود و اين مژده‌های بزرگ است براي كساني كه لغزش‌هایی داشته‌اند و تسليم خواهش‌های نفساني بودند، می‌توانند از بركات اين ماه استفاده كنند و به‌سوی خدا بازگردند و بدون ترديد گناهكار پشيماني كه در اين ماه مبارك رمضان براي خداوند روزه بدارد و از گذشته خويش توبه كند و طلب آمرزش بخواهد مورد بخشش و عفو خداوند قرار خواهد گرفت.
طلب آمرزش و مغفرت بحر عمیقی است که در معارف والای ادعیه‌ی گهربار رمضان، بسیار بدان پرداخته‌شده است.
به همین منظور خبرگزاری بسیج با حجت‌الاسلام‌والمسلمین علی پاکدامن مصاحبه اختصاصی را پیرامون معارف و مفاهیم ارزشمند ادعیه رمضان المبارک ترتیب داده است:

حجت‌الاسلام‌والمسلمین علی پاکدامن، ضمن عرض تبریک و تهنیت به مناسبت حلول ماه مبارک رمضان و ماه ضیافت الهی و بندگی اظهار داشت: یکی از محورهای مهم در عرصه تبلیغ برای مبلّغان دین در ماه مبارک رمضان ادعیه‌ای است که در کتب ادعیه خصوصاً کتاب شریف مفاتیح‌الجنان (آقا شیخ عباس قمی) واردشده که به دو صورت به این ادعیه پرداخته‌شده، چه به‌صورت انتخاب یک یا چند دعا و شرح آن‌ها که نوعاً مبلغین با این روش مستمعین را بهره‌مند می‌کنند و چه به‌صورت تحلیل موضوعی مفاهیم دعاها که در این فرصت به محورهای دعاهای ماه مبارک رمضان اشاره می‌شود.
مسئول نمایندگی ولی‌فقیه در ناحیه مقاومت بسیج خرم‌آباد بیان کرد: یکی از محورهای دعاهای ماه مبارک رمضان آمرزش‌خواهی است و به‌تناسب همین معنا بخش عمده‌ای از خواسته‌های ما در دعاها، طلب آمرزش از درگاه خداوند است.

وی بیان کرد: از دعاهای هر شب ماه مبارک رمضان این است: "أَعُوذُ بِجَلاَلِ وَجْهِكَ الْكَرِيمِ أَنْ يَنْقَضِيَ عَنِّي شَهْرُ رَمَضَانَ... ‏" اين مضمون در بسياري از دعاها و مناجات‌هاي اين ماه ديده مي‌شود و به راستي هم بدون آن، انسان از بركات اين ماه محروم مي‌ماند.
حجت‌الاسلام پاکدامن عنوان کرد: از دیگر محورهای دعاهای ماه مبارک رمضان حج و زیارت خانه خدا است. در دعاهاي متعدد اين ماه، توفيق زيارت خانه خدا و حرم پيامبر خواسته‌شده است و در دعاهای ماه مبارک رمضان اشاره‌شده به این آیه "اللَّهُمَّ إِنِّي أَسْأَلُكَ أَنْ تَجْعَلَ فِيمَا تَقْضِي وَ تُقَدِّرُ مِنَ الْأَمْرِ الْمَحْتُومِ فِي الْأَمْرِ الْحَكِيمِ …" (خدایا از تو درخواست می‌کنیم که ما را در زمره حاجيان بيت الحرام بنويسى آنان كه حجشان به‌درستی و مورد رضایت توست.)
وی خاطرنشان کرد: فراز دیگر دعاهای ماه مبارک رمضان درخواست‌های عام است که ما برای خودمان و برای بندگان خدا طلب خیر و مغفرت و آمرزش گناهان می‌کنیم که در دعا بعد از هر نماز واجب در ماه مبارک رمضان می‌خوانیم " اللَّهُمَّ أَدْخِلْ عَلَى أَهْلِ الْقُبُورِ السُّرُورَ ... اللَّهُمَّ اقْضِ عَنَّا الدَّيْنَ وَ أَغْنِنَا مِنَ الْفَقْرِ إِنَّكَ عَلَى كُلِّ شَيْ‏ءٍ قَدِيرٌ ".
مسئول دفتر نمایندگی ولی‌فقیه در ناحیه مقاومت بسیج خرم‌آباد افزود: پیوند با امامان و ائمه اطهار (علیهم‌السلام) فراز دیگری از دعاهاست که پیوند بین امت و ولایت را نشان می‌دهند، که این دعاها اشاره دارند به اینکه روزه‌دار و سائل واقعی کسی است که پیوند خودش را با ولایت مستحکم کند و کسی که با ولایت ارتباط تنگاتنگ داشته باشد قرآن در او نفوذ و از او محافظت خواهد کرد.
حجت‌الاسلام پاکدامن با اشاره به اینکه شهادت‌طلبی فراز دیگری از این دعاهاست، بیان کرد: شهادت‌طلبی مرحله والاي وارستگي از تعلقات دنيوي و دل‌بستگی به آخرت است و در اعمال مشتركه ماه رمضان در دعايي اين خواسته مطرح است: «أسئَلَك أن تَجْعَلَ وَفاتي قَتلاً في سبيلك تَحتَ رايةِ نبيّك مَعَ اوليائِك ...». ازجمله در دعاي دوازدهم از اعمال شب‌هاي ماه رمضان بعد از دعاي افتتاح مي‌خوانيم: «وَقَتْلاً في سَبيلِكَ فَوِفِّق لَنا.»
حجت‌الاسلام پاکدامن در پایان خاطرنشان کرد: فراز آخر که در دعاها به‌کرات می‌بینیم نجات از دوزخ و ورود به بهشت است که درخواست نجات از جهنّم و برائت از آتش و همچنين ورود به بهشت و برخورداري از انواع نعمت‌هاي الهي، از خواسته‌هاي ديگر مطرح در دعاهاي اين ماه است و در دعاي پس از افتتاح مي‌خوانيم: «و من ثمار مِنَ النّارِ فاكتُبْ لَنا وَ في جَهنَّم فلا تَغُلَّنا...»

انتهای پیام/ش


گزارش خطا
ارسال نظرات شما
x

عضو کانال روبیکا ما شوید