اجرای 14.5 هکتار عملیات آبخیزداری و حفاظتی در استان همدان/جهاد کشاورزی در اولویت دریافت تسهیلات اشتغال
وی گفت: براساس این دستورالعمل تامین سرمایه در گردش تعداد 10 هزار واحد صنعتی و تامین مالی 6 هزار طرح نیمه تمام با سهام 60 درصد و تامین مالی بازسازی و نوسازی تعداد 5 هزار واحد اقتصادی در مجموع با رقم 300 هزار میلیارد ریال انجام و به استان ها ابلاغ شده است.
مدیرکل هماهنگی امور اقتصادی استانداری همدان اضافه کرد: در بخش صنعت و معدن کار آغاز شده و دستگاهها حضور دارند و نسبت به شناسایی طرح ها اقدام می کنند و همزمان ثبت نام در سایت ها صورت می گیرد؛ در این دستورالعمل مشکلی که در حال حاضر وجود دارد بحث عدم امکان ثبت نام طرح های جهاد کشاورزی، گردشگری و خدمات است که هنوز رفع نشده و صرفا همه در بخش صنعت استفاده شده است.
وی گفت: نوسازی 5 هزار واحد اقتصادی نیز بصورت جداگانه ابلاغ شده و سهمی که از این تعداد به ما ابلاغ شده یک هزار و 300 واحد با رقم 2 میلیارد و 600 میلیون ریال است.
عسگریان تصریح کرد: آئین نامه تبصره 18 و 19 توسعه اشتغال از سوی معاون اول رئیس جمهور جدیدا ابلاغ شده و 200 هزار میلیارد ریال تسهیلات برای اشتغال در استان در نظر گرفته شده که کار توزیع آن در حال انجام است و خوشبختانه این تسهیلات دارای یارانه است؛ در اولویت دستگاههای اجرایی، اولین دستگاه، سازمان جهاد کشاورزی شهرستان است.
وی در ادامه به تشریح برنامه ها پرداخت و گفت: افزایش ضریب محصولات اساسی و راهبردی شامل تولید گندم در استان 687 هزار تن در سال 96 است و احداث و تکمیل شبکه فرعی برای آبیاری و زه کشی به میزان 150 هکتار در کشور است؛ ریز برنامه در استان 1500 هکتار پیش بینی می شود.
مدیرکل هماهنگی امور اقتصادی استانداری همدان با اشاره به ایجاد و ساماندهی 180 تشکل بهره برداری آب و زمین در کشور گفت: پیش بینی هدف گذاری 5 تشکل در سال 96 وجود دارد و تجهیز و نوسازی ناوگان ماشینی در بخش کشاورزی به میزان 1.74 اسب بخار در هکتار است که این رقم را برای استان پیش بینی کردیم.
وی در خصوص توسعه، اصلاح و بازسازی و نوسازی واحدهای گلخانه بیان کرد: کشت 5 هکتار، اصلاح و بازسازی 2 هکتار، افزایش محصولات باغی 551 هکتار هدف گذاری شده است.
* هدفگذاری 8487 هکتار آبیاری تحت فشار در استان
عسگریان همچنین در خصوص اجرای عملیات آبخیزداری و حفاظتی گفت: در سال گذشته هدفگذاری ما 4 هکتار بود و امروز گزارش ما 14.5هکتار است که اجرایی شده است.
وی ادامه داد: همچنین کشاورزی حفاظتی در سطح 75 هزار هکتار از اراضی استان، کاهش ضایعات از طریق فرآوری 7 هزار و 900 تن و افزایش جذب ماده خام کشاورزی 75 هزار تن هدفگذاری امسال است.
مدیرکل هماهنگی امور اقتصادی استانداری همدان در خصوص توسعه ساماندهی نوین آبیاری ابراز داشت: آبیاری های تحت فشار 8 هزار و 487 هکتار، ذخیره سازی گندم 397 هزار تن، ذخیره سازی جو 100 هزار تن و ذخیره سازی گوشت طیور یک هزار تن در استان هدفگذاری شده است.
وی در رابطه با تامین داخلی نهاده های مورد نیاز بخش کشاورزی گفت: بذر گندم 16 هزار تن، بذر سیب زمینی 600 تن، بذر ذرت 270 تن، بذر جو 3 هزار و 478 تن هدفگذاری شده و همچنین در بخش نهاده های داخلی مورد نیاز بخش کشاورزی، نهاده های اصلاح شده 333 هزار اصله نهال در استان هدفگذاری شده است و تامین نهاده های داخلی مورد نیاز این بخش شامل آب و کودهای غیر شیمیایی 6 هزار هکتار، کود 87 هزار تن، تقویت، توانمندی و توسعه بنگاه های خرد، کوچک، متوسط با هدف افزایش صادرات غیر نفتی به میزان 2 میلیارد ریال انجام شده است.
عسگریان در خصوص ریز برنامه های دستگاههای اجرایی صنعت و معدن گفت: بررسی مشکلات بنگاههای تولیدی و رفع مشکلات آنها با توجه به قانون رفع نواقص تولید در ستاد، تصویب 400 مصوبه برای تامین نیازهای بنگاه از جهت رقابت پذیری با هدف افزایش صادرات و افزایش توان نان آوری برای 42 واحد، افزایش توان رقابت با در نظر گرفتن دو مؤلفه کیفیت و قیمت برای 47 واحد هدفگذاری شده و به ثمر رسیده است.
وی در مورد برنامه تکمیل و راه اندازی 50 طرح مهم و ملی تصریح کرد: شناسایی واحدهای مشمول و سوق دادن واحدهای آماده برای اجرائی کردن طرح تا پایان سال جاری طی 36 جلسه، پیگیری اجرای رونق و نگهداری شرایط اشتغال بنگاههای کوچک و متوسط در واحدهای تولیدی، صنعتی و معدنی، 10 درصد افزایش اشتغال نسبت به سال قبل، شناسایی واحدهای کوچک، متوسط و واحدهای تعطیل و نیمه تعطیل 346 واحد، اطلاع رسانی از طریق ارسال پیامک و سایت سازمان به واحدهای مشمول، کمک به ثبت نام متقاضیان و دریافت تسهیلات رونق تولید 256 واحد از جمله این برنامهها است.
مدیرکل هماهنگی امور اقتصادی استانداری همدان یادآور شد: بررسی کارشناسی و معرفی به بانک جهت دریافت تسهیلات 256 مورد، پیگیری برای تهیه و ارائه برنامه اجرایی تکمیل و بهره برداری طرح های صنعتی و معدنی با پیشرفت فیزیکی 60 درصد به بالا، شناسایی واحدهای مشمول 50 واحد، بازدید با مجریان طرح و راهنمایی برای اجرایی کردن طرح تا پایان سال 50 واحد، مذاکره حضوری با مجریان طرح و راهنمایی طی 100 جلسه، دسته بندی مسائل و مشکلات پیشروی واحدها 25 مورد، پیگیری تهیه فهرست کالاهای اساسی، ضروری و حساس و افزایش تولید داخلی کالا و ارتباط با تولیدی های داخلی و منتخب 180 واحد از دیگر برنامهها است.
وی افزود: همچنین تشویق واحدها به سمت آمار تولیدی در سامانه 180 واحد، حمایت و رفع موانع تولیدکنندگان منتخب برای افزایش تولید داخلی 180 واحد، پیگیری پرداخت تسهیلات بنگاهها که از سوی دستگاههای ذیربط کالاهای اساسی، ضروری و حساس را تولید داخلی می نماید به گونه ای طراحی شود که تسهیلات اعتباری در سال 96 کمتر از 60 درصد نباشد و شناسایی واحدهای تولید کننده 270 واحد از جمله این موارد است.
* پیش بینی دو پلهای بهبود شاخص های سهولت انجام کسب و کار
عسگریان در ادامه به ارائه راهکارهای علمی و عملیاتی و صرفه جویی در هزینه ها پرداخت و ابراز داشت: پیگیری برای ایجاد بسترها به منظور شناسایی و بهره گیری کالا و سطح کالای منتخب بر طبق فهرست منتخب، پیگیری جهت برنامه اجرایی کار توسعه منابع کاربر، شناسایی کاربر 30 طرح، مذاکره، رفع مشکلات و همکاری با سایر دستگاههای متولی در حد 30 طرح و پیگیری جهت تهیه برنامه اجرایی و اصلاح شبکه توزیع در جهت کاهش هزینه های مبادله و قیمت نهایی، شناسایی شرکت های فاقد مجوز 4 واحد، پیگیری جهت برنامه اجرای بکارگیری و ساماندهی 4 واحد، شناسایی واحدهای صنفی فاقد مجوز 4 واحد و در حد 2 هزار واحد برای سال 96 پیش بینی شده است.
وی با بیان اینکه یکی از اولویت های کاری سازمان میراث فرهنگی تنظیم و بسته های تولید صنایع دستی و اجرای آن است، گفت: ریز برنامه های این سازمان آموزش و تربیت و تولید رشته های صنایع دستی همانند سفال، مبل و منبت و چرم حدود 400 نفر، اجرای برنامه برای صادرکنندگان صنایع دستی یک فقره، برگزاری نمایشگاهها و ایجاد بازارچه های صنایع دستی دو نمونه، ایجاد ظرفیت های جدید هتلینگ، کمک به ایجاد هتل و هتل آپارتمان هشت باب برای سال 96 پیش بینی شده است.
عسگریان همچنین در ادامه افزود: حمایت برای ایجاد اقامتگاههای برون گردی در سطح روستاها مجموعا 25 باب، حمایت از سرمایه گذاری در بخش اقتصاد گردشگری و اقامتی و براساس فصل پنجگانه و همچنین چند وظیفه بر عهده سازمان میراث فرهنگی گذاشته شده که برنامه های اجرایی برای حمایت از گردشگری با هدف افزایش تعداد گردشگران داخلی و تکمیل زیر ساخت ها 18 طرح و کمک به ایجاد مجتمع گردشگری 5 واحد از جمله انها است.
وی ادامه داد: پروژه اولویت دار اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی ، توسعه و توانمند سازی تعاونی های فراگیر و ساماندهی آن، برگزاری دوره های آموزشی، تخصصی و عمومی جهت تعاونی فراگیر 25 هزار مورد است.
مدیرکل هماهنگی امور اقتصادی استانداری همدان تصریح کرد: تشکیل دوره آموزشی و خدماتی میراث فرهنگی 52 تعاونی، اشتغال جدید تعاونی 165 واحد، طرح کارورزی فارغ التحصیلان دانشکده ها جزء کارهای اداره کل تعاون و رفاه اجتماعی است که برای امسال 4 هزار و 860 نفر پیش بینی شده است.
وی افزود: همچنین دوره های مهارت آموزی یک هزار و 50 نفر، آموزش تسهیلاتی 20 پروژه، پروژه کسب و کارهای پایدارتر نیز پیش بینی شده است.
عسگریان در خصوص وظایف دیگر این ادراه کل گفت: بهبود شاخص های سهولت انجام کسب و کار دو پله پیش بینی شده که در تبدیل جایگاه می تواند نقش داشته باشد؛ اصلاح قوانین و مقررات برای کسب و کار مهم است و برای این طرح پیش بینی شده است.
وی گفت: پیاده سازی کامل مالیات بر ارزش افزوده، ثبت نام مؤدیان 700 نفر، آموزش مؤدیان 2هزار و 500 نفر، ساماندهی و تامین نیروی انسانی مورد نیاز 80 نفر، پیگیری جهت اقدام و هماهنگی لازم برای جذب 15 میلیارد دلار سرمایه گذاری خارجی در سال 96 با اولویت کشورهای صاحب تکنولوژی و نوآوری با رویکرد تولید صادرات و فناوری و پیگیری جذب سرمایه گذاری در این برنامه است که 195 میلیارد ریال برای استان امسال سهمیه در نظر گرفته شده است.
انتهای پیام/