
حجت الاسلام مهدی ولیخانی، کارشناس مسائل مذهبی سپاه ناحیه مهدیشهر درگفت وگو با خبرنگار خبرگزاری بسیج در مهدیشهرضمن گرامیداشت یاد وخاطره شهدای17 شهریور اظهار کرد: واقعه خونین جمعه 17 شهریور نقطه عطفی تاریخی در پیروزی نهضت جمهوری اسلامی ایران است؛ و تا ابد یاد وخاطره ملت بیدار وهوشیار وبصیر در ایستادگی علیه طاغوت زنده خواهد ماند؛ واز طرفی خون آشامی وسفاکی رژیم پهلوی را در ذهن ما زنده خواهد کرد.
وی با بیان اینکه واقعه 17 شهریور دو خاطره بزرگ را به یاد می آورد گفت: یکی از خاطره ها مثبت ودیگری منفی است؛ اما خاطره مثبت، ایستادگی مردم در مقابل طاغوت است ونترسیدن از مرگ که این شجاعت وبصیرت مردم که با خون خود تبعیت از رهبر وامام خودشان را نشان دادند و با عمل خودشان بزرگترین رفراندم حمایت از اسلام ونظام اسلامی را به جهانیان نشان دادند.
این کارشناس مذهبی عنوان کرد: حکومت سفاک پهلوی می خواست به هر قیمتی شده، مردم را بترساند؛ تا دست ازاعتراضات خود بردارند.
ولیخانی در ادامه ابراز کرد: شریف امامی که از نیروهای وابسته به رژیم پهلوی بود و15 سال رئیس مجلس سنا بود، برای فریب مردم، شعار دولت خود را آشتی ملی واحترام به روحانیت قرار داده بود.
وی افزود: او در ابتدای کار تعداد 237 نفر از زندانیان سیاسی را آزاد کرد؛ قمار خانه ها را تعطیل اعلام کرد تا چهره خود را مردمی نشان دهد ولی مردم فریب این ظاهر سازی ها را نخوردند، روز به روز تظاهرات مردم علیه حکومت پهلوی در شهرهای خمین، تهران، قم، کرج، ایلام و دیگر شهرها مردم راهپیمایی کرده وشعارهای کوبنده برضد رژیم شاهنشاهی می دادند.
این کارشناس مذهبی اضافه کرد: بزرگترین راهپیمایی در تهران با شرکت یک میلیون نفر انجام شد؛ وامام راحل هم با پیام های روشنگرانه، مردم را بیدار می کرد که در اولین ساعات روز جمعه 17 شهریور 1357مردم در میدان ژاله، میدان شهدای کنونی جمع شده بودند که ناگهان ماموران شاه خائن با تانک ومسلسل به مردم حمله کردند، ومردم مظلوم را قتل عام کردند و سیلاب خون در میدان راه انداختند.
ولیخانی خاطر نشان کرد: ماموران مسلح چند بار ناجوانمردانه به طرف مردم با مسلسل حمله کردند وفریاد الله اکبر ولا اله الا الله همه جا راپر کرده بود؛ که این جریان تا نزدیک ظهر ادامه پیداکرد طوری که ضجه مردم وصدای گلوله ها با هم آمیخته شده بود وهاله ای از سکوت مرگبار با اجساد شهدا که روی زمین مانده بود وحالا دیگر میدان، میدان شهدا بود.
وی با تاکید بر اینکه گرچه آمار دقیق قربانیان مظلوم حادثه 17 شهریور در میدان شهدا هیچگاه مشخص نگردید، گفت: به طور قطع ویقین آمار شهدا و مجروحین این حادثه بیشتر ازچهار هزار نفر بوده است؛ اما رژیم پهلوی تعداد کل شهدای 17 شهریور را 58 نفر ومجروحان را 205 نفر اعلام کرد.
این کارشناس مذهبی اظهار کرد: حضرت امام خمینی (ره) فردای جمعه سیاه 17 شهریور ماه پیام دادند وبا ملت ایران احساس همدردی کردند و کشتار وحشیانه رامحکوم کرده و دولت آشتی ملی شریف امامی راتحمیلی وغیر قانونی اعلام کردند.
ولیخانی به قسمتی از پیام امام (ره) در مورد کشتار مردم در جمعه خونین 17 شهریور اشاره کرد و گفت: امام (ره) فرمودند«چهره ایران امروز گلگون است ودلاوری ونشاط در تمام اماکن به چشم می خورد؛ ای کاش، خمینی در میان شما بود ودر کنار شما در جبهه دفاع برای خدای تعالی کشته می شد؛ شما ای ملت محترم ایران که تصمیم گرفته اید خود را از شر رژیم شاه خلاص گردانید و در رفراندمی که در سوم وچهارم شوال ؛16 و17 شهریور در برابر ناظران سراسر جهان انجام دادید به دنیا نشان دادید که رژیم شاه جایی برای خود در ایران ندارد.»