خبرهای داغ:
مسئول سازمان بسیج علمی، پژوهشی و فناوری لرستان:

عدم‌حمایت مسئولان لرستان از مخترعان/ قرارگاه جهاد علمی در لرستان راه‌اندازی می‌شود

مسئول سازمان بسیج علمی، پژوهشی و فناوری لرستان گفت: عدم پیشرفت ما در رتبه‌های برتر کنکور نشان از عدم توجه مسئولان دارد و از ابتدای زمان حضورم در استان به‌عنوان مسئول علمی بسیج تاکنون مجموعه استانداری فرماندار و.. هیچ کمکی به مخترعان بسیجی انجام نداده‌اند.
کد خبر: ۸۹۵۰۹۳۰
|
۳۰ آبان ۱۳۹۶ - ۲۱:۲۰

 

 

 به گزارش خبرگزاری بسیج از لرستان، سرهنگ مهدی رحیمی، مسئول سازمان بسیج علمی، پژوهشی و فناوری استان لرستان در نشست خبری با اصحاب رسانه که در خبرگزاری فارس استان برگزار شد با اشاره به اینکه اگر کشوری بخواهد پیشرفت کند تنها راه آن این است که افرادش توانمند باشند، اظهار داشت: در دوران دفاع مقدس افرادی جان خود را برای این کشور فدا کردند در غیر این صورت کشور ما پیشرفت نمی‌کند چراکه افراد با فدا کردن جان خود انقلاب را بیمه کردند.

وی بعد از جنگ موفقیت نداشته‌ایم چراکه افرادی مثل شهدا نبودند که خود را در عرصه‌های مختلف اقتصاد فرهنگ علم و.. فدای جامعه کنند، افزود: برای خدمت به مردم باید همه افراد مردم، نخبگان و مخترعان باید وقت برای کشور بگذارند و خود را فدای جامعه کنند و این فرهنگ در بسیج حاکم است چراکه بسیج به دنبال این است که با فدا کردن خود به پیشرفت، آبادانی و فناوری‌های پیشرفته دست یابد و کسانی می‌توانند موفق شوند که تفکر بسیجی داشته باشند.

مسئول سازمان بسیج علمی، پژوهشی و فناوری استان لرستان بیان کرد:  زمان آغاز جنگ برخی جنگیدند و برخی برای پیشرفت و آبادانی کشور در خارج کشور درس خواندند و بعد از جنگ هر دو قشر به جامعه بازگشتیم با این تفاوت که تحصیل‌کرده‌ها؛ باسواد و روشنفکر افرادی که درصحنه نبرد بودند؛ بی‌سواد قلمداد می‌شدند و مسئولیت‌های کشوری را روشنفکران به عهده گرفتند.

وی بابیان اینکه بسیج به دنبال این است که با استفاده کمک دوستان، مخترعان و نخبگان در فضای علمی حرفی برای گفتن داشته باشد، عنوان کرد:  سازمان بسیج علمی، پژوهشی و فناوری معاونت متولی اقشار بسیج است و کلیه فعالیت‌های علمی، پژوهشی و فناوری را مدیریت و رصد می‌کند.

رحیمی تصریح کرد: سازمان بسیج علمی، پژوهشی و فناوری در دو حیطه ارائه خدمات علمی، پژوهشی و فناوری در قالب 9 مرکز شامل مرکز حمایت از مخترعین و مبتکرین، مراکز رشد، خلاقیت، مراکز حمایت و هدایت از تحقیقات تجربی، خانه نخبگان، پایگاه‌های علمی و پژوهشی  و  مرکز افکار سنجی است که ارائه خدمات می‌دهیم

وی عنوان کرد: دومین حیطه کاری سازمان بسیج علمی تعریف، تهیه دستورالعمل، شناسه و ریز هزینه فعالیت‌های علمی بسیج متخصصین - تأمین اعتبار و درنهایت نظارت بر حسن انجام فعالیت‌های علمی بسیج اقشار دانشور است.

مسئول سازمان بسیج علمی، پژوهشی و فناوری استان لرستان افزود: مرکز حمایت از مخترعین و مبتکرین در سال 95 از 90 طرح وارده تعداد 30 طرح آماتوری به ارزش تقریبی 80 میلیون تومان موردحمایت قرار داده و در شش ماه نخست سال 96  از 70 طرح وارده تعداد 15 طرح آماتوری به ارزش تقریبی 45 میلیون تومان موردحمایت قرار  داده شد.

وی خاطرنشان کرد: مراکز رشد، توسعه و خلاقیت  از دیگر مراکز این سازمان است که حمایت‌های بلاعوض تا سقف 5 میلیون تومان، خدمات مشاوره‌های برای ایده‌ها و طرح‌ها، خدمات آزمایشگاهی، خدمات کارگاهی و  خدمات تجاری‌سازی  ارائه می‌دهند.

رحیمی بابیان اینکه برای هدفمند کردن اعتبارات چهار مرکز در سطح استان راه‌اندازی کردیم، افزود:   مرکز رشد فناوری‌های پیشرفته قدر، مرکز رشد فجر گیاهان دارویی،  مرکز رشد شهید چوبکار بروجرد و  مرکز رشد بسیج کوهدشت  ازجمله این مراکز است.

وی تصریح کرد: در کل کشور سال 95، 12 مرکز تحقیقات تجربی راه‌اندازی شده که پلاسما و لیزر و گیاهان دارویی مرتعی زاگرس به‌عنوان دو مورد آن متعلق به لرستان است.

مسئول سازمان بسیج علمی، پژوهشی و فناوری استان لرستان بابیان اینکه خانه نخبگان از دیگر مراکزی است که برای نخبگان در نظر گرفته‌ایم خاطرنشان کرد: با توجه به پتانسیل‌های نرم‌افزاری و سخت‌افزاری و همچنین وجود نیروهای انسانی متخصص، ایجاد کارگروه‌های تخصصی بر اساس اولویت سازمان و استان به همراه بیان مسئله و ارائه راهکارهای عملیاتی صورت گرفت.

وی خاطرنشان کرد: عدم پیشرفت ما در رتبه‌های برتر کنکور نشان از عدم توجه مسئولان دارد و از ابتدای زمان حضورم در استان به‌عنوان مسئول علمی بسیج تاکنون مجموعه استانداری فرماندار و.. هیچ کمکی به مخترعان بسیجی انجام نداده‌اند و حتماً نخواهند داد باوجود دستور استاندار برای کمک اما از سوی معاونان عملیاتی نشد اما لازم است حداقل برای طرح‌های با تکنولوژی بالا چراکه این طرح‌ها نیازمند هزینه زیاد هستند که از توان بسیج خارج است.

 رحیمی تصریح کرد: در سال 96 چند کارگروه، گیاهان دارویی، کارگروه پلاسما و لیزر، کارگروه مخترعین و مبتکرین، کارگروه گردشگری و کارگروه صنعت راه‌اندازی کردیم تا به‌عنوان مطالبه گر مردمی کارکنیم و امیدوارم سازمان‌های مربوطه نیز همکاری کنند.

وی خاطرنشان کرد: در پایگاه‌های بسیج مساجد و محلات در دوران جنگ نگهبانی می‌دادیم و بعد از مدتی فعالیت چندانی نداشته‌اند به همین خاطر در سال 95 در لرستان 4 پایگاه علمی بانام‌های شهدای گمنام دورود، امام خمینی (ره) خرم‌آباد، امام هشتم الیگودرز و شهید پارسا بروجرد راه‌اندازی شد که در سال 96 با افزوده شدن دو پایگاه صاحب‌الزمان خرم‌آباد و حضرت رسول (ص) دورود به 6 پایگاه رسید که شهدای گمنام دورود فعال‌ترین پایگاه شناسایی‌شده است.

مسئول سازمان بسیج علمی، پژوهشی و فناوری استان لرستان گفت: به دنبال برگزار کردن کلاس‌های آموزشی و توجه به افراد علمی این پایگاه‌ها هستیم تا متخصصان ما از مسجد کنده نشوند و دوباره ه مساجد بازگردند اگر امسال نتیجه‌بخش باشد سال 97 نیز 6 پایگاه علمی خواهران اضافه می‌کنیم.

 وی بابیان اینکه پنجمین جشنواره جهادگران علم و فناوری امسال نیز در لرستان برگزار می‌شود، عنوان کرد: اثرات و ایده‌هایی را که در سال 96 به دست ما رسیده بازبینی می‌کنیم وبرترین‌ها را در فضای علمی وبرترین‌های اقشار دانشور را انتخاب می‌کنیم، دوم آذرماه به مدت یک روز در دانشگاه علمی کاربردی لرستان برگزار می‌شود.

رحیمی بابیان اینکه در این جشنواره از سه طرح برتر استان رونمایی و از پژوهشگران برتر در قالب 6 طرح برتر و 12 مخترع برتر تجلیل می‌شوند تصریح کرد: برگزاری نمایشگاه یک‌روزه از اختراعات در 8 غرفه در حیطه‌های فنی مهندسی، گیاهان دارویی، فناوری‌های پیشرفته، بیان دیدگاه‌های مخترعین و کارآفرینان، رونمایی از 3 طرح برتر، تجلیل از پژوهشگران برتر سازمان‌های بسیج متخصصین و مراکز دهگانه بسیج علمی ازجمله برنامه‌های این جشنواره است.

وی خاطرنشان کرد: سازمان بسیج علمی مرکز افکار سنجی نیز دارند که افرادی در قالب پرسشگران آموزش‌دیده و نظرسنجی را انجام می‌دهند که در حال حاضر 200 پرسشگر آموزش‌دیده برای انجام پرسش‌های نظرسنجی داریم.

مسئول سازمان بسیج علمی، پژوهشی و فناوری استان لرستان گفت: پروژه کسر خدمت سربازی برای دانشجویان تحصیلات تکمیلی و فارغ‌التحصیلان متخصص نیز در این سازمان انجام می‌شود که امسال با ارسال 45 طرح به سازمان مرکزی جهت گرفتن تائیدیه ارسال‌شده‌اند.

وی در رابطه با برنامه‌های پیشنهادی سال 97 خاطرنشان کرد: ما به دنبال این هستیم که حمایت‌های مادی، مشاوره‌ای، آزمایشگاهی و کارگاهی به مخترعین و مبتکرین استان را افزایش دهیم و کارگروه‌های خانه نخبگان برای احصاء توانمندی‌ها و نیازمندی‌های استان ادامه‌ دهیم، 5 تفاهم‌نامه با دانشگاه‌ها و تعامل با دانشگاه‌ها و مراکز علمی و تحقیقاتی برای رونق فعالیت‌های دانش‌بنیان بسته‌شده پس سعی کنیم فناوری‌های پیشرفته در استان را به اثبات برسانیم به‌طوری‌که وابستگی به کشورهای بیگانه  را هر چه بیشتر کاهش دهد.

رحیمی تصریح کرد: همکاری متقابل و کاربردی با تمام سازمان‌ها و ادارات استان به‌منظور توانمند کردن منابع نیروی انسانی، تشکیل هسته‌های علمی در پایگاه‌های مساجد و محلات و اضافه کردن 6 پایگاه‌های علمی خواهران در سال 97، افزایش سقف حمایتی از طرح‌ها و ایده‌های مخترعین در سال 97، توسعه کمی و کیفی مراکز رشد و هدایت تحقیقات تجربی و تبدیل کردن دو شرکت‌های نوپا و جدید تأسیس به شرکت دانش‌بنیان در سال 97 از برنامه‌های سال آینده است.

وی گفت:  تشکیل و راه‌اندازی قرارگاه جهاد علمی با همکاری همه دانشگاه‌ها مراکز علمی و تحقیقاتی استان  در سال 97 است که متشکل از همه مراکز علمی به ریاست دانشگاه مادر و به دبیری سازمان علمی است تا مطالبه گری کنیم از دانشگاه‌ها که آیا لرستان توانایی علمی دارد برای آینده و اگر نداریم چه کنیم که تراز بالایی درزمینهٔ علمی داشته باشم.

انتهای پیام/

ارسال نظرات
پر بیننده ها
آخرین اخبار