۲۱ / تير / ۱۴۰۵ - 12 July 2026
14:22
کد خبر : 8965702
۱۰:۳۰

۱۳۹۶/۱۰/۰۳
به همت سازمان بسیج علمی، پژوهشی و فناوری صورت گرفت

آغاز به کار مرکز حمایت از تحقیقات «طب اسلامی» در قم

مرکز هدایت و حمایت از تحقیقات طب اسلامی به همت سازمان بسیج علمی، پژوهشی و فناوری استان قم از روز شنبه دوم دیماه آغاز به کار کرد.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری بسیج از قم، وجود بیمارانی که از پزشکی نوین قطع امید کرده اند و اقبال مردم به سمت طب سنتی و طب اسلامی، انتظارات جامعه را از وزارت بهداشت نسبت به ارائه سازوکار‌های جدیدی در حوزه درمان بر اساس طب اسلامی و طب سنتی و ارائه ساختار قانون مندی در این حوزه دوچندان کرده است.
با راه اندازی مرکز هدایت و حمایت از تحقیقات طب اسلامی برای اولین بار در کشور به همت سازمان بسیج علمی، پژوهشی و فناوری استان قم و پس از مراحل طراحی و مقدماتی و اخذ مجوز‌های لازم، انتظار می‌رود سازوکار علمی و اجرایی کارآمد پیرامون طب سنتی و اسلامی در کشور نهادینه گردد.
اهمیت این مرکز از آن جهت است که بین پزشکی نوین، طب سنتی و طب اسلامی اختلافاتی وجود دارد و وزارت بهداشت به عنوان متولی امر پزشکی در کشور که شالوده و زیر بنای آن بر اساس پزشکی نوین طراحی شده است خواسته یا ناخواسته عملکرد‌های منفعلانه‌ای در ارتباط با طب سنتی و طب اسلامی داشته است.
به گفته «محمود فاضل» مسئول سازمان بسیج علمی، پژوهشی و فناوری قم، این رده از بسیج، برای ساماندهی به وضعیت طب اسلامی و جلوگیری از انحراف آن، تحقیقات گسترده‌ای را برنامه ریزی کرده است و در همین راستا مرکز هدایت و حمایت از تحقیقات طب اسلامی ایجاد شد.
وی در ارتباط با دلایل ورود بسیج علمی قم برای ایجاد مرکز حمایت و هدایت از تحقیقات طب اسلامی، به سیاست‌های ابلاغی حوزه سلامت از سوی مقام معظم رهبری (مدظله العالی) اشاره کرد و بیان داشت: اختصاص یکی از بند‌های ۱۴ گانه این ابلاغیه به بازشناسی، تبیین، ترویج، توسعه و نهادینه نمودن طب سنتی ایرانی و این که یکی از دغدغه‌های قلبی مقام معظم رهبری طب اسلامی ایرانی است و معظم له فرمود: ه اند که «به طب اسلامی ایرانی بپردازید»، اهمیت سر و سامان دادن به این حوزه را مضاعف کرده است.
مسئول سازمان بسیج علمی، پژوهشی و فناوری استان قم با تاکید بر این که رهبر معظم انقلاب همواره سبک زندگی را بخش اساسی و حقیقی پیشرفت و تمدن سازی اسلامی می‌دانند، توجه به تغییر سبک زندگی را دارای اهمیتی فراوان دانست و افزود: یکی از راه‌های اصلاح سبک زندگی توجه به طب اسلامی است که نه تنها برای پیشگیری و خود مراقبتی برنامه ریزی دارد بلکه شیوه‌های صحیح زندگی را نیز اصلاح و تبیین می‌کند.
وی در بررسی ابعاد طب اسلامی گفت:: ما معتقدیم طب اسلامی یعنی آشنایی با سبک و سیره ائمه اطهار (ع) در حوزه‌های مختلف که تغذیه، پوشاک و ... را نیز شامل می‌شود.
فاضل با اشاره به فرمایش امام رضا (ع) در رساله ذهبیه که آگاهی نسبت به این علم را بر هر مسلمان لازم می‌داند، افزود: وحدت کلمه حول محور طب اسلامی و مطالبه گری خردمندانه جهت تغییر در ذائقه ها، پوشاک و ... بخشی از اهداف مرکز هدایت و حمایت در راستای اصلاح در سبک زندگی است که با ارتقاء ظرفیت‌ها به آن دست خواهیم یافت.
وی عنوان کرد: راه اندازی این مرکز فرصتی است تا فعالان این عرصه با یکدیگر مرتبط شوند و راهبرد‌های ادامه فعالیت خود را تدوین کنند.
فاضل در ارتباط با ساختار اجرایی مرکز هدایت و حمایت از تحقیقات طب اسلامی گفت: حجت الااسلام والمسلمین قاسمی مسئول مرکز هدایت و حمایت از تحقیقات طب اسلامی را بر عهده دارد و اعضای شورای عالی مشورتی مرکز را آیت‌الله تبریزیان، آیت الله ضیایی، دکتر روازاده، دکتر خیر اندیش و حجج اسلام والمسلمین دکتر آقارفیعی و فراهانی تشکیل می‌دهند.
وی افزود: از آنجا که در این مرکز، امور به صورت تخصصی دنبال می‌شود،۲۶ کارگروه نیز تشکیل شده است تا مباحث مختلف مرتبط با طب به صورت جامع پیگیری گردد.
لازم به ذکر است: کارگروه‌های تشکیل شده در مرکز هدایت و حمایت از تحقیقات طب اسلامی عبارت از بهداشت و طب، ورزش و طب، تغذیه و طب، درمان و طب، دارو و طب، تربیت و طب، بیوتروریسم و طب، امنیت غذایی و طب، البسه و طب، کشاورزی و طب، دامداری و طب، معماری و طب، تراث و مخطوطات طب، دعا و طب، انرژی و طب، مفردات گیاهی، حیوانی، معدنی، تربیت محقق و مدرس طب، تبلیغ و طب، اقتصاد مقاومتی و طب، محیط زیست و طب، فقه، اخلاق پزشکی و طب، اورژانس و طب، سایبر‌ی طب، تالیفات طب، پویانمایی (انیمیش سازی) و کارگروه طب و حمایت حقوقی می‌باشند.

گزارش خطا
ارسال نظرات شما
x

عضو کانال روبیکا ما شوید