هیچ مصوبهای در خصوص مدیریت بحران نداریم!
به گزارش خبرگزاری بسیج، علیم یارمحمدی عضو کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی اظهار کرد:متاسفانه تمهیدات انجام شده در کشور برای مقابله با حوادث طبیعی و غیرمترقبه همچون زلزله به نسبت سایر کشورها فوقالعاده ضعیف است.
وی ادامه داد: برای چه باید درب مناطقی همچون ورزشگاه آزادی برای اسکان مردم باز باشد در حالی که فضاهای در نظرگرفته شده برای پناه گرفتن افراد به هنگام بروز حوادث، باید ضمن برخورداری از سازههایی با مقاومت بیشتر، به منظور امنیت جان مردم ، به طور کامل ضد زلزله باشند. برای مثال فضاهایی همانند مترو، پارکینگهای عمومی و مراکزی همچون بیمارستانها که از مقاوم سازی بهتری برخوردارند از جمله بخش هایی است که قابلیت اسکان در شرایط اضطراری را دارند.
یارمحمدی تصریح کرد: مکانهای ایمن با ویژگیهای مذکور باید در جای جای حوزه شهری تعبیه شده و پذیرای شرایط بحرانی و غیر مترقبه باشد،نه اینکه بعد از وقوع حوادث به علت نبود فضاهای مطمئن به ناچار مردم را برای ورود به مکان های غیرایمن هدایت کنیم.
عضو کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی افزود: علاوه بر این موارد، موضوع آموزش دهی به مردم از جایگاه ویژهای برخوردار است ،البته در این زمینه هم ضعف داریم چرا که در زلزله تهران هجوم مردم به بستر خیابانها با ماشین و یا به صورت پیاده که منجر به مسدود شدن تمامی خیابانها و کوچهها شده بود ؛موید این مسئله است.چراکه همین موضوع منجر به بروز حوادثی در امداد رسانی و مدیریت شرایط پس از بحران و یا حین بحران خواهد شد.
یار محمدی بیان کرد: جای بسی تامل دارد که چرا در شهری همانند تهران با این همه جمعیت، آمادهسازی برای مقابله با حوادث طبیعی و غیر طبیعی به تناسب لازم و کافی صورت نگرفته است.
وی با بیان اینکه در مجلس شورای اسلامی هیچ مصوبهای در خصوص مدیریت بحرانها و آموزش لازم برای مقابله با آنها وجود ندارد، افزود: قطع به یقین در جلسات هفته آینده کمیسیون عمران این موضوع را مطرح و به آن خواهیم پرداخت.
عضو کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی درباره عملکرد مدیریت بحران ،تصریح کرد: مدیریت بحران کشور بیشتر برای بعد از بحران آماده است و در این زمینه از پیشرفت قابل چشمگیری برخورداریم اما در حیطه پیشگیری و اقدامات قبل از وقوع بحران عملکرد قابل قبولی نداریم.
یار محمدی درباره نقش مردم در بروز چنین حوادثی گفت: متاسفانه به غلط، مردم ما همه امور را به دولت و ستاد بحران محول میکنند درحالی که در چنین حوادثی خود مردم باید در لحظات اولیه بحران وضعیت و شرایط خود و اطرافیانشان را مدیریت کنند؛ همفکری، مشارکت و به میان گذاشتن تجارب مردم از طریق مساجد محله این گونه مسائل را سهل و ممکن میکند.
وی درباره اجرای ابلاغیه رهبری در سال 1384 مبنی بر کاهش هزینههای ناشی از بحران ،بیان کرد: به طور حتم همیشه در بودجه، فرامین بالادستی مقام معظم رهبری و امکاناتی که رسیدن به آنها را میسر کند مورد توجه قرار گرفته است ،به عبارتی فرمایشات حضرت آقا در تنظیم بودجهها و برنامهها در اولویت اول قرار میگیرد.
عضو کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی در پایان گفت: اما به لحاظ مشکلات بودجهای دولت و کاهش بسیار چشمگیر بودجه عمرانی در کشور؛ ردیف اعتباری در نظر گرفته شده برای مدیریت بحران و حوادث طبیعی در ردههای پایینتری قرار گرفته است. این امر نیز موجب بروز خسارتهایی شده که هم اکنون در مناطق زلزله زده ای چون کرمانشاه شاهد آن هستیم.