وی افزود: نزدیک به 430 دانشگاه در سراسر کشور تحت پویش «کرمانشاه جان ایران» در دانشگاهها و مکانهای عمومی شهر به جمعآوری کمکهای نقدی و غیر نقدی اقدام کردند که جمعا 220 کامیون کمکهای مردمی توسط گروه های جهادی دانشجویی به مناطق ارسال شد.
به گفته معاونت سازندگی بسیج دانشجویی شبکهای از گروههای جهادی برای شناسایی نیاز مردم هر منطقه به حدود 230 روستا اعزام شدند. کمکهای مردمی در 3 انبار در مناطق سرپل ذهاب، قصر شیرین و کرند، تجمیع و بستهبندی شدند و بر اساس نیاز هر منطقه برای هموطنان ارسال شد.
وی گفت: در روزهای اول پس از وقوع زلزله، گروههای پزشکی جهادی، برای ارائه خدمات اورژانسی در بیمارستانهای شهر و بیمارستانهای صحرایی، فعالیت خود را آغاز کردند. دو پایگاه ثابت برای ارائه خدمات پزشکی نیز در منطقه ازگله و سرپل ذهاب شکل گرفت. همچنین برخی از گروههای پزشکی بهصورت سیار در روستاها به فعالیت پرداختند.
مفرد خاطرنشان کرد: با توجه به تخریب مکانهای نگهداری دام، علوفه و همچنین تلفات سنگین دام و طیور، گروههای دامپزشکی برای ارائه خدمات درمانی و مشاورهای و ایجاد محلهای موقت دام به مناطق اعزام شدند.
به گفته وی، جمعیت دانشجویی امام حسن (ع) با در نظر داشتن شرایط ویژه کودکان، تیمهای مختلفی را برای ارائه فعالیتهای فرهنگی به منطقه اعزام کردند. پایگاهی ثابت در منطقه سرپل ذهاب تأسیس و در قالب ایستگاههای فرهنگی سیار نیز در روستاها فعالیت هایی تحت عنوان دالاهو اجرا شد.
معاونت سازندگی بسیج دانشجویی برپایی ایستگاههای صلواتی، پذیرایی چای و طبخ و پخت غذا را از دیگر خدمات گروه های جهادی عنوان کرد.
وی خاطرنشان کرد: در حوزه عمرانی در گام نخست گروههای جهادی در آواربرداری، خروج لوازم و وسایل سالم مردم کمک کرده و سپس در ساخت سکو و اجرای 290 کانکس فعالیت کردند. همچنین 120 کانکس با کمک های مردمی تهیه و به منطقه ارسال شد که برخی از این کانکسها به دست گروه های جهادی دانشگاه های فنی حرفه ای ساخته شد.
مفرد خاطرنشان کرد: همراه با ایجاد مسکن موقت، گروهها فعالیت خود را در زمینه ساخت سرویس بهداشتی و حمام عمومی نیز آغاز کردند و تاکنون 80 چشمه راه اندازی شده و این خدمات همچنان ادامه دارد.
در خاتمه مفرد خاطر نشان کرد: گروه های جهادی تا رفع مشکلات مردم در منطقه حضور دارند و این خدمات در عرصه های مختلف همچنان ادامه خواهد داشت.