تعطیلی مرز پرویزخان؛ نمکی دیگر بر زخم‌های استان کرمانشاه

با وجود وعده‌های پی‌در‌پی مسئولان مرز پرویزخان همچنان بسته است در حالی که فعالسازی این مرز برای رونق اقتصادی مناطق زلزله‌زده و کاهش بیکاری استان کرمانشاه بسیار مؤثر است.
کد خبر: ۸۹۶۶۰۹۴
|
۰۳ دی ۱۳۹۶ - ۱۶:۰۱

به گزارش خبرگزاری بسیج، تجارت مرزی با وجود وضعیت نامناسب اقتصادی و آمار بالای بیکاری کورسوی امیدی برای آینده‌ استان کرمانشاه محسوب می‌شد اما مرز پرویزخان از چند ماه گذشته به دلیل اختلافاتی در کشور عراق و اقلیم کردستان به عنوان مهمترین فرصت کسب و کار اقتصادی در مرزها تعطیل است.

با وجود صحبت‌ها و وعده‌های مسئولان برای بازگشایی مرز پرویزخان این مرز همچنان بسته است و براساس گفته برخی کارشناسان حدود 3000 نفر به دلیل این تعطیلی از چرخه اقتصادی استان خارج شده‌اند و با این موضوع نه‌تنها درد بیکاری استان التیام پیدا نکرده بلکه در حال تبدیل شدن به دردی لاعلاج است.

رئیس اتاق بازرگانی استان کرمانشاه در گفت‌و‌گو با خبرنگار تسنیم در کرمانشاه، با اشاره به اینکه در چند ماه گذشته شهرستان‌های غربی استان سه شوک اقتصادی را متحمل شدند اظهار داشت: نخستین شوک اقتصادی منطقه مرز پرویزخان بود در حالی که در آن منطقه پایه اقتصادی صنعتی خیلی فعالی وجود ندارد.

کیوان کاشفی با بیان اینکه بسته شدن مرز پرویزخان طیف 3000 نفره‌ای را از مسیر فعالیت اقتصادی منطقه خارج کرده است گفت: در سرپل‌ذهاب شهرک صنعتی نیمه فعالی وجود دارد که به دنبال زلزله خسارت سنگینی را متحمل شد تا شوک دیگری به اقتصاد مناطق مرزی استان کرمانشاه وارد شود و بسته ماندن خسروی شوک دیگری به اقتصاد این منطقه وارد کرد.

وی با اشاره به تأخیرهایی در بازگشایی مرز پرویزخان افزود: همه انتظار داشتند در چند روز گذشته مرز پرویزخان بازگشایی شود و حتی براساس وعده‌های داده شده کالا سفارش داده بودند و هرچند در بحث بازگشایی این مرز شورای امنیت ملی صاحب‌نظر اصلی است اما اگر پیگیری ادامه یابد احتمال بازگشایی این مرز وجود دارد.

کاشفی با ابراز امیدواری از اینکه مرز پرویزخان تا روز شنبه بازگشایی شود افزود: با وجود این شوک بزرگ به استان باید اقتصاد منطقه بازسازی شود و با این تأخیرها کار بدتر می‌شود.

وی بیان کرد: برای ترانزیت کالا در مرز پرویزخان در گذشته دغدغه‌ای وجود داشت که شاید سبب قاچاق و کوله‌باری شود اما با طرح جدید کوله‌باری این مشکل رفع شده و از آن وضعیت نامناسب خارج می‌شود.

مدیرکل امنیتی استانداری کرمانشاه نیز با بیان اینکه تعیین تکلیف مرز پرویزخان به نوعی تعیین خط مشی نظام در رابطه با تحولات داخلی عراق است اظهار داشت: در شرایط فعلی با توجه به تحولات عراق و عقب‌نشینی نسبت به رفراندوم این رفتار ما به‌ویژه در استان کرمانشاه پیامی منفی به طرف عربی و کردی دارد.

مدیرکل گمرکات استان کرمانشاه در گفت‌و‌گو با خبرنگار تسنیم در کرمانشاه، اظهار داشت: وزارت کشور موضوع بازگشایی مرز پرویزخان در استان کرمانشاه را به صورت قاطعانه از طرف عراقی پیگیری کند زیرا با بسته شدن مرز پرویزخان در واقع فرصت تجارت در اختیار رقبای خارجی قرار داده شده است.

خلیل حیدری با بیان اینکه مبادلات مرزی در مرز پرویزخان در سال‌های گذشته به دلیل وجود داعش کاهش یافته بود ولی بعد از نابودی داعش به جای افزایش فعالیت آن اکنون به‌طور کامل غیرفعال و بسته شده است، گفت: بسته بودن مرز پرویزخان در واقع یک آسیب ملی است و وزارت کشور باید قاطعانه این موضوع ملی را پیگیری کند.

به گزارش تسنیم، معاون امور اقتصادی استانداری کرمانشاه در مورد طرح توقف کوله‌بری در مرزها عنوان کرد: قرار است در مبادلات مرزی به ازای هر نفر مرزنشین 500 هزار تومان معافیت گمرکی تعلق بگیرد و در این شرایط دولت 900 میلیارد تومان از بودجه خود کم کرد که طی یکسال به مردم مرزنشین پرداخت کند.

رضا رحیمی افزود: استان کرمانشاه، آذربایجان غربی، کردستان و سیستان و بلوچستان مشمول این طرح هستند که کرمانشاه بعد از سیستان به خاطر مرز بسیار طولانی با پاکستان و دریا تقریبا دو برابر کردستان و 2.5 برابر آذربایجان غربی دارای مرز است که بر این اساس مقرر شد سهمیه بیشتری برای استان لحاظ شود.

مشاور معاون هماهنگی امور اقتصادی و توسعه کشور طی جلسه‌ای با اشاره به طرح موضوع بازگشایی مرز پرویزخان در شورای امنیت گفت: انتظار ما از استان کرمانشاه بیش از این است، اما متأسفانه در بازارچه‌های استان کرمانشاه با درهای بسته مواجه شدیم که برای این منظور باید تلاشهای ویژه داشته باشیم.

علی رضایی با بیان اینکه در بازرسی‌های انجام شده مهمترین مسائل مرزهای استان احصا و راهکارهای آن به تیم اقتصادی استان ارائه شد گفت: تقویت مرزها سبب توسعه اقتصادی و در نتیجه ایجاد امنیت پایدار می‌شود.

وی با اشاره به اینکه طی یک ماه آینده در جمع‌بندی کشور دورنمای مرز استان کرمانشاه مورد نیاز است که امید داریم تا آن زمان آماده شود افزود: به منظور منتفع شدن ساکنان مناطق مرزی زلزله‌زده استان کرمانشاه تسریع در آغاز به کار بازارچه مرزی تیله کوه الزامی است.

وی با بیان اینکه موضوع امنیتی مرز پرویزخان را نباید خیلی پیچیده کرد افزود: استان کرمانشاه یک استان مرزی است و نباید صادرات را در آن قفل کرد بلکه باید تلاش شود حدود 30 درصد از این مرز صادرات انجام شود.

حدود سه ماه از شوک اقتصادی استان کرمانشاه می‌گذرد و هنوز هم بسیاری از افرادی که به‌طور مستقیم و غیرمستقیم معیشت خود را به مرز پرویزخان گره زده بودند امیدوار به تحقق وعده‌ها هستند اما در این میان شوک بزرگ زلزله استان درد بیکاری و بسته بودن مرز را دوچندان کرد و تحمل و امیدواری به وعده‌های پی‌در‌پی مسئولان و مقامات کشوری و محلی برای بازگشایی مرز را برای مردم زلزله‌زده غیر ممکن کرده است.

ارسال نظرات
آخرین اخبار