آغاز به کار مرکز حمایت از تحقیقات «طب اسلامی» در قم
به گزارش خبرگزاری بسیج از قم، محمود فاضل مسؤول سازمان بسیج علمی، پژوهشی و فناوری قم گفت: این رده از بسیج، برای ساماندهی به وضعیت طب اسلامی و جلوگیری از انحراف آن، تحقیقات گستردهای را برنامه ریزی کرده است و در همین راستا مرکز هدایت و حمایت از تحقیقات طب اسلامی ایجاد شد.
وی در ارتباط با دلایل ورود بسیج علمی قم برای ایجاد مرکز حمایت و هدایت از تحقیقات طب اسلامی، به سیاستهای ابلاغی حوزه سلامت از سوی مقام معظم رهبری (مدظله العالی) اشاره و بیان کرد: اختصاص یکی از بندهای ۱۴ گانه این ابلاغیه به بازشناسی، تبیین، ترویج، توسعه و نهادینه کردن طب سنتی ایرانی و اینکه یکی از دغدغههای مقام معظم رهبری طب اسلامی ایرانی است و معظم له فرمودهاند «به طب اسلامی ایرانی بپردازید»، اهمیت سر و سامان دادن به این حوزه را مضاعف کرده است.
مسؤول سازمان بسیج علمی، پژوهشی و فناوری استان قم با تاکید بر اینکه رهبر معظم انقلاب همواره سبک زندگی را بخش اساسی و حقیقی پیشرفت و تمدن سازی اسلامی میدانند، توجه به تغییر سبک زندگی را دارای اهمیتی فراوان دانست و افزود: یکی از راههای اصلاح سبک زندگی توجه به طب اسلامی است که نه تنها برای پیشگیری و خود مراقبتی برنامهریزی دارد بلکه شیوههای صحیح زندگی را نیز اصلاح و تبیین میکند.
وی در بررسی ابعاد طب اسلامی گفت: ما معتقدیم طب اسلامی آشنایی با سبک و سیره ائمه اطهار (ع) در حوزههای مختلف که تغذیه، پوشاک و... را نیز شامل میشود.
فاضل با اشاره به فرمایش امام رضا (ع) در رساله ذهبیه که آگاهی نسبت به این علم را بر هر مسلمان لازم میدانند، افزود: وحدت کلمه حول محور طب اسلامی و مطالبه گری خردمندانه برای تغییر در ذائقهها، پوشاک و... بخشی از اهداف مرکز هدایت و حمایت در راستای اصلاح سبک زندگی است که با ارتقاء ظرفیتها به آن دست خواهیم یافت.
وی عنوان کرد: راه اندازی این مرکز فرصتی است تا فعالان این عرصه با یکدیگر مرتبط شوند و راهبردهای ادامه فعالیت خود را تدوین کنند.
فاضل در ارتباط با ساختار اجرایی مرکز هدایت و حمایت از تحقیقات طب اسلامی گفت: حجت الااسلام والمسلمین قاسمی مسؤولیت مرکز هدایت و حمایت از تحقیقات طب اسلامی را بر عهده دارد و اعضای شورای عالی مشورتی مرکز را آیتالله تبریزیان، آیت الله ضیایی، دکتر روازاده، دکتر خیر اندیش و حجج اسلام والمسلمین آقارفیعی و فراهانی تشکیل میدهند.
وی افزود: از آنجا که در این مرکز، امور به صورت تخصصی دنبال میشود،۲۶ کارگروه نیز تشکیل شده است تا مباحث مختلف مرتبط با طب به صورت جامع پیگیری شود.