به گزارش خبرگزاری بسیج، حجتالاسلام والمسلمین عباس رفعتی ظهر امروز در نشست خبری که در سالن جلسات مرکز مدیریت حوزههای علمیه در قم برگزار شد، اظهار داشت: در هفتههای گذشته برنامههای بسیار مبارکی در مدیریت حوزهها اتفاق افتاد که دیدار مدیر حوزههای علمیه با مراجع عظام تقلید ازجمله مهمترین آنها بود و دیدگاههای مشترکی در مباحث درس و در رابطه با فقه معاصر و مسائل جدید بیشتر از گذشته مطرح شد.
وی افزود: باید مسائل مستحدثه بیشتر از گذشته در مباحث درس خارج پرداخته شود، چراکه امروز نیازهای جوامع اسلامی بیشتر از گذشته شده است.
سخنگوی حوزههای علمیه با بیان برخی از بیانات مراجع معظم تقلید در دیدار با مدیر حوزههای علمیه کشور در روزهای گذشته گفت: داشتن اشتراکنظر بین بزرگان حوزه، مقام معظم رهبری و مدیریت حوزههای علمیه امری بوده که برای تقویت و پیشبرد اهداف حوزههای علمیه بسیار مهم و تأثیرگذار است.
وی با اشاره به حادثه زلزله اخیر در کرمانشاه ادامه داد: حوزههای علمیه کشور در حوادث ناشی از زلزله اخیر در کرمانشاه حضوری پررنگ و پرشور داشته و در زمینه امدادرسانی، پیگیری مسائل شرعی و تقویت روحیه نیز نقش بیبدیلی ایفا کرد بهگونهای که در این زمینه بیش از 300 روحانی به مناطق زلزلهزده اعزام شدند.
رفعتی تصریح کرد: پنجمین دوره المپیاد علمی حوزههای علمیه نیز با حضور 122 شرکتکننده در چهار مقطع تحصیلی برگزار شد و در هر مقطع نیز نفرات اول تا سوم تقدیر شده و درمجموع نیز 16 نفر انتخاب و تجلیل شدند.
سخنگوی حوزههای علمیه با انتقاد از تضعیف روحانیت توسط یک جریان خاص در کشور عنوان کرد: این جریان در روزهای اخیر در جریان بودجه 97، درصدد تخریب حوزههای علمیه بوده است، درحالیکه استقلال حوزههای علمیه همواره مورد مطالبه بزرگان حوزه بوده که باید همیشه حفظ شود.
رفعتی ادامه داد: بودجهای که در مجلس شورای برای حوزههای علمیه در نظر گرفته شده، بودجه پیشنهادی است و چون این یک بودجه کمکی بوده دولت تضمینی در پرداخت آن نخواهد داشت و بخشی از این بودجه نیز برای مباحث عمرانی حوزههای علمیه و بخش دیگر مربوط به خدماتی آست که طلاب در عرصههای فرهنگی آن را انجام میدهند و از آن جمله طرح هجرت است.
سخنگوی حوزههای علمیه عنوان کرد: اگر موقوفات حوزههای علمیه در اختیار این نهاد گذاشته شود حوزه تمام هزینههای خود را بهدست میآورد درحالیکه کمکهایی که امروز به حوزه شده، نصف بودجه دانشگاههای بزرگ کشور هم نمیشود.
وی با اشاره به تأسیس شوراهای تخصصی در حوزههای علمیه خاطرنشان کرد: برخی از شوراهای تخصصی در حوزههای علمیه تا به امروز شکل گرفته که از اولویتهای مهم حوزههای علمیه بوده و شورای رسانهای ازجمله مهمترین آنها خواهد بود، همچنین تقویت کرسیهای آزاداندیشی و نظریهپردازی نیز ازجمله اهداف مهم معاونت تبلیغ حوزههای علمیه بوده که باید تقویت شود.