به گزارش سرویس بسیج کارگری کشور خبرگزاری بسیج، این روزها کارگران واحد صنعتی فولاد ارومیه با مشکلات متعددی از جمله تعویق ده ماهه دست رنجشان،پرداخت نشدن بیمه آنان،پاسخ گو نبودن کارفرمای خود در این خصوص و در نتیجه بیکار شدن آنان و شرمندگی در برابر خانواده دست و پنجه نرم می کنند و در نتیجه دست به دامان مسئولان و مدیران شده اند و با تجمعات اعتراض آمیز در واحد های مختلف خواستار مطالبات خویش می شوند.
در راستای پیگیری مشکلات کارگران این واحد صنعتی که هرروز در گوشهای از شهر و در یکی از ادارات مرتبط دست به اعتصاب و اعتراض میزنند، با تنی چند از آنها گفتوگوهایی داشتهاست که طبق یک گزارش اجمالی با عنوان «فولاد» نان کارگران را آجر کرد! بزرگترین گروه صنعتی فولاد آذربایجانغربی در آستانه تعطیلی/ بیکاری در کمین دهها نیروی کار مطالبات و خواسته ها کارگران را آوردیم و جهت پیگیری این معظل به سراغ مدیرکل کار تعاون و رفاه اجتماعی رفتیم که اظهارات وی را در ادامه می خوانید:
رضا نقی زاده، از بدهی های کلان گروه صنعتی فولاد ارومیه به واحد های بانکی و اداری مختلف خبر داد و اظهار داشت: این بدهکاری ها به میزانی است که کار فرما را از پرداخت ۷ درصد مطالبات کارگران معذور کرده یا به هر نحوی قادر به پرداخت نبوده یا پرداخت نمی کند.
وی، افزود: بدهکاری های این واحد با مشارکت های یک یا ۲ میلیاری قابل حل و وصول نیست باید کارفرما فکری اساسی در خصوص حل این بحران داشته باشد.
مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی آذربایجان غربی، اذعان داشت: درصدد تحت پوشش قراردادن کارگران بیکار در بیمه بیکاری هستیم تا منبعد بتوانند مطالبات خودرا از بیمه دریافت کنند و در خصوص مطالبات گذشته آنان نیز ازاوایل مهر در حال مکاتبه با تهران جهت حل و پرداخت آن هستیم.
نقی زاده، از شکایت ۷۰نفر از کارگران گروه صنعتی فولاد ارومیه از بخش های مختلف این واحد در خصوص مطالبات معوقه خود خبرداد وادامه داد: رای به نفع کارگران صادر شده چراکه صاحب حق آنان هستند اما آنچه که اکنون مطرح است عاجز بودن کارفرما از پرداخت مطالبات کارگران است امیدواریم بتوانیم با تصمیمات صحیح با مسئولان مطالبات کارگران را پرداخت کنیم چراکه ما مدافع حقوق کارگران هستیم.
حال سوالی که در این جا مطرح می شود این است که چرا مدیرعامل کارخانه بنا بر ادعای کارگران این واحد با وجود داشتن دارایی کلان و وام های متعدد که البته نیازی هم به آن وام ها ندارد از پرداخت حقوق کارگران طفره می رود؟
آیا گارگران باید در گرما و سرمای هوا و در روز های مختلف در مقابل ادارات مختلف خواستار حقوق خود باشند و مسئولین و نماینده های آنان هر کدام وعده ای به آنان داده و باز هم دست خالی روانه خانه ها کرده و جوانان و پدران را شرمنده خانواده شان کنند؟
تنها کاری که اکنون می توان انجام داد این است که منتظر ماند و دید مسئولین حداقل کاری که برای پرداخت معوقات کارگران انجام می دهند چه خواهد بود؟ آیا مدافعی برای حقوق کارگران وجود دارد؟!