۲۱ / تير / ۱۴۰۵ - 12 July 2026
02:27
کد خبر : 8973919
۲۳:۰۶

۱۳۹۶/۱۰/۲۰
حجت‌الاسلام رفیعی مطرح کرد

راه‌های رسیدن انسان به بهشت

استاد حوزه علمیه قم گفت: راه‌های رسیدن انسان به بهشت انفاق در راه خدا، کنترل خشم، گذشت از مردم و احسان به دیگران است.

به گزارش خبرگزاری بسیج از قم، حجت‌الاسلام و المسلمین ناصر رفیعی شامگاه چهارشنبه در جلسه سخنرانی که در شبستان امام خمینی(ره) در حرم حضرت معصومه(س) برگزار شد، با اشاره به عاقبت گناه کردن اظهار کرد: کسی که زندگی اش به گناه آمیخته باشد، همیشه در جهنم باقی خواهد ماند، بسیاری از افراد وارد جهنم می‌شوند، اما خلود در جهنم برای همه افراد نیست.

وی ادامه داد: خداوند کسی را همیشه در جهنم نگه نمی‌دارد، مگر اینکه او کافر، بی اعتقاد به خداوند و جزو اهل ضلالت و گمراهی باشد، انسان مسلمان و معتقد به خداوند در جهنم باقی نمی‌ماند.

استاد حوزه علمیه قم افزود: تنها گناهی که خداوند آن را نمی‌آمرزد، شرک است، بزرگ ترین گناه برای انسان، شرک به خداوند است.

رفیعی، نسبت داشتن با پیامبران را شرط هدایت ندانست و تصریح کرد: فرزند حضرت نوح کافر بود و بدون ایمان به خداوند از دنیا رفت، او هیچ توجهی به نصیحت‌های پدرش نداشت.

وی ادامه داد: انجام گناه یک کار زشت است و تکرار گناه موجب می‌شود که همه وجود انسان تبدیل به گناه شود، به همین دلیل در روایات تاکید شده است که انسان به محض انجام گناه استغفار کند، سیره رسول اکرم(ص) این بود که پس از شرکت در هر مجلسی استغفار می‌کرد، این با وجود این بود که رسول اکرم(ص) مقام عصمت را داشت.

استاد حوزه علمیه قم افزود: پنج وعده نماز در روز برای این است که انسان مرتب در طول روز به خداوند توجه داشته باشد و دست به گناه نزند، دلیل نماز این است و گرنه خداوند نمی‌خواهد که انسان را اذیت کند، نماز تمام مردم هم هیچ نفعی برای خداوند ندارد، ولی اقامه نماز به نفع خود انسان است.

رفیعی با اشاره به حکمت نمازهای روزانه اظهار کرد: این نمازها برای این است که شکل گناه در انسان به وجود نیاید و او به گناه عادت نکند، عاقبت انجام گناه رفتن به جهنم است.

وی ادامه داد: مناسبت‌های مختلف همچون عاشورا، اربعین و ماه رمضان برای این است که مردم به بهانه این مناسبت‌ها به فکر خداوند و ائمه معصومین(ع) بیفتند، مناسبت‌های مذهبی، اسلام را در جامعه نگه داشته است.

استاد حوزه علمیه قم افزود: هر کسی که با سرمایه عمر خود، گناه خرید و گناه وجود او را گرفت، بی ایمان می‌شود و در جهنم ماندگار خواهد شد.

رفیعی، ایمان را داشتن باور به خداوند دانست و تصریح کرد: البته الزاما هر مسلمانی، مومن نیست، براساس آیات قرآن کسی که ایمان داشته باشد و عمل صالح انجام بدهد، اهل بهشت خواهد شد، اصحاب بهشت با اصحاب جهنم مساوی نیستند.

وی ادامه داد: راه‌های رسیدن انسان به بهشت انفاق در راه خدا، کنترل خشم، گذشت از مردم و احسان به دیگران است، کسی که دست از گناه بردارد و استغفار کند، به بهشت می‌رسد.

استاد حوزه علمیه قم افزود: رسیدن به بهشت راه‌های میان بری هم دارد، حر سابقه خوبی نداشت، اما زمانی که وارد سپاه امام حسین(ع) شد و در دفاع از این امام معصوم به شهادت رسید، بهشتی شد.

رفیعی، گریه بر مصیبت امام حسین(ع) را راه رسیدن به بهشت دانست و تصریح کرد: بهشت هشت در دارد، یکی از درهای بهشت، در امام حسین(ع) است و کسی که با این امام معصوم ارتباط داشته باشد، از این در وارد بهشت می‌شود.

وی در پایان خاطرنشان کرد: کسی که بر مصیبت امام حسین(ع) گریه کند، دست از گناه برمی‌دارد و این گریه در انسان تحول به وجود می‌آورد.


گزارش خطا
ارسال نظرات شما
x

عضو کانال روبیکا ما شوید