معاون وزیر جهاد کشاورزی:
تولید داخلی ۸۳ درصد نیازهای بخش کشاورزی کشور / صادرات کشاورزی نباید بر امنیت غذایی لطمه بزند
معاون وزیر جهاد کشاورزی گفت: درست است که باید از صادرات کشاورزی پول دربیاوریم، اما این موضوع نباید به امنیت غذایی لطمه بزند، چراکه ۸۳ درصد نیازهای بخش کشاورزی کشور در داخل تولیدشده است.
به گزارش خبرگزاری بسیج از لرستان، عباس کشاورز امروز در آیین تجلیل از کشاورزان نمونه استان لرستان بابیان اینکه لرستان درزمینهٔ دانههای روغنی وضعیت مطلوبی دارد اظهار داشت: در این راستا ظرفیت کشور دردانههای روغنی و چغندرقند از اروپا بالاتر است.
وی با اشاره به اینکه سال آینده رکورد تولید دانههای روغنی شکسته میشود، افزود: از تولیدکنندگان بخش کشاورزی میخواهیم تولید برخی محصولات را متوقف کنند چراکه بازار کشش آنها را ندارد.
معاون وزیر جهاد کشاورزی اظهار داشت: درزمینهٔ تولید گندم، دانههای روغنی و شکر گامهای خوبی برداشتهشده و در آینده حبوبات هم به آنها اضافه میشود.
کشاورز بیان کرد: هیچ کشوری در دنیا نسبت به امنیت غذایی خود سست و کم اراده نیست، هنوز امنیت غذایی برای کشورها در اولویت قرار دارد.
وی گفت: درست است که باید از صادرات کشاورزی پول دربیاوریم، اما این موضوع نباید به امنیت غذایی لطمه بزند، چراکه ۸۳ درصد نیازهای بخش کشاورزی کشور در داخل تولیدشده است.
معاون وزیر جهاد کشاورزی در ادامه با اشاره به اینکه به امنیت غذایی بهعنوان آرمان ملی نباید کمتوجهی شود، افزود: در بخش کشاورزی سه چالش جدی داریم و همه آنها راهحل دارند، اگر به آنها دقت نکنیم حل آنها سخت میشود.
کشاورز اظهار داشت: اولین چالش این بخش آب است، اینیک چالش جدی بوده، اما راهحل آن این است که از آب مصرفی خطی تعریف کنیم که تولید آن نیاز به آب کمتری داشته باشد، بهعنوانمثال از هر مترمکعب آب باید ۶ کیلو سیبزمینی تولید شود و اگر این موضوع را مدیریت کنیم چالشی نخواهیم داشت.
وی گفت: کشاورزان و تولیدکنندگان میتوانند به حل این چالش کمک کنند، چالش دیگر بخش کشاورزی قیمت تمامشده است و این موضوع کشاورزان و حتی سیاسیون را آزار میدهد.
کشاورز بیان کرد: تورم خودش را به سرنوشت اقتصادی ما تحمیل میکند، هم دولت و هم فعالان اقتصادی و تصمیم گیران سیاسی برای کسانی که اشتغال ایجاد میکنند باید پول ارزان تعریف کنند.
وی ادامه داد: اشتغال بهعنوان یک چالش نهفته یکی دیگر از چالشهای بخش کشاورزی بوده و اگر دولت و بخش خصوصی در این زمینه تلاش کنند مشکلات مرتفع خواهد شد.
معاون وزیر جهاد کشاورزی اظهار داشت: لرستان با پوشش جنگلی فراوان دشت چندان وسیعی ندارد، اما آب کشاورزی زیادی دارد که بیشتر برای استانهای پاییندست مصرف میشود، به دلیل دارا بودن خاک حاصلخیز و پوشش جنگلی قدیمی باید به کشاورزی دیم در لرستان اهمیت داد.
انتهای پیام/
ارسال نظرات
غیرقابل انتشار: ۰
در انتظار بررسی: ۰
انتشار یافته: ۰
پر بیننده ها
آخرین اخبار