سه استان جنوبی ۵۰ درصد برق کشور را مصرف میکنند/ پیشبینی افزایش پیک بار تا ۲ هزار مگاوات در استان بوشهر
به گزارش خبرگزاری بسیج از بوشهر، امراله پاراد صبح امروز در نشست با اصحاب رسانه در بوشهر اظهار داشت: بالابودن مرز مشترک آبی استان بوشهر با خلیج فارس سبب شده که نرخ فرسایش تجهیزات برق با افزایش میزان رطوبت بالا برود که سبب افزایش مصرف میشود.
وی افزود: این شرایط سبب شده که زمان عمر پایه های برق، ترانسها و دیگر تجهیزات برقی نسبت به متوسط کشوری حتی تا یک سوم کمتر شود.
مدیرعامل شرکت توزیع برق استان بوشهر تصریح کرد: 80 درصد مشترکین استان در خانگی یک درصد کشاورزی، 4 درصد عمومی و اداری، 13 درصد تجاری و یک درصد صنعتی است.
پاراد عنوان کرد: بیشترین مصرف برق استان بوشهر در بخش خانگی با 68 درصد است که برای سایر بخشها، 14 درصد در بخش عمومی، 5 درصد در بخش کشاورزی و سه درصد در صنعت است که البته مراکز بزرگ صنعتی مانند نفت و گاز و سیمان از این بخش مجزا هستند.
وی عنوان کرد: در کل کشور مصرف خانگی 33 درصد است که با وجود 68 درصد مصرف خانگی در بوشهر، صدرنشین مصرف در سطح کشور هستیم ضمن این که با سرانه مصرف 11 هزار و 639 کیلو وات ساعت در بخش خانگی همراه با خوزستان و هرمزگان است 50 درصد مصرف خانگی کشور را به خود اختصاص دادهایم.
مدیرعامل شرکت توزیع برق استان بوشهر تصریح کرد: نیروگاههای آبی برقی کشور، 15 درصد مصرف کل کشور در پیک بار را به خود اختصاص میدهند که با کاهش میزان بارشها با متوسط 50 درصد، به همین میزان پیشبینی میشود که از تولید 9 هزار مگاوتی سال گذشته کاهش تولید داشته باشیم که نیاز است با مدیرین مصرف همگانی با حداقل مشکل تابستان را سپری کنیم.
پاراد با اعلام این که 29 درصد مصرف انرژی برق در شهرستان بوشهر، 2 درصد در شهرستان دشتستان و مابقی در دیگر شهرستانهای استان اتفاق میافتد، عنوان کرد: در 19 مرداد سال گذشته پیک توزیع 1608 مگاوات در استان بوشهر در ساعت 15 اتفاق افتاده که از ساعت 13 آغاز و تا ساعت 17 ادامه داشته است.
وی با اعلام این که در زمستان سال گذشته شاهد پیک توزیع 400 مگاواتی بودهایم، بیان کرد: از خرداد ماه هر سال این پیک شروع به رشد میکند و در مهرماه رو به کاهش است و در زمستان به کمترین سطح خود میرسد که نشاندهنده مصرف 80 درصدی وسایل سرمایشی در طول فصل گرماست.
مدیرعامل شرکت توزیع برق استان بوشهر با اعلام این که هرگونه بهینهسازی مصرف در پخش سرمایشی میتواند کمک زیادی به کاهش پیک کند، یادآور شد: در 29 مرداد سال گذشته، پیک مصرف ساعت 15 اتفاق افتاده است که از ساعت 13 آغاز و در ساعت 15 به اوج می رسد و در ساعت 5 روز به کاهش می رود که نیاز است وسایل پرمصرف غیرضروری در این ساعات استفاده نشود.
پاراد با اعلام این که در سال گذشته استان بوشهر 9 درصد رشد پیک بار داشته که متوسط دنیا زیر دو درصد و در کشور پنج درصد بوده است، گفت: پیشبینی میکنیم که در سال جاری حدود 141 مگاوات به پیک مصرف اضافه میشود که به بالای دو هزار مگاوات میرسد که بسیار خطرناک و هشداردهنده است که در صورت مصرف بهینهنکردن، خاموشیهای ناخواسته حتمی است.
وی ادامه داد: برای مدیریت مصرف، بر روی تعرفهها عمومی برنامه داریم که با تغییر ساعات ادارات به دنبال کاهش پیک توزیع مصرف هستیم هر چند بانکها با 17 تا 20 مگاوات مصرف در سال گذشته به تعطیلی ادارات نپیوستند که امسال در صورتی که ادارات با کاهش ساعات کاری مواجه شدند از بانکها هم میخواهیم با ساعات ادارات هماهنگ شوند.
مدیرعامل شرکت توزیع برق استان بوشهر یادآور شد: برنامههای مناسبی برای کاهش پیک بار با خارجکردن پمپاژ اب شهری و روستایی ، آبیاری فضای سبز شهری ، کارکردن چاههای کشاورزی، پمپاژ اب در کانالهای مزارع پرورش میگو در ساعات پیک داریم که البته مشوق هایی خوبی در نظر گرفتهیم که جبران مناسبی نیز برای آنها داریم.
پاراد در خصوص تعطیلنکردن ادارات در ساعات تعطیلی بیان کرد: در صورت تغییر ساعات اداری با ارسال بازرسین و از طریق کنتورهای هوشمند، با اداراتی که در خارج از این ساعت باز باشند برخورد قانونی میکنیم.
وی عنوان کرد: وزارت نیرو به این نتیجه رسیده که کاهش ساعات اداری در مصرف برق تاثیر فراوانی دارد و منتظر اعلام هیات دولت در این زمینه هستیم.
انتهای پیام /
منبع: پایگاه خبری تحلیلی گام نیوز