خبرهای داغ:

توجه به حفظ حجاب از مهم‌ترین آموزه‌های دینی است

مسئول نمایندگی ولی‌فقیه سپاه الیگودرز اظهار داشت: ازجمله مهم‌ترین آموزه‌های دینی در فرهنگ اسلامی توجه به حیا و حفظ حجاب در روابط فردی و اجتماعی با دیگران است.
کد خبر: ۹۰۲۹۹۶۸
|
۰۶ تير ۱۳۹۷ - ۰۰:۰۲

 به گزارش خبرگزاری بسیج از لرستان، حجت‌الاسلام علی لرستانی مسئول نمایندگی ولی‌فقیه سپاه الیگودرز در همایشی که با موضوع عفاف و حجاب در جمع خواهران بسیجی حوزه حضرت زینب (س) برگزار شد اظهار داشت: ازجمله مهم‌ترین آموزه‌های دینی در فرهنگ اسلامی توجه به حیا و حفظ حجاب در روابط فردی و اجتماعی با دیگران است.

وی افزود: در منابع اسلامی بخصوص در قرآن کریم آیات و روایات فراوانی در اهمیت و ضرورت این موضوع وجود دارد. البته نباید فراموش کرد که این دستور دینی تنها مختص به آیین مقدس اسلام نبوده است بلکه در سایر ادیان نیز شاهد توجه به مقوله حجاب و حیا در زندگی هستیم هرچند که در بین سایر ادیان این موضوع به‌درستی اجرا نمی‌شود؛ ولی عموم مسلمین خود را به حفظ حدود شرعی حجاب ملزم دانسته و برای آن احترام و ارزش بسزایی قائل هستند.

مسئول نمایندگی ولی‌فقیه سپاه الیگودرز گفت: درواقع حفظ حجاب به‌عنوان حفظ یکی از مقدسات اسلامی که آثار و برکات فراوانی بر آن مترتب است، مورد رعایت و توجه خاص قرار دارد. در این نوشتار سعی داریم به پنج مورد از فواید و برکات حفظ حجاب اشاره‌کنیم.

وی افزود: مقوله بی‌حجابی امروز به یک معضل کاملاً مشهود در جامعه درآمده است معضلی که فقط برای افراد بی‌حجاب مشکل ایجاد نمی‌کند؛ درواقع آسیب‌هایی که از بی‌حجابی ناشی می‌شود، تمام اعضای جامعه در برمی‌گیرد. حجاب و عفاف که یک دستور دینی است از مسائل مهم و کلیدی جامعه ماست و با بسیاری از مسائل پیوند خورده و دارای ابعاد سیاسی، اجتماعی، اقتصادی و فرهنگی شده است. این مسئله ازآن‌جهت که خطابش با زنان است، به نیمی از جمعیت جامعه مربوط است و ازآن‌جهت که در تنظیم روابط زن و مرد نقش دارد، به همه افراد جامعه مربوط می‌شود این حکم از آثار، برکات و نقش‌آفرینی‌های خاصی برخوردار است و اگر حقیقت این حکم برای انسان‌ها روشن و آشکار گردد بعید است که فطرت‌های سالم و خداخواه تسلیم آن نشوند و آن را اطاعت ننمایند. بر همین اساس حجاب و پوشش اسلامی که یکی از اوامر انسان‌ساز الهی و یکی از احکام حیات‌بخش اسلام در زندگی طیبه است و منطبق بر فطرت بشر و مبتنی بر نیازها و شرایط روانی او و زمینه‌ساز پویائی و کمال انسانی فرد و جامعه است.

لرستانی تصریح کرد: رعایت حجاب نه‌تنها برای خودزن ارزش می‌آفریند، بلکه می‌تواند خانواده، اجتماع را نیز تحت تأثیر قرار دهد. همان‌طور که رعایت آن به‌عنوان یک امر ضروری می‌تواند مفید باشد،‌ عدم رعایت آن نیز پیامدهایی منفی را به همراه دارد. فواید و اثرات رعایت حجاب و پیامدهای دلیل مناسبی برای رعایت آن است.

وی گفت: آنچه می‌تواند جامعه‌ای را از این آسیب‌های شوم مصون داشته و حفظ کند، ترویج فرهنگ دقیق عفاف و تبیین ابعاد مختلف آن در جامعه است. از ارتباط نزدیک حجاب و عفاف کاهش آسیب‌های اجتماعی و با رعایت حجاب و عفاف از فروپاشی خانواده‌ها جلوگیری می‌شود

مسئول نمایندگی ولی‌فقیه سپاه الیگودرز افزود: شناخت تأثیر حجاب و نقش آن در کاهش آسیب اجتماعی می‌تواند مسیر حرکت جامعه را به‌سوی ترقی و تعامل هموار سازد، به‌طوری‌که علاوه بر درک عمل آن‌ها و جلوگیری از تداوم آن عمل با ارائه راه‌حل‌هایی به‌سلامت جامعه کمک نماید

وی عنوان کرد: ازجمله مهم‌ترین آثار برکات حفظ حجاب در زندگی تحصیل رضایت خدای متعال و تقویت حالات معنویت در زندگی است. چراکه با رعایت این دستور الهی درواقع به اوامر الهی احترام گذاشته ازاین‌رو به این واسطه در جهت رضایت الهی قدم برداشته ومیتوان به حالات معنوی خود کمک نمود. ازآنجایی‌که حفظ حجاب در زندگی ارتباط مستقیمی باصفت اخلاقی حیا و عفت در زندگی دارد. حافظان حیا و عفت و حجاب در عرصه زندگی موردتوجه و عنایت خاص الهی قرار دارد.

لرستانی گفت: هرچند بعضی از افراد به‌واسطه نداشتن روحیه عزت و اعتمادبه‌نفس برای اقناع و آرامش خود را به‌سوی بی‌حجابی می‌آورند، ولی با یک تحقیق میدانی و آماری بین افراد باحجاب و بی‌حجاب به‌روشنی نتایجی به دست می‌آید، که ماحصل آن این است افراد باحجاب به‌واسطه عدم تمایل به عشوه‌گری و خودنمایی در روابط اجتماعی از آرامش زیباتری برخوردار هستند. درواقع اقناع خود به‌وسیله مدگرایی و برهنگی نمی‌تواند موجب آرمش روح باشد بلکه تشویش‌های روحی افراد را بیشتر نمود و روحیه آرامش را از آن‌ها سلب می‌نماید.

وی خاطرنشان کرد: ازجمله آثار و فواید ارزشمندی که فلسفه حجاب از آن بهره‌ می‌جوید، این است که حجاب به زن یک هویت الهی می‌بخشد، برخلاف تفکر و فرهنگ غربی‌ها که از زن استفاده ابزاری و تجاری می‌نماید و او را کالای فروش تبلیغاتی خود می‌نماید اسلام برای زن هویت الهی و عرشی معرفی می‌نماید که در زندگی دنیایی خود وظیفه دارد در حفظ و صیانت از آن تمام همت خود را بگمارد. درواقع رعایت حجاب و تقویت فرهنگ آن به تقویت گوهر الهی که در وجود تمام افراد بخصوص زن نهاده شده کمک دوچندان می‌نماید و به دیگران اجازه نمی‌دهد که با جنس زن تنها به‌وسیله قوه شهویه برخورد نماید.

مسئول نمایندگی ولی‌فقیه سپاه الیگودرز عنوان کرد: چراکه رعایت حجاب و عفاف در جامعه موجب جلوگیری از بسیار از منکرات و آسیب‌های اجتماعی می‌شود. با حفظ و رعایت شئون اسلامی و رعایت حجاب اسلامی مسیر طمع‌ورزی به نوامیس و کاهش می‌یابد.

وی افزود: مسئله پوشش و حفظ عفاف خاص دنیای اسلام نیست. بر اساس زمینه فطری، حتی جوامع اولیه و به دور از تمدن و مذهب هم آن را موردتوجه خود قرار داده است.

لرستانی تصریح کرد: از آموزه‌های قرآنی این معنا به دست می‌آید که عفت و پاک‌دامنی، به معنای چیرگی عقل و مدیریت مهار قوای شهوانی است این حالت اگر به شکل ملکه‌ای در نفس انسانی درآید، شخص در حالتی قرارمی گیرد که به‌سادگی تهییج نمی‌شود و قوای شهوانی نمی‌تواند سرکشی کند و او را به‌سوی گناه سوق دهد.

وی عنوان کرد: هدف آن است که آدمی در یک فرآیندی به‌جایی برسد که قوای نفسانی بر او حکومت نکند، بلکه عقل و آموزه‌های عقلانی و وحیانی بر جان او مسلط شود که همان معنای تقوا و پرهیزگاری واقعی است.

لرستانی تصریح کرد: چون حجاب اسلامی در چهارچوب اخلاق دینی قرار می‌گیرد. عدم رعایت آن نوعی آسیب اجتماعی ساده تلقی می‌گردد.

مسئول نمایندگی ولی‌فقیه سپاه الیگودرز گفت: اسلام تأکید کرده است که زن هراندازه متین‌تر و باوقارتر حرکت کند و خود را در معرض نمایش برای مرد نگذارد بر احترامش افزوده می‌شود چراکه یکی از مهم‌ترین عوامل پیشگیری از چشم‌چرانی و نگاه هوس‌انگیز حجاب زنان است.

انتهای پیام/

ارسال نظرات
پر بیننده ها
آخرین اخبار