خبرهای داغ:
رئیس دانشگاه علوم پزشکی شاهرود:

آمار بالای مراجعات غیر ضرور به پزشکان/ذخیره سازی دارو و امکانات حیاتی پزشکی تا شش ماه آینده

رئیس دانشگاه علوم پزشکی شاهرود گفت: باید فرهنگ سازی بشود تا مردم از مراجعات غیر ضرور به پزشکان خودداری کنند.
کد خبر: ۹۰۴۹۵۳۴
|
۰۱ شهريور ۱۳۹۷ - ۲۳:۱۷
به گزارش خبرگزاری بسیج از شاهرود، دکتر رضا چمن در نشست هم اندیشی با اصحاب رسانه و خبرنگاران شاهرود به مناسبت روز پزشک در سالن اجتماعات بیمارستان امام حسین(ع) با بیان اینکه دانشگاه علوم پزشکی شاهرود رشد و ارتقا بالاتری از متوسط کشور دارد افزود: تمام این زحمات از مسئولان قبلی است و الان هم با شتاب بیشتر ادامه دهنده این ساختار هستیم و رسالت و وظیفه همه همکاران ماست و یک شور تازه ای در عرصه های مختلف وجود دارد که در حوزه های گوناگون در شرایط سخت تلاش داریم.
وی با بیان اینکه به لحاظ فنی و عملی در قضاوت و داوری چگونه باید نمره دهیم مثل عرصه بهداشت و درمان گفت: نمره این بخش به اعتقاد من عالیست، با لحاظ کردن همه منابع و ظرفیت ها و موانع و‌محدویت ها و براساس اینها خروجی است.
وی با بیان اینکه شرایط ایده آل نیست که با مطلوب هم فاصله داریم افزود: اما به اندازه منبع در اختیار و ظرفیت و خروجی باید متناسب با ورودی باشد در شرایط مشکل اقتصادی کشور که شرکت های دارویی یک روزی کامیون کامیون می فرستادند اما نقد امروز باید پرداخت کرد و خیلی از اقلام هم ندارند و قیمت هم قیمت روز است و تلاش وزارت بهداشت کم نظیر بوده که در اقلام حیاتی با کمبود مواجه نشویم و لوازم پزشکی اساسی تا آنجا که ممکن است از سبد دارویی حذف نشود.
چمن خاطر نشان کرد: در همین بحران های اقتصادی کالا و خدمات ما هم متاثر از این جو هست، بیمه تامین اجتماعی ۷۰ درصد درآمد گردشی بیمارستان امام حسین(ع) شاهرود را شامل می شود که تا مرداد ۹۶ مطالبات از تامین اجتماعی وصول شده و ۲۰ درصد هم خدمات درمانی تامین می شود که بیمه خدمات درمانی هم تا خرداد۹۶ بدهی خود را پرداخت کرده و ما با هر خون دل مطالبات پرسنل و پزشکان را با کمی تاخیر دادیم.
وی با تاکید بر اینکه نمره عالی من با توجه به این شرایط است که بیمه ها ۱۲ ماه مطالبات ما را نداده اند و این بحران های اقتصادی اثرش اینجاست و ما باید محدودیت ها و موانع را در کنار ظرفیت ها ببینیم.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی شاهرود تصریح کرد: نسبت تخت فعال به جمعیت بیش از دو تخت داریم که نسبت متوسط کشور یک و نیم تخت است و تعداد مراکز درمانی و پزشکی به جمعیت و نسبت نوزادان و مرگ نوزادان جزو بهترین های کشور هستیم.
وی با گریزی به فعالیت های دانشگاه علوم پزشکی در مناطق محروم گفت: در روستای محروم رضا آباد خارتوران تجهیزاتی می خواستند و حتی پنج میلیون تومان پول جمع کرده بودند تا کمک کنند به دانشگاه برای خرید دستگاه ها که ما پول را برگردانیم که برای کودکان روستا برای مهرماه لوازم بخرند و ما تلاش داریم که این تجهیزات را قیمت بالایی هم دارند تامین کنیم.
وی با گلایه از اینکه بار مراجعات غیر ضرور ما بالاست گفت: در شاهرود در روز صد ام آر آی انجام می دهند در صورتی که استاندار آن باید ۱۰ مورد باشد که مراجعات غیر ضروری و مراجعات القایی داریم و ما به صندوق های بیمه هم حق می دهیم که بخشی از هزینه های غیر ضرور ‌کمرشان را شکسته و باید کمک کرد وزارت بهداشت برنامه راهنمایی بالینی دارد تا جلوی هزینه های غیر ضرور را بگیریم تا به نیازمندان رسیدگی شود و پرت منابع نداشته باشیم.
وی با بیان اینکه یکی از آسیب های طرح تحول سلامت ارزانی خدمات بود و نیاز القایی بیشتر بود افزود: باید مراجعات غیر ضرور کم شود، در مطالعه ای که انجام دادیم در روستاهای یک استان، ۵۰ درصد ارجاع به متخصص به خواست بیمار بوده است، در بهداشت و درمان کار کردن اینقدر سخت و تامین منابع اینقدر سخت شده است و مردم هم نیازمند و دردمند هستند.
وی با بیان اینکه در بحث نظرسنجی ها باید از گیرندگان و ارائه دهندگان خدمات نظرسنجی کرد گفت: با توجه به مرگ و بیماری، نارضایتی هم هست و به سختی به حوزه بهداشت و درمان در جهان نمره خوب را می دهند چون امر سلامت است و کسی که گیرنده خدمت است نگاهش تخصصی نیست.
چمن با بیان اینکه عمده ریشه بالای ۷۰ درصد مرگ میردر جهان به سبک زندگی و عادات غذایی بر می گردد که مردم ما با بیماری های غیر واگیردار می میرند گفت: برای پیشگیری و ارتقا سواد سلامت و اصلاح رفتارهای مخاطره آمیز تلاش کنیم.
وی با اشاره به افتتاح ساختمان قلب و انژیوگرافی بیمارستان امام حسین (ع) اظهار کرد: ساختمان این دو مرکز فقط افتتاح شد اما بخشی از تجهیزات و پزشکان کامل نیست که کار انجام و تلاش داریم که انجام شود و فاز اول افتتاح شده و باید بخش خصوصی بیاید پای کار تا کار نیمه تمام دوستان قبلی را انجام دهیم.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی شاهرود با تاکید بر داشتن بخش خصوص قوی تا انتخاب مردم بهتر شود افزود: وجود بخش خصوصی بد نیست و مکمل درمان است و هر که می خواهد خدمات بهتری بگیرد پول بپردازد و ما هم می توانیم به نیازمندان و محرومان جامعه خدمت مطلوب تری داشته باشیم.
وی با اشاره به ۷۰ پروژه در دست اقدام دانشگاه و وجود ۹ رشته کارشناسی و ۵ رشته کارشناسی ارشد افزود: در مهرماه سال جاری سه رشته جدید کارشناسی و کارشناسی ارشد نیز اضافه و جذب داریم.
چمن ادامه داد: ۶۴ خانه بهداشت روستایی و بهورز داریم و ۲۰ اورژانس پزشکی در شهرستان فعال است که با توجه به وجود هر ۴۵ کیلومتر یک‌مرکز اورژانس در نقشه کشوری ما در تلاش هستیم در روستاهای زمان آباد، فرومد و دهملا نیز پایگاه اورژانس ایجاد کنیم.
وی با اشاره به آمار در خصوص مراجعه مردم به پزشک گفت: ۹۸/۵ درصد افرادی که اراده می کنند پیش پزشک می روند و میانگین حدود ۴/۵ مراجعه فرد به پزشک در سال است که در شاهرود شش است و در جهان ۲/۵ بار در سال است که باید فرهنگ سازی شود تا مراجعات کاذب مردم به پزشکان کم شود.
چمن با بیان اینکه در زمینه اکو و سی تی اسکن و ام آر آی باید تلاش کرد که مردم بدانند دکتر تشخیص می دهد نه مردم افزود: مردم ایده آل می خواهد اما باید بدانند کار ما رئال است و مردم باید در این مسیر حرکت کنند.
وی با بیان اینکه ۳۴ میلیون آلوده به ایدز در جهان هستند افزود: هیچ جامعه پزشکی درمان قطعی را برای این بیماری نداشته است و‌ چگونه نمره عالی باید بدهند به پزشکی اما باید کار کنیم و دنبال نقص صفر باشیم،
چمن گفت: در آمریکا سالانه ۵۰ تا صد هزار مرگ در اثر قصور و خطای پزشکی رخ می دهد اما فرق اینها پیچیده و تخصصی است که چند درصد قابل پیشگیری بوده و چقدر پزشک نقش داشته و اینها تخصصی است.
وی با تاکید بر اینکه درد جامعه درد ماست و وظیفه ماست و منتی نیست و پای کار هستیم و نامهربانی ها را هم تحمل می کنیم گفت: اولویت کاری ما دو پروژه اورژانس و پارکلینیک تخصصی بیمارستان امام حسین(ع) است و هشت میلیارد تومان تامین کردیم تا اینجا برسد و دوستان قبلی هم زحمت کشیدند و حداقل سه میلیارد تومان بودن تجهیزات نیاز داریم و برای کلینیک حداقل سی میلیارد نیاز داریم.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی شاهرود با بیان اینکه باید به جامعه امید و نشاط دهیم و مشکلات را به جامعه منتقل نکرده و تلاش بر حل آنها برآییم تصریح کرد: در شرایط سخت اجتماعی باید امید و نشاط به جامعه داد، ما رسالت خود را با تمام کمال در خدمت مردم هستیم و برای شش ماه داروها و اقلام اساسی را تامین و پیش بینی کردیم.
وی با اشاره به اهمیت سبک زندگی سالم در جلوگیری از بیماری ها عنوان کرد: فضای و فرهنگ عمومی سالم زیستن را باید ترویج کرد و رسانه ها در این زمینه کار کنند و محتوا را همکاران ما بدهند که چکار کنیم سالم بمانیم و در جامعه ترویج این کار اولی است.
ارسال نظرات
پر بیننده ها
آخرین اخبار