نتیجه بی تدبیری مسئولان فشار بر زندگی مردم خواهد بود
به گزارش خبرگزاری بسیج از استان چهارمحال و بختیاری؛ حجتالاسلام محسن ملک پور در خطبههای نماز جمعه این هفته فارسان، با گرامیداشتهفته دولت و روز کارمند گفت: آنچه از سیره و منویات امام خمینى (ره) و رهبر معظم انقلاب برمیآید حمایت از دولتها باوجود اختلافنظرهاى موجود بوده است.
وی افزود: از آنجا که منفعت انقلاب بر منفعت حزبى و جریانات سیاسى تقدم دارد، حمایت از دولتها براى پیشرفت انقلاب و ارزشهاى آن لازم و ضرورى است.
امام جمعه فارسان افزود: پشتیبانى از دولتها مىتواند موجب ایجاد وحدت و جلوگیرى از تفرقه و ایجاد فضاى دوقطبى گردد؛ و موجب ایجاد دلگرمی در مسؤولین جهت افزایش توان خدمترسانى. برخى حمایت مقام معظم رهبرى از یك دولت را بهانهاى براى عدم انتقاد از دستگاه اجرایى قرار داده و مدعى مىشوند كه وقتى مقام معظم رهبرى از یك دولت حمایت مىكنند، بیان اشكالات و انتقادات از آن دولت به مفهوم تعارض با دیدگاههاى ایشان تلقى مىشود.
وی تصریح کرد: این در حالى است كه مؤید این ادعا در بیانات حضرت آقا دیده نشده و بالعكس با اصل انتقاد از دولت موردحمایت خود مخالفت نكرده بلكه در دفاع از انتقاد منصفانه مؤکداً مىکنند
حجت الاسلام والمسلمین ملک پور افزود: برخى حمایت رهبر معظم انقلاب از یك دولت را به همه سیاستها و رفتار آن دولت تعمیم داده و قصد تسرى آن را داشتهاند و این در حالى است كه هرگز چنین چیزى نیست دولتها علاوه بر حمایت، نیاز به انتقاد و نقد دلسوزانه هم دارند.
وی بیان داشت: چراکه دولتها نگاهشان بعضاً منفعت جریانى و کوتاهمدت مىباشد ولى حاكمیت و نهادهاى حاكمیتى به علت خصایص ذاتى و مأموریتیای كه دارد کلان نگر مىباشد، لذا در برخى موارد نقد واجب و لازم است و دولتها ممكن است به هر دلیلى از مسیر انقلاب و نظام انحرافهایى را داشته باشند، نقد منصفانه و عالمانه مانع از انحراف دولت شود.
خطیب جمعه فارسان گفت: محورهاى مهمى كه باید نقد در خصوص آنها صورت گیرد: ۱- اولین محور نقد و انتقاد از دولت، جایى است كه خطوط قرمز نظام زیر پاگذاشته شود.۲- جایى كه ممكن است نهادها و جایگاههاى انقلابى و ارزشى در موضع ضعف قرارگرفته و تخریب شوند.۳- تخطی دولتها از اجراى اسناد بالادستى۴- در صورت مغایرت مواضع، دیدگاهها و عملكرد دولت با مواضع، تدابیر و فرامین رهبر معظم انقلاب
وی تصریح کرد: اصول نقد دولت، ۱- اصل خودى دانستن دولت در نقد ۲- اصل پرهیز از تخریب در انتقاد، برخى نق زدن را با نقد كردن اشتباه گرفته و بهجای نقادى بیشتر نق زنى مىكنند كه محصول آن خارج ساختن نقد از كاركرد سازندهاش مىباشد. متأسفانه برخى از ناقدین هم نیت خیرخواهى ندارند کمکمی کنند به بهرهبردارى مخالفان در حالى است كه بین تخریب و نقد مرز پررنگى وجود دارد.۳- اصل رعایت انصاف در نقادى۴- اصل خیرخواهى در انتقاد.
ملک پور، اظهار داشت: ویژگى بسیار مهم و مورد تأكید رهبر معظم انقلاب در نقد، رعایت انصاف است. شاخصه انصاف در انتقاد یعنى در كنار نقاط ضعف باید نقاط قوت را دید و بیان كرد و یقیناً بدون انسجام درونى، امكان ایستادگى در مقابل هجمههاى بیرونى نیست. آنهم در شرایطى كه همه دشمنان اسلام در تخاصمى شبیه به جنگ احزاب در یك جبهه، همه امكانات مادى و معنوى خود را براى ناكارآمد جلوه دادن نظام اسلامى به كار گرفته اند.
امامجمعه فارسان گفت: تحریمها كه مهمترین ابزار دشمن در جنگ اقتصادى است، زمانى اثرگذار است كه مسئولان تصمیمهاى مدبرانه نداشته باشند و متناسب با شرایط ویژه جنگ اقتصادى تصمیم نگیرند. نتیجه این بیتدبیریها فشار بر زندگى مردم خواهد بود و زمینه سوءاستفاده دشمن نیز فراهم مىشود.
وی افزود: در این میدان دولت نقش محورى دارد اما نقش مجلس و قوه قضاییه نیز بسیار مهم است. مجلس با نظارت و تصویب قوانین مناسب مىتواند دولت را همراهى كند و قوه قضاییه با برخورد قاطع با مفاسد اقتصادى و رانتخوارى مىتواند آرامش را در جامعه تقویت كند.
امام جمعه فارسان بیان داشت: همانطور كه رهبر معظم انقلاب تأكید كردند در این موقعیت لازم است علاوه بر مصرف با دقت و صحیح منابع ارزى و طلایى كشور باید تدبیر فورى و مؤثر براى هدایت نقدینگى به سمت تولید بیندیشند. همه این اقدامات اصلاحى در صورتى قابل تحقق است كه یك تیم اقتصادى پرتحرك و معتقد به تغییرات اقتصادى مسئولیت را بر عهده بگیرد و تیم فعلى كه تاكنون نشان داده نتوانسته رافع مشكلات اقتصادى كشور باشد، مسئولیت را به تیم جدید واگذارد.