به گزارش خبرگزاری بسیج از کرج، واژه «سفر» در ادبیات ایرانی پرتکرار است و تاکید برآن بجا و با اهمیت بوده چرا که آرامش روح و روان ، سلامت جسم وجان و کسب تجربه و دانش در آن نهفته است.
گاهی هم سفر به عمق تاریخ است که باید از کتاب ها و متون گذشت و گاهی تاریخ در همین نزدیکی ها با ما حرف می زند، تاریخی که آثارش پا برجاست ضمن آنکه هنوز اجساد شاهدانش در دل صحنه پنهان و پیدا برای آیندگان شرح حال حکایت ها هستند.
آری، سخن از راهیان نور است، سفرهایی که از تظلم ها و شرارت های بدخواهان برای ما می گویند، از یک دنیا بی کسی ، از یک دنیا آتش و فتنه و جنگ ، از مردمانی که در مقابل این همه دشمنی یکی شدند و حماسه و دیانتشان در هم آمیخت تا دست پر از صحنه زورآزمایی نابرابر بیرون بیایند.
منظور جبهه های جنگ است ، رزمگاه های بی تکبر اما با صلابت برای لشکریان ایران زمین ، جایی که خصم با همه داشته هایش کم آورد و تن به عقب نشینی و صلح داد.
از جبهه سخن می گوییم جایی که زیر باران گلوله های آتش شرق و غرب ، زیر خورشید سوزان دشت خوزستان ، دهلران ، سرپل ذهاب و کوه های برفی کردستان می بایست جنگید تا یک وجب از خاک پرگهر دست اهریمنان نماند، جایی که بسیاری از عزیزان این سرزمین سر به سجاده خون نهادند و به آسمان ها پرکشیدند.
از جبهه سخن می گوییم ، مناطقی که آب و آذوقه با خون و آتش درآمیخته بود تا آب ، خاک و آبروی این سرزمین محفوظ بماند.
و اینک از پختگی سفر می گوییم که حماسه را بردل های فردا می تابند و دانایی و بصیرت به نسل ها می بخشد که برای دوری از گزند دشمن چگونه هوشیاری ، بیداری و توانایی کسب کنند و راز نجات سرزمین و مردمانش در کجا نهفته است.
اکنون چند سالی است که کاروان های راهیان نور ، مسیر معرفت شناسی را در جبهه های غرب و جنوب کشور را در پیش گرفته اند، کاروان هایی که می خواهند از دانشگاه جبهه دست پر برگردند و برای آینده سرزمینشان کم نگذارند.
علم بیاموزند، دانایی پیشه کنند، فریب زرق و برق دشمن را نخورند و دیو و اهریمن را از درون برهانند تا سرافراز باقی بمانند.
هر ساله سفر تربیتی معنوی با اعزام دانش آموزان به کربلای ایران رنگ و بوی خاصی می گیرد و خاطرات جبهه ها را در استان های ایران بازنشر می دهد.
این برنامه ملی آشنایی بیشتر دانش آموزان با فرهنگ و ارزش های دوران هشت سال دفاع مقدس را رقم می زند.
این سفر سازنده در ایجاد روحیه معنویت و اخلاق در دانش آموز نقش بسیار تاثیر گذاراست.
اعزام کاروان های راهیان نور به عنوان یک حرکت نمادین ، حماسه آفرینی رزمندگان و شهدای دوران هشت سال دفاع مقدس را در در جامعه باز آفرینی می کند.
اجرای این برنامه مهم ملی به هر ایرانی یادآوری می کند که امنیت و آرامش جامعه ایرانی و جایگاه رفیع کشور در دنیا حاصل ایثار عزیزانی است که جانشان را فدای دین ، انقلاب ، وطن و ولایت کردند.
در این سفر امکان آشنایی دانش آموزان و دانشجویان با تاریخچه جنگ تحمیلی ، فرهنگ بومی و تاریخی پنج استان مرزی ایران که در دوران جنگ در معرض مستقیم آن قرار گرفته بودند نیز فراهم می آید.
دانش آموزان و دانشجویانی که راهی این سفر می شوند با دیدن آثار پرعظمت جنگ ، سربه سجاده شکر می گذارند و کسب معرفت می کنند.
مسافران نور در این سفر می آموزند که کار تیمی، وحدت ، مسئولیت پذیری، حب وطن ، ولایت مداری ، اعتقاد و باورهای دینی بوده است که توانست ملت ایران را به لطف الهی در جنگ نامتقارن تحمیلی به پیروزی رساند.
اعزام دانش آموزان و دانشجویان به سفر های مختلف از جمله راهیان نور با رعایت کامل مقررات اردویی انجام می شود.
عکس های یادگاری در یادمان های شهدا و خریدن سوغات در بازارهای محلی و دلنوشته هایی که در کربلای ایران می نویسند نیز به یاد ماندنی است.
** راهیان نور سفری دوست داشتنی و آموزنده
رئیس اداره فرهنگی هنری اداره کل آموزش و پرورش البرز گفت : اعزام کاروان های راهیان نور به مناطق عملیاتی به منظور ترویج فرهنگ مقاومت و حفظ روحیه ایثار و همچنین تشریح ارزش های دفاع مقدس انجام می شود.
عباس زمانیان از برگزاری اردوهای راهیان نور و حضور دانش آموزان در یادمان های شهدا به عنوان فرصتی مناسب برای آگاهی بخشی به جوانان در زمینه توطئه های دشمن علیه نظام اسلامی یاد کرد.
وی بیان داشت: امروز دشمنان از راه های گوناگون فکر، ذهن و اندیشه جوانان ما را نشانه گرفته و در صدد هستند با هر ترفندی به اعتقادات و باورهای آینده سازان کشور لطمه وارد کنند.
زمانیان تصریح کرد: برگزاری اردوهای راهیان نور و آشنایی قشر جوان جامعه با رشادت ها و از خود گذشتگی های شهدا و رزمندگان می تواند در خنثی سازی این توطئه ها تاثیرگذار باشد.
وی یادآور شد: اگر نسل جوان ما با نیت شوم دشمنان آشنایی پیدا کند و به این باور برسد که توطئه های دشمن تمامی ندارد، هیچگاه در دام ترفندها و دسیسه های خصم قرار نخواهند گرفت.
زمانیان خطاب به دانش آموزان گفت: حضور در یادمان های دفاع مقدس توفیق بزرگی است که نصیب آنها می شود که باید از این فرصت نهایت استفاده را ببرند و تلاش کنند راه شهدا و رزمندگان در دفاع از این آب و خاک ادامه یابد.
** دفاع مقدس گنجینه ای ارزشمند
مدیرکل آموزش و پرورش استان البرز در این زمینه گفت: اردوهای راهیان نور فرصت مغتنمی برای دانش آموزان است و آنها می توانند در این سفر و اردوی علمی و معنوی از شهدا و رزمندگان درس ایثار و از خود گذشتگی بیاموزند.
خسرو ساکی اظهارداشت : یادمان های دفاع مقدس گنجینه ای از رشادت ها و از خودگذشتگی های شهدا و رزمندگان است و هر کدام از دانش آموزان به اندازه ظرفیت خود می توانند از این گنجینه بهره مند شوند.
وی تصریح کرد: سفر راهیان نور زمینه آشنایی بیشتر دانش آموزان با فرهنگ و ارزش های دوران هشت سال دفاع مقدس را فراهم می کند که این اقدام سازنده در ایجاد روحیه معنویت و اخلاق در دانش آموز نقش بسیار تاثیر گذاری دارد.
ساکی از اعزام کاروان های راهیان نور به عنوان یک حرکت نمادین در تداعی خاطرات و حماسه آفرینی رزمندگان و شهدای دوران هشت سال دفاع مقدس در اذهان عمومی نام برد و اضافه کرد: اجرای این برنامه مهم ملی به هر ایرانی یادآوری می کند که امنیت و آرامش جامعه سلامی ایران و جایگاه رفیع کشور در دنیا حاصل ایثار عزیزانی است که جانشان را فدای دین ، انقلاب ، وطن و ولایت کردند.
مدیرکل آموزش و پرورش البرز بیان داشت: با حضور خانواده معظم شهدا، از جمله شهید محمد حسین فهمیده ، مسئولان لشکری ، نظامی ، مدیران دستگاه های اجرایی، دانش آموزان و سایر اقشار مردمی، دانش آموزان دختر مدارس دوره متوسطه با حال و هوایی همانند اعزام های دوران هشت سال دفاع مقدس به مناطق عملیاتی جنگی بدرقه می شوند.
ساکی از راهیان نور به عنوان یک رویداد بزرگ فرهنگی و تربیتی در جامعه یاد کرد وافزود: با همکاری تنگاتنگی که بین سپاه، بسیج و آموزش و پرورش در این زمینه وجود دارد، تلاش می کنیم ، دانش آموزان در بهترین شرایط اسکان پیدا کنند و با اجرای برنامه های ویژه به مناطق عملیاتی جنوب اعزام می شوند.
وی گفت: برای افزایش ایمنی ، نظارت و کنترل برنامه ها ی مربوط به اعزام کاروان های راهیان نور دانش آموزی تا کنون در این استان نشست های مشترکی بین آموزش و پرورش و سپاه امام حسن مجتبی (ع) البرز برگزار شده است.
وی تاکید کرد: برنامه های مختلف این طرح ملی با توجه به تاکید رهبر معظم انقلاب با محوریت کیفیت بخشی و تربیتی سازماندهی شده است.
** راهیان نور کلاس درس شهدا
معاون اردویی و راهیان نور سپاه امام حسن مجتبی (ع) استان البرز بیان داشت: راهیان نور یک سفر تربیتی است که دانش آموزان در آن در کلاس درس شهدا شرکت می کنند تا ایثار و ولایت مداری بیاموزند.
سروان پاسدار احسان جعفری یادآورشد: دانش آموزان در این سفر از نزدیک با حماسه آفرینی رزمندگان و شهدا در دوران هشت سال دفاع مقدس آشنا می شوند.
وی تصریح کرد: پنج هزار و 600 دانش آموز دختر و پسر این استان در چهار مرحله به سفر معنوی - آموزشی راهیان نور در مناطق عملیاتی دوران دفاع مقدس اعزام می شوند.
جعفری اظهار داشت: در این اردو دانش آموزان پسر و دختر متوسطه دوره دوم متوسطه در قالب کاروان های راهیان نور از مناطق جنوب کشور دیدن خواهند کرد.
وی هدف از این بازدید ها را آشنایی دانش آموزان با فرهنگ ایثار و شهادت ، تقویت روحیه خودباوری و جهاد، احساس مسئولیت در مقابل ارزش ها و دستاوردهای انقلاب اسلامی ، مشارکت پذیری ، بصیرت شناسی ، مهارت دفاعی و دانش افزایی ذکر کرد
جعفری با اشاره به اینکه اردوی راهیان نور دانش آموزان نواحی و مناطق هشتگانه آموزش و پرورش البرز پنج روزه است، خاطرنشان شد: دانش آموزان در این سفر از نزدیک با حماسه آفرینی رزمندگان و شهدا در دوران هشت سال دفاع مقدس آشنا می شوند.
وی گفت: در ترکیب کاروان های راهیان نور2 مربی، یک روای ، یک روحانی و یک امدادگر جمعیت هلال احمر و نیروی تامین امنیت حضور دارند.
وی افزود: دانش آموزان قبل از اعزام به مناطق جنوبی کشور در قالب کاروان های راهیان نور بیمه می شوند.
وی ادامه داد: برنامه های متنوعی در قالب نشست های آموزشی ، بازدید، نمایش ، صبحگاه مشترک ، مسابقات فرهنگی و ... برای راهیان نور پیش بینی شده است.
وی اضافه کرد: دانش آموزان با شرایط اردویی و رعایت قوانین و ضوابط ایمنی به سفر معنوی راهیان نور اعزام می شوند.
سال گذشته، هشت هزار دانش آموز البرزی از مناطق دفاع مقدس بازدید کردند.
** راهیان نورحرکتی برای تحکیم باورهای دینی
مدیرکل فرهنگی هنری اردوها و فضاهای پرورشی وزارت آموزش و پرورش گفت: 600 هزار دانش آموز کشور در سال تحصیلی 98-97 از مناطق عملیاتی دفاع مقدس دیدن می کنند.
علی رمضانی افزود: اعزام این دانش آموزان با مشارکت سپاه انجام می شود.
وی تصریح کرد: تلاش ها براین است که م از مهر امسال تا پایان شهریور ماه سال آینده 600 هزار دانش آموز دختر و پسر پایه های نهم ، دهم و یازدهم دوره متوسطه اول و دوم مدارس کشور به این سفر معنوی اعزام شوند.
وی اضافه کرد: این سفر پنج روزه در شرایطی که دشمنان انقلاب و اسلام به دنبال ایجاد شکاف بین ارزش انقلابی ونوجوانان و جوانان این مرزو بوم را دارند انجام می شود زیرا می تواند نقطه عطفی در تحکیم باورهای دینی آینده سازان باشد.
رمضانی بیان داشت: دانش آموزان در قالب کاروان های راهیان نور ضمن بازدید از مناطق عملیاتی غرب، شمال غرب و جنوب کشور با آرمان های امام راحل (ره ) و شهدا تجدید پیمان خواهند داشت.
وی با اشاره به اینکه اولین اعزام دانش آموزی در سال تحصیلی 98-97 به صورت نمادین از شهر نجف آباد و از جوار مزار شهید محسن حججی در 15 مهرماه آغاز شد، ادامه داد: در این آیین دانش آموزان با شورعاشورایی ندای لبیک یا حسین (ع) و لبیک یا حضرت زینب (س) سر می دهند.
مدیرکل فرهنگی هنری اردوها و فضاهای پرورشی وزارت آموزش و پرورش اضافه کرد: در اولین اعزام دانش آموزان استان های چهار محال و بختیاری، اصفهان و یزد حضور داشتند.
وی یادآورشد: برای ایمنی سفر دانش آموزان از سال گذشته سامانه کنترل اردویی در معاونت پرورشی و فرهنگی وزارت آموزش و پرورش راه اندازی شده است.
رمضانی ادامه داد: دانش آموزان برای نام نویسی و شرکت در اردوی راهیان نور می توانند به دفاتر مدیران و معاونان پرورشی مدارس خود مراجعه کنند.
استان البرز 442 هزار و 500 دانش آموز دارد.
منبع:ایرنا