خبرهای داغ:

کاهش آب مخازن پشت سدهای لرستان جبران نخواهد شد

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای لرستان گفت: با توجه به وضعیت نامناسب ذخایر آب پشت سدهای استان پیش‌بینی می‌شود در سال آبی پیش رو حتی اگر وضعیت بارش در حد نرمال باشد کمبود منابع آبی و کاهش آب مخازن پشت سدهای استان جبران نخواهد شد.
کد خبر: ۹۰۷۰۱۲۵
|
۲۸ مهر ۱۳۹۷ - ۲۱:۰۷

به گزارش خبرگزاری بسیج از لرستان،رضا میرزایی امروز در جلسه حفاظت از منابع آبی استان که در سالن جلسات استانداری لرستان برگزار شد با اشاره به وضعیت بارش‌ها در سال 97- 96 در استان لرستان اظهار داشت: بر اساس آمار شبکه باران‌سنج شرکت آب منطقه‌ای لرستان، میزان کل بارش‌ها از ابتدای سال آبی جاری تاکنون معادل 528 میلی‌متر بوده که نسبت به دوره مشابه سال قبل حدود 10 درصد کاهش و نسبت به مدت 49 ساله چهار درصد کاهش داشته است.

وی بابیان اینکه دلفان با 689 میلی‌متر بیشترین میزان بارش و الیگودرز با 285میلی‌متر کمترین بارش را داشته است افزود: میزان پوشش برف در سال آبی 97-96 نسبت به سال آبی 96-95حدود 110کیلومترمربع بوده که نسبت به سال گذشته 17درصد کاهش و نسبت به سال‌های گذشته به‌طور متوسط پنج درصد کاهش داشته است.

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای استان لرستان با اشاره به کاهش خروجی آب‌های سطحی استان عنوان کرد: آمار ایستگاه‌های اندازه‌گیری نشان می‌دهد که خروجی آب‌های سطحی استان در سال آبی  97-96 نسبت به سال گذشته 18 درصد و نسبت به بلندمدت 44 درصد کاهش داشته است و همچنین از هفت میلیارد مترمکعب خروجی آب‌های سطحی استان چهار میلیارد و480میلیون مترمکعب آن مربوط به روان آب‌های تولیدی و دو میلیارد و520 میلیون مترمکعب آن روان آب‌هایی است که از استان‌های هم‌جوار وارد استان شده است.

وی با اشاره به وضعیت آب پشت مخازن سدها تا امروز بیان کرد: حجم کل مخازن سدهای استان 407 میلیون مترمکعب است و همچنین در سال آبی گذشته با رهاسازی آب مخازن سدهای ایوشان و مروک بسیاری از تنش‌های اجتماعی پایین‌دست سدها مدیریت‌ شد.

میرزایی تصریح کرد: با توجه به وضعیت نامناسب ذخایر آب پشت سدهای استان پیش‌بینی می‌شود که در سال آبی پیش رو حتی اگر وضعیت بارش در حد نرمال باشد کمبود منابع آبی و کاهش آب مخازن پشت سدهای استان جبران نخواهد شد بر همین اساس باید از کاشت محصولات آب‌دوست و کشت دوم جلوگیری شود.

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای استان لرستان با اشاره به عملیاتی کردن طرح ملی سازگاری باکم آبی خاطرنشان کرد: سال گذشته کارگروه ملی سازگاری باکم آبی را به‌منظور هماهنگی، انسجام و پیگیری اجرای قوانین و مقررات مؤثر در تحقق سازگاری باکم آبی، تعادل منابع و مصارف آب در مناطق مختلف تشکیل‌شده است در همین راستا در استان لرستان از ابتدای سال جاری چهار جلسه شورای حفاظت از منابع آب استان لرستان تشکیل‌شده است.

وی با اشاره به ارائه الگوی کشت سال زراعی 98-97 گفت: با توجه به وضعیت نامناسب منابع آبی استان در بخش‌های مختلف آب سطحی و زیرزمینی باید الگوی کشت متناسب با ظرفیت‌های آبی استان برای سال 98-97 از طرف سازمان جهاد کشاورزی تهیه و پس از شورای حفاظت از منابع آب استان به مراکز خدمات کشاورزی ابلاغ کند.

میرزایی به میزان انحراف الگوی کشت سال زراعی گذشته اشاره و بیان کرد: بر اساس جدول الگوی کشت میزان کاشت سه محصول آب‌دوست برنج، چغندر و سیب‌زمینی 11هزار و 650هکتار بوده این در حالی است که سطح زیر کشت 19هزار و472 هکتار است که67درصد انحراف داشته است.

وی با اشاره به چاه‌های کشاورزی غیرمجاز استان تصریح کرد: در استان لرستان هزار و345 چاه غیرمجاز وجود دارد که از این تعداد تا پایان سال 96  543 چاه پرشده و 802 حلقه چاه غیرمجاز باقی‌مانده است.

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای استان لرستان خاطرنشان کرد: تعهدات شرکت آب منطقه‌ای لرستان در سال 97 پر کردن 60حلقه چاه غیرمجاز بوده و بر همین اساس از ابتدای فروردین تاکنون 68 حلقه چاه غیرمجاز پر و مسدود شده است که برنامه داریم تا پایان سال  97 تعداد 210 حلقه چاه غیرمجاز دیگر را مسدود کنیم.

وی با اشاره به تعیین تکلیف کنتورهای هوشمند گفت: شرکت توزیع برق استان در استان بر اساس مصوبات گذشته مکلف به بازگرداندن و نصب محدود تعداد هزار و 325 دستگاه کنتور هوشمند آب و برق شده بر همین اساس تاکنون تعداد  860 دستگاه از آن‌ها را در ازنا نصب‌کرده است و همچنین شرکت آب منطقه‌ای تعداد 218دستگاه کنتور هوشمند حجمی را در دستور کار دارد که از این تعداد تاکنون 50 دستگاه خریداری و در حال نصب بر روی چاه‌های آب کشاورزی کوهدشت است.

میرزایی اظهار داشت: با توجه به اینکه نصب کنتورهای هوشمند بر روی جاه‌های کشاورزی با توجه به مقاومت‌های مالکین چاه‌ها نیازمند حمایت دستگاه‌های اجرایی و قضایی استان است پیشنهاد می‌شود سازمان جهاد کشاورزی استان کشاورزان مجری طرح‌های آبیاری و زهکشی را از محل اعتبارات شبکه‌ها مکلف به خرید و نصب کنتورهای هوشمند کنند و همچنین سازمان صمت لرستان مالکین صنایع و شرکت‌ها را مکلف به خرید و نصب کنتورهای هوشمند بر روی چاه‌های آب صنعتی کند.

وی افزود: در راستای نصب کنتور هوشمند، شرکت توزیع برق متقاضیان خرید و نصب انشعاب چاه‌های کشاورزی و صنعتی را مکلف به خرید و نصب کنتور هوشمند کند و همچنین آب و فاضلاب روستایی و شهری نسبت به نصب کنتورهای هوشمند بر روی چاه‌های آب اقدام کنند.

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای استان لرستان عنوان کرد: در راستای انسداد چاه‌های غیرمجاز محدودیت‌هایی وجود دارد؛ تجمعات مردمی، درگیری، فشارهای سیاسی ازجمله محدودیت‌های انسداد چاه‌های غیرمجاز است که امیدواریم با حمایت و پشتیبانی فرمانداران، دستگاه‌های اجرایی و همچنین دستگاه‌های قضایی و انتظامی بدون هیچ وقفه‌ای چاه‌های غیرمجاز مسدود شود.

انتهای پیام/

 

ارسال نظرات
پر بیننده ها
آخرین اخبار