به گزارش خبرگزاری بسیج از فراهان؛ دهستان تلخاب از توابع شهرستان فراهان پس از پیگیری های 5 ساله با تصویب هیئت وزیران سرانجام تبدیل به شهر شد.
دهستان تلخاب، روستایی است با زیبایی سرشار و طبیعت چشم نواز، بسیار بزرگ و پرجمعیت، با مردان غیور و زنان شیردل.
این دهستان 25 شهید و چندین جانباز و جاوید الاثر تقدیم این انقلاب کرده اند، مردمانی که کشتار مغول و چپاولگري اجانب را در تاریخ جاوید خود ثبت کرده اند و مهر رادمردی را بر پیشانی خود دارند.
تَلخاب با وسعت حدود ۲۰۰ کیلومتر مربع در شمال شهر فرمهین قرار گرفته و یکی از مجتمعهای بزرگ گاوداری استان مرکزی با ظرفیت بیش از ۷هزارو ۵۰۰ راس گاو در این شهر واقع است.
تلخاب آب و هوای تلخاب معتدل مایل به سرد دارد، مردم آن به خلجی و ترکی تکلم میکنند و فاصله این شهر تا شهر فرمهین ۳۱ کیلومتر، تا اراک ۷۶ کیلومتر است.
دهستان تلخاب با قدمت تاریخی، با بیش از ۹۰۰ خانوار و جمعیتی بالغ بر ۴۰۰۰ هزار نفر به عنوان سومین شهر فراهان معرفی شد.
نام دهستان به خاطر چشمه آب معدنی تلخی است که در آن جریان دارد، مردم از خاصیت درمانی آن سخن می گویند و آوازه اش به شهرها وروستاهای اطراف هم رسیده است.
مهاجرت بی رویه دهه هاي ۶۰ و ۷۰ مردم به شهرها نیز نتوانسته اثرات مهلک و زیانبار خود را بر این مکان بر جای بگذارد و همواره به عنوان بزرگترین روستای فراهان به حیات خود ادامه می دهد.
وقتی که براي لحظه ای تامل می کنیم، به این نکته پی می بریم که جاي افسوس بسیار است، در دنیایی که هر روز به سوی توسعه و صنعتی شدن گام می گذارد و تکاپوی دائمی برای رفاه انسان هاست و در استانی که به صنعتی بودن در بین سایر شهرها و استان های کشور شهرت دارد، تلخاب، با دارا بودن تمام استعدادها و بسترهای طبیعی و انسانی هنوز نتوانسته است به جایگاه مطلوب و واقعی خود که همان بهبود وضعیت فعلی و گام نهادن در مسیر توسعه و پیشرفت است برسد.
با کش و قوس های بسیار و پیگیری های مردم دهستان و مسئولان و نماینده منطقه فراهان، تفرش و آشتیان در مجلس شورای اسلامی، هیئت دولت درجلسه روز گذشته هیئت وزیران روستای تَلخاب مرکز دهستان تلخاب شهرستان فراهان در استان مرکزی به عنوان شهر تلخاب را تصویب کرد.