پارسایی با انتقاد از حمایت همیشگی دولت از صنعت خودرو مطرح کرد

سرنوشت موسسات مالی در انتظار خودروسازان

بهرام پارسایی گفت: بدهکاری گسترده خودروسازان با وجود پیش فروش‌ها بر نگرانی‌می‌افزاید دولت بدون در نظر گرفتن بدهی‌های این شرکت‌ها در بودجه سال ۹۸ چند هزار میلیارد تومان تسهیلات برای آنها در نظر گرفته است.
کد خبر: ۹۱۰۱۵۷۹
|
۲۹ دی ۱۳۹۷ - ۱۳:۳۶
 
 

بهرام پارسایی سخنگوی کمیسیون اصل نود مجلس شورای اسلامی در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری خانه ملت با انتقاد از آغاز مجدد پیش فروش‌های شرکت‌های خودروسازی، گفت: از آنجایی که شرکت‌های خودروسازی به نهاد یا فردی پاسخگو نیستند و الزامی به عمل به تعهدات ندارند علیرغم بدعهدی در تحویل خودروهای پیش فروش شده مجددا اقدام به پیش فروش کردند.

ضرورت شفافیت قراردادهای پیش فروش خودرو

نماینده مردم شیراز در مجلس شورای اسلامی با اشاره به جلسه کارگروه متشکل از نمایندگان مردم، شرکت‌های خودروسازی، وزارت صنعت، معدن و تجارت، تعزیرات حکومتی و سازمان بازرسی و مرکز پژوهش‌ها، افزود: در این جلسه مقرر شد قراردادها در پیش فروش خودرو به گونه‌ای تنظیم شود که حقوق مصرف کننده و خریدار به درستی رعایت شود همچنین تمامی موارد از جمله قیمت خودرو، زمان تحویل و.... شفاف و مشخص شود.

وی با انتقاد از فضای انحصاری که در اختیار خودروسازان قرار دارد، اظهار کرد: صنعت خودروسازی به واسطه سوءمدیریت و بی مسئولیت نه تنها طی چند سال گذشته پیشرفتی نداشته بلکه از رقبای خارجی خود نیز از نظر کیفیت فاصله بسیاری پیدا کرده و عقب افتاده است.

 
خودروسازان تولید خودرو

هدف خودروسازان از پیش فروش خودرو؛ تامین منابع مالی یا پنهان کردن آثار سوء مدیریت؟

سخنگوی کمیسیون اصل نود مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه سوء مدیریت در صنعت خودروسازی باعث شد که خودروسازان چاره ای جز پیش فروش نداشته باشند، ادامه داد: هدف از پیش فروش خودرو تامین بخشی از منافع مالی، مخارج و هزینه‌های اداره خودروسازی ناشی از سوءمدیریت است. در حال حاضر پیش فروش مجدد خودرو موضوع نگران کننده ای است و بایستی نهادهای نظارتی پیش از اینکه بحران خودروسازی نیز مانند مشکل موسسات اقتصادی گریبان کشور را بگیرد  به موضوع ورود کنند.

هدف از پیش فروش خودرو تامین بخشی از منافع مالی، مخارج و هزینه‌های اداره خودروساز ناشی از سوءمدیریت است. در حال حاضر پیش فروش مجدد خودرو موضوع نگران کننده ای است و بایستی نهادهای نظارتی پیش از اینکه بحران خودروسازی نیز مانند مشکل موسسات اقتصادی گریبان کشور را بگیرد  به موضوع ورود کنند

این نماینده مردم در مجلس دهم با بیان اینکه برخی ادعا می کنند 30 شرکت خودروساز در کشور مشغول هستند، خاطرنشان کرد: تنها 2 خودروساز بزرگ در ایران فعالیت می‌کنند این دو شرکت در سال جاری 300 هزار خودرو پیش فروش کردند این در حالی است که از موعد تحویل این خودروها گذشته و هیچ دعوتنامه ای برای خریداران صادر نشده است؛ عمل به تعهدات خودروسازان در زمان نزدیک بعید به نظر می رسد.

وی تاکید کرد: دفاع از حقوق مردم وظیفه کمیسیون اصل 90 است و در حال حاضر نیز خودرو و پیش فروش هایی که شرکت‌های خودروسازی انجام دادند یکی از موقعیت‌هایی است که در حق مردم اجحاف شده است و نیاز است به آن رسیدگی شود.

بدهکاری گسترده خودروسازان با وجود پیش فروش‌ها بر نگرانی‌ها می‌افزاید

سخنگوی کمیسیون اصل نود مجلس شورای اسلامی تاکید کرد: باید تدبیری برای مسئله پیش فروش خودروها که دغدغه‌ای اجتماعی است اندیشیده شود درغیر این صورت به بحران تبدیل خواهد شود. بدهکاری گسترده خودروسازان با وجود پیش فروش‌ها بر نگرانی‌ها می‌افزاید دولت بدون در نظر گرفتن حجم وسیع بدهی‌های این شرکت‌ها در لایحه بودجه سال 98 چند هزار میلیارد تومان تسهیلات برای آنها در نظر گرفته است این درحالی است که هیچ ضمانتی برای بازپرداخت وجود ندارد. پرداخت تسهیلات به شرکت‌های خودروسازی دور ریختن سرمایه‌های ملی است چراکه مشکوک الوصول خواهند بود و برگشت تسهیلات با مدیریت حاضر غیرممکن خواهد بود./

پایان پیام   

 
ارسال نظرات
آخرین اخبار