کاهش ذخائر آب سفره های زیر زمینی نشانه اهمیت منابع طبیعی برای حفظ آن است/ عامل مرگ 15 هزار هکتار شمشادستانهای مازندران بیو تروریسم است

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری مازندران، منطقه ساری در گفت‌وگویی با بیان اینکه بیلان سفره‌ آب‌های زیرزمینی منفی است و گرمایش زمین در حال پدیدار شدن است، ادامه داد: اینها نشان از اهمیت منابع طبیعی و حفظ و حراست از آن دارد.
کد خبر: ۹۱۱۳۰۲۸
|
۲۹ بهمن ۱۳۹۷ - ۱۱:۱۱

به گزارش خبرگزاری بسیج مازندران، مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری مازندران منطقه ساری با بیان اینکه باید فرهنگ نهال‌کاری را در جامعه نهادینه کنیم، گفت: کنترل و مهار بیابان‌زایی با نهال‌کاری امکان‌پذیر است و تعطیلی بهره‌برداری از منابع طبیعی و جنگل‌ها نشان‌دهنده عدم استفاده تجاری از منابع طبیعی در جنگل‌ها است.

پیش‌شرط‌های احیا و حفظ منابع طبیعی/ نابودی 15 هزار هکتار از شمشادستان‌ها

تقویم پُر است از روزهایی که متفاوت تر از بقیه روزها جلوه می‌کنند و با خود پیام‌های خاصی را به همراه دارند.

حال آخرین برگ‌های روز شمار ورق می‌خورد و خودش را برای ورود به سالی دیگر آماده می‌کند، به نیمه اسفندماه که می‌رسیم بر روی صفحه تقویم عنوان روز درختکاری به چشم می‌خورد روزی که باید دست دوستی به سوی طبیعت دراز کرد و پیوندی عمیق و محکم را با آن برقرار کرد.

در کشور ما هر ساله روز درختکاری در  15 اسفندماه  برگزار می‌شود  و مردم با حضور در پارک‌ها، جنگل ها و اقصی نقاط شهر و روستا اقدام به کاشت نهال‌ می‌کنند.

وجود منابع آب ‌و خاک فرصت خوبی برای توسعه جنگل‌کاری و رونق اقتصاد سبز است و ایرانی‌ها هر سال با کاشت درخت به استقبال بهار رفته و با این کار نمادین در آستانه بهار زندگی را به زمین باز می‌گردانند.

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری مازندران، منطقه ساری در گفت‌وگویی با بیان اینکه بیلان سفره‌ آب‌های زیرزمینی منفی است و گرمایش زمین در حال پدیدار شدن است، ادامه داد: اینها نشان از اهمیت منابع طبیعی و حفظ و حراست از آن دارد.

سیدمحسن موسوی، آفات و بیماری‌ها را از عوامل بیوتروریسم دانست که در حال نابودی گونه‌های نادر منابع طبیعی هستند،ادامه داد: 15 هزار هکتار شمشادستان در مازندران داشتیم اما آفت شب‌پره که آفت وارداتی است و یا ممکن است بیوتروریسم باشد تا مرز نابودی این گونه پیش رفته است.

وی اضافه کرد: به دنبال اتخاذ روش‌های جدید برای احیاء شمشادها هستیم تا بتوانیم نسل این گونه را حفظ کنیم.

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری مازندران، منطقه ساری با بیان اینکه باید فرهنگ نهال‌کاری را در جامعه نهادینه کنیم، گفت: هفته منابع طبیعی بهانه‌ای است تا بتوانیم این فرهنگ را در جامعه پیاده کنیم و این اقدام باید از مهدکودک‌ و مدرسه تا بالاترین سطوح جامعه به عنوان یک معرفت عمومی پیاده‌سازی شود.

این مسؤول با اشاره به اینکه کنترل و مهار بیابان‌زایی با نهال‌کاری امکان‌پذیر است، ادامه داد: تعطیلی بهره‌برداری از منابع طبیعی و جنگل‌ها نشان‌دهنده عدم استفاده تجاری از منابع طبیعی در جنگل‌ها است.

موسوی اظهار کرد: جنگل دارای ارزش زیست محیطی است و نباید به چشم ارزش اقتصادی به آن نگاه شود.

در این رابطه رئیس سازمان جهاد کشاورزی مازندران نیز اظهار کرد: سمن‌ها و تشکل‌ها ظرفیت بسیار خوبی برای ترویج فرهنگ منابع طبیعی هستند و باید بهترین و بیشترین بهره‌برداری از این ظرفیت صورت گیرد.

عزیزاله شهیدی‌فر با بیان اینکه نگاه خوبی به منابع طبیعی استان مازندران وجود دارد و منابع طبیعی و محیط زیست باید کانون توجهات قرار گیرند، گفت: 1.7 میلیون هکتار جنگل و مرتعی که در استان مازندران وجود دارد وظیفه داریم از این موهبت الهی حفظ و حراست کنیم که نقش سمن‌‌ها در این بین از اهمیت بالایی برخوردار است.

وی بیان کرد: سیاست‌های اجرایی و عملیاتی هفته منابع طبیعی بر پایه فرهنگ‌سازی و نهادینه کردن فرهنگ منابع طبیعی است که با رویکرد آموزش و مشارکت اجرا خواهد شد.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی مازندران با بیان اینکه ارتقاء فرهنگ منابع طبیعی از مهم‌ترین اهداف هفته منابع طبیعی است که متوجه مردم و مسؤولان است، افزود: ایجاد تفاهم عمومی در حفظ و حراست از منابع طبیعی برای رسیدن به منابع طبیعی پایدار از دیگر اهداف این هفته است.

این مسؤول، جلب مشارکت مردم در توسعه فرهنگ منابع طبیعی را از اهداف مهمی دانست و ادامه داد: نقش محوری مردم باید در این هفته مورد توجه قرار گیرد و اگر خواهان موفقیت در هر کاری هستیم باید مردم را محور کار قرار دهیم.

شهیدی‌فر گفت: باور عمومی به منابع طبیعی از اصلی‌ترین وظایف و راهبردهای هفته منابع طبیعی است.

ارسال نظرات
پر بیننده ها
آخرین اخبار