شخصیتهای اصلی این رمان را «پانوسیان» و نویسندهای از دوران جنگ به نام «جعفر» تشکیل دادهاند. پانوسیان شخصیتی ارمنی و دوست جعفر است که به اصرار وی در نخستین روز حضور مقام معظم رهبری در شیراز به میان مردم میآید، اما بعد به دلیل اتفاقاتی که برای جعفر پیش میآید او را به بیمارستان برده و مجبور میشود که تمام این 9 روز را در شیراز بماند. او در بیمارستان با دفترچه خاطرات جعفر روبرو میشود. یادآوری این خاطرات باعث برگشت به گذشته و سالهای حضور رهبری در جبهه میشود. دو شخصیت که در داستان حضور دارند گرچه خیالی هستند ولی آنچه میبینند مستند است؛ بنابراین ما در رمان با دو شخصیت تخیلی (پانوسیان و جعفر) روبرو هستیم که در معرض و درگیری اتفاقات و حوادث واقعی قرار می گیرند. این جاست که پارادوکس و تضاد هم شکل میگیرد.
التزام و اعتقاد به مستندات و حضور این دو شخصیت در متن مستندات، به رمان شکلی جذاب داده است. عنوان «حافظ هفت» برای این کتاب اشارهای است به ترور نافرجام مقام معظم رهبری در تاریخ 6 تیر ماه 60 در مسجد ابوذر تهران که با این کد، محافظان رهبری خبر را اعلام کردند. همچنین اشارهای به حافظ شیراز و عرفان عطار نیز دارد. تلفیق فضاهای مدرن و امروزین با نمادهای رمزی و عرفانی، بر جذابیت «حافظ هفت» افزوده است.
بیشتر بخوانید
سوره مهر الکترونیک کتاب گویای این اثر را با صدای امیرعباس توفیقی برای نخستینبار در سی و دومین دوره نمایشگاه کتاب تهران عرضه میکند.