تسهیل شرایط شبکههای برونمرزی بر عهده دولت و مجلس است/ این شبکه ها باید صدای اسلام ناب به دنبا برساند
به گزارش خبرگزاری بسیج،حجتالاسلام سید جواد حسینیکیا عضو مجمع نمایندگان استان کرمانشاه در گفتگو با خبرنگار فرهنگی خبرگزاری دانشجو با عنوان اینکه گفتمان می تواند فرهنگ ها را به هم نزدیک کند، شبکه برون مرزی هیسپان تی وی را یک ابزار گفتمانی قوی برای برقراری ارتباطات فرهنگی بین ملت ایران و مردم اسپانیولی زبان دانست.
- با توجه به سیاست هایی که همواره جمهوری اسلامی در قبال کشورهای اسپانیولی زبان داشته به نظر شما شبکه هیسپان تی وی که عمده مخاطبانش در این کشورها زندگی می کنند چه طرح و برنامه ای باید داشته باشد؟
رسالت اول برای شبکه هایی که تحت نظارت صدا و سیمای جمهوری اسلامی برای بینندگان خارج از کشور برنامه پخش می کنند، این است که بتوانند ارزش های اسلامی و ملی را به مخاطبان خود منتقل کنند و هویت آن ها در خارج از کشور از دست نرود، نکته دومی که در واقع باید به آن توجه کنند، نشر آرمان های انقلاب اسلامی و امام راحل است. از سویی دیگر جاذبه های گردشگری ایران اسلامی برای حضور گردشگران است و از طرفی امنیت و اقتدار اسلامی است که همه بدانند با اینکه دور تا دور کشور را آتش فرا گرفته ولی ایران اسلامی مردمانش در امنیت محض زندگی میکنند . یکی هم فضای کسب و کار است، باید بتوانند صنایع دستی ما و صنایع تولیدی ما را به دنیا معرفی کنند و جاذبه هایی که در ایران است را جدی بگیرند؛ به طور مثال در حال حاضر ظرفیت توریست درمانی بسیار ظرفیت بالایی در ایران اسلامی است باید بتوانند با این همه ظرفیت پزشکی که ما داریم، تبلیغ کنند.
باید با این ظرفیت بتوانیم علاوه بر فراوری های نفت و پلیمری و ...، صنایع دستی ایران اسلامی را معرفی کنیم، فرش ایرانی را در دنیا برند است، تثبیت کنیم. زعفران، حبوبات و ... را می توانند در این شبکه ها معرفی کنند و برند سازی شود از سویی هم بتوانند جامعه بین المللی را برای سفر به ایران اسلامی قانع کنند و با نگاهی که در واقع این شبکه می توانند داشته باشند، امنیت سرمایه گذاری را به مخاطبانش منتقل کنند و حضور سرمایه گذاران را در ایران اسلامی تقویت کنند.
- برنامه سازی برای اسپانیولی زبانان چقدر می تواند به نزدیکی این فرهنگ ها به هم کمک کند؟
قطعا همین طور است، گفتمان می تواند ما را به هم نزدیک کند، شاید از نظر جغرافیایی دور باشیم ولی به واسطه برخی از فرهنگهای خوبی که هم ایران اسلامی دارد هم آن ها دارند می تواند این دل ها به هم نزدیک شوند و این آداب و سننی که در هر دو کشور وجود دارد، یک مسیر جدیدی را باز کند، این مسیر جدید محل تردد گردشگران این کشورها به ایران اسلامی و سفر هموطنان ما به آن کشورها شود و در این راستا تبادل تجاری صورت بپذیرد.
- چه نکات و ظرافت هایی وجود دارد که مردم اسپانیولی زبان نسبت به دیدن این شبکه راغب شوند؟
به نظرم اگر هیسپان تی وی زیبایی های اسلام و ایران اسلامی را معرفی کند، از این بالاتر نمی شود گفت. اسلام همه آن زیبایی و ایران هم ایران اسلامی و مملو از زیبایی است، از جاذبه های خودش گرفته تا رفتارهای مهمان نوازانه مردم ،تا آن عادات بسیار خوبی که این مردم دارند همه می تواند الگویی برای مردم اسپانیولی زبان ها شود.
- با توجه به اهداف مشترکی که آمریکا در کشورهای امریکای لاتین و جمهوری اسلامی دنبال می کند آیا شکل گیری یک اتحادیه رادیو تلویزیونی همسو با هدف و رویکرد ضد نظام سلطه منطقی و ضروری به نظر می رسد؟
بله قطعا. برای برون رفت از این شرایط که صدای همه مردمان در دنیا به هم برسد، نیازمند یک مجموعه قوی و واحدی هستند که این ها تبادل اطلاعات کنند و این می تواند در واقع یک همگرایی خوبی به وجود آورد که همه کشورها در مقابل امپریالیسم و کشورهایی که سلطه دارند، بایستند.
- با توجه به اینکه شبکه های برون مرزی تریبون نظام جمهوری اسلامی ایران هستند و همه فراجناحی عمل می کنند، در شرایط حساس حال حاضر این شبکه های برون مرزی هستند که می توانند پرچم دار نظام باشند، با توجه به این توضیحات نقش حمایتی دولت و مجلس را در این زمینه چگونه می بینید؟
دولت و مجلس در بحث اعتبارات باید کمک کنند، یک بخشی هم معنوی است، تسهیل قوانین برای آمد و رفت، از این نوع است. با استفاده از ظرفیت های موجود باید کمک کنند که صدای ایران اسلامی، صدای اسلام ناب به این مردم هم برسد.