لزوم نظارت و صدور مجوز برای تصویرسازی از روحانیت
به گزارش سرویس طلاب و روحانیون خبرگزاری بسیج، متن این طومار الکترونیکی برای تحقق سازوکار اجرایی شدن نظارت و مجوز برای تصویرسازی از روحانیت در رسانه ملی به این شرح است:
«اگر كارى شد كه ايمان مردم به اين لباس و به اين دستگاه [روحانیت] زايل شد، ببينيد چه پشتوانهاى از مردم گرفته میشود، چه اعتماد قلبیاى از انسان يا از مردم زايل میشود. اثر اين زوال اعتقاد و ايمان در بيرون چيست؟»(مقام معظم رهبری؛ ۱۳/آبان/۱۳۶۹)
حضرت آیتالله اعرافی؛ مدیر محترم حوزه های علمیه سراسر کشور
سلام علیکم
طی دو دهه گذشته فیلمهای زیادی، روحانیت را به تصویر کشیدهاند؛ اما نه تصویری حقیقی؛ بلکه غالبا تحریفشده و کاریکاتوری. تا جایی که «مارمولک» در قیاس با فیلمهای اخیر، اصلا فیلم بدی نیست. در «مارمولک» مجرمی لباس روحانیت را میدزدد؛ اما در فیلمهایی نظیر «دودکش»، «نون خ» و... با استفاده از شخصیتی که با سابقه کمدی دارد، یک روحانی کودن و احمق را به تصویر میکشند. آیا تخریب چهره روحانیت در اذهان و تداعی "حماقت" بجای آن را به سادگی میتوان جبران کرد؟ در گذشته برخی از مسؤولین حوزه علمیه به فیلمسازان هشدارهایی دادند؛ اما این هشدارها آیا نتیجهای هم دربر داشت؟ تا کی باید منفعل بود و عقب نشست تا هرکسی هر تصویری از روحانیت بسازد و آن را در ذهن و جان مردم حک کند؟
بدیهی است روحانیت از نقد، هیچ ابایی ندارد؛ روحانیت همان روزی که قدم در صحنه انقلاب و حکومت اسلامی گذاشت؛ انتقاد را به جان خرید. اما نمایش چهرهای کودن و احمق از روحانیت، نفی روحانیت است؛ نه نقد آن. چرا برای نمایش چهره انبیا، باید بهترین افراد با حساسیت بالا انتخاب شوند؛ اما برای ورثه انبیا، سخیفترین کمدینها همیشه حاضرند؟! چه سیاستی در کار است؟
اگر حوزه علمیه در برابر فیلم «نون خ» ساکت بماند؛ نه تنها تصویر بسیار بدتری از روحانیت در فصل دوم این سریال ساخته خواهد شد؛ بلکه راه بر دیگران نیز باز خواهد شد تا به مراتب، قدم را از این هم جلوتر بگذارند و جسورتر شوند. مبادا روزی ایمان و اعتقادات پاک مردم نسبت به روحانیت، مسخ شود. مبادا روزی که با غفلت ما از چهره روحانیت، تقدسزدایی شود. مبادا عدم پاسداری از تصویر حقیقی روحانیت موجب شکست در جنگ نرم شود.
جناب آیتالله اعرافی، یکی از وظایف حوزه علمیه، حفظ حرمت و شأن روحانیت است. حوزه علمیه و لباس روحانیت بالاترین جایگاه و شرافت را دارد؛ روحانیتی که اعتبار هزارساله دارد و ورثه انبیا است. در زمانهای که رسانهها، نفوذ و تأثیرات گستردهای در مردم دارند و نقشی جدی در هدایت و ضلالت افکار عمومی ایفا میکنند، حوزه علمیه باید مراقب و ناظر تصویری که از روحانیت در رسانهها القاء میشود باشد. مراقبتی جدی، نه منفعلانه و پسینی. فیلم یا هر نمایشی که از روحانیت قرار است ارائه شود، بدون مجوز رسمی حوزه علمیه نباید حق اکران داشته باشد. کما اینکه فیلمسازان اگر قرار باشد مأموران نیروی انتظامی، ارتش و یا هر نهادی را تصویر کنند بدون قاعده و مجوزهای لازم، این امر، جرم محسوب میشود.
از حضرتعالی تقاضا داریم، اقدامات لازم برای تحقق سازوکار اجرایی شدن نظارت و مجوز برای تصویرسازی از روحانیت را مبذول فرمایید.
منبع: حوزه نیوز